Hę?
Ograniczymy wpływy kościoła, zaczniemy budować meczety, a potem ani się obejrzeć, jak naszym kobietom zaczną zasłaniać twarze chustami
Tak, zróbmy prywatyzację szpitali -> ludzie będą musieli płacić za przyjazd karetki.
Usuńmy Ziobrę -> korupcja zje Polskę a oligarchowie będą rządzić Polską.
Widzisz powiązanie?
Twój tok rozumowania mnie po prostu zabija.
Co ma ograniczenie
religii (JAKIEJKOLWIEK) w sprawach polityki do budowania meczetów?
Chcesz, żeby za Twoje pieniądze państwo budowało świątynię? Twoja sprawa. Ja jednak tego nie chce - a mimo to nie mam na to żadnego wpływu.
Chcesz słuchać podczas mszy o polityce? Twoja sprawa. Ja jednak tego nie chcę - a mimo to muszę słuchać (na szczęście rzadko, bo tylko jeden ksiądz z mojej parafii ma tego typu gadki).
Chcesz, żeby Kościół mówił Ci, co masz robić? Twoja sprawa. Jest jednak w Polsce mnóstwo osób, które słowo Kościoła ma gdzieś a ma takie samo prawo do życia w Polsce i oni nie chcą, by Kościół dyktował warunki.
Rozumiesz już?
Religia jest to prywatna sprawa każdego człowieka. Kazanie, by wszyscy rodacy podporządkowali się dogmatom danej religii, jest nie fair.
Gdzieś tam wyżej napisałeś, że Leenk "szczeka" nie podając żadnych argumentów.
Więc ja powtarzam ci po raz drugi: również "szczekasz" (używając Twojego słownictwa), z tym, że zamiast jakichkolwiek argumentów jedynie pleciesz bzdury i rzucasz idiotycznymi hasłami pozbawionymi jakiegokolwiek sensu.