Nie widziałem TVNu. Mówiłem o Polsat News i TVP Info. 100 zatrzymanych to nie tylko lewica, ale i kibole. To, że kibole idący od strony Marszu Niepodległości rzucali w policję płytami chodnikowymi i racami potwierdza również Rzeczpospolita.
Do WNŚ policja normalnie weszła żeby rozprawić się z tymi co tam uciekli, więc nie wiem o ch** chodzi. Faktem jest, że pod pomnikiem Dmowskiego nie ma antyfaszystów, a pali się wóz TVN. Faktem jest, że w Belweder poleciały race, a tam też nie było lewactwa. Faktem jest, że winni są po obu stronach (po jednej niemiecka antifa, po drugiej kibole) i trzeba być mocno zacietrzewionym człowiekiem by tego nie widzieć. Zatrzymania były po obu stronach i po prostu kłamiesz mówiąc, że to tylko lewica.
Kibole zaczęli rzucać w policję o godzinie 15, więc marsz nie mógł być w połowie drogi. Nie bez powodu jestem w domu, a nie w Warszawie. Nikogo nie nalezy w tej sytuacji rozgrzeszać.
PS. W sprawie KP, wybacz, ale ja nie jestem jakimś lemingiem za jakiego najwyraźniej mnie masz i na świat patrzę krytycznie. Jeśli nawet organizacja, którą na co dzień popieram, działa w sposób ktory kłóci się z moimi poglądami to nie będę udawał, że tak nie jest vide. umowy śmieciowe we wspomnianym Nowym Wspaniałym Świecie. Twoja sprawa za kogo mnie masz, ale ja nie będę nikogo bronił jeśli ewidentnie robi źle. Jeśli faktycznie pozwolili im (choć nic na to nie wskazuje) się tam ukryć przed policją to zrobili źle. Tyle. Każdy myślący człowiek dojdzie do takiego wniosku.