Autor Wątek: [archiwum] Odp: POLITYKA  (Przeczytany 662258 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
Odp: [archiwum] Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #480 dnia: Października 22, 2007, 22:11:58 pm »
Po tych wyborach jest kilka ciekawych spraw, które miejmy nadzieję z czasem się wyjaśnią.

Sprawa pierwsza: co dalej z sojuszem pisu z ? Bo na krycie to już Rydzyk nie będzie mógł liczyć.

Sprawa druga: czy pis przeżyje do następnych wyborów. W roku 2011 - przy założeniu, że obecna kadencja będzie trwać przepisowe 4 - Kaczyńscy będą mieć ponad 60 lat. Zaoferowanie drugi raz tego samego produktu, z którym wyszli już nie wypali, skoro teraz przegrali. A młode wilki w rodzaju Ziobry na pewno nie będą chciały czekać na to, aż szefostwo stetryczeje... Po za tym nie wiadomo co wyjdzie z wyjaśniania działalności CBA i czy to wszystko czym się tak teraz chwalą nie pociągnie ich na dno.

Sprawa trzecia: walka o nasze interesy i styl prowadzenia polityki zagranicznej. Tutaj podstawowy problem polega na tym, że Kaczyńscy mieli dobre chęci, ale grać umieli tylko solo. Chociaż zawsze efekty udaje się uzyskać w drużynie. W kwestii Sowieckiej nie mamy sukcesów, bo nasz eksport wciąż jest zablokowany. I nic się w tej sprawie raczej nie zmieni. W sprawie tarczy antyrakietowej robimy za wiernego pieska amerykanów, który liże im buty na każde skinienie. O wysyłaniu naszych chłopaków na wojny jankesów nawet nie ma co wspominać.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #481 dnia: Października 22, 2007, 22:17:02 pm »
Bo na krycie to już Rydzyk nie będzie mógł liczyć.
Kler już go obroni bo przeciez nie bedzie sie przyznawal do porazki. Koscioł jest wszechmocny i nieomylny. Poza tym platfrorma będzie się bała cokolwiek w tej sprawie pewnie robić niestety.
Kosciolem powinien się LiD zająć.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #482 dnia: Października 22, 2007, 22:19:04 pm »
Jaro rzekł swego czasu że jeśli PiS będzie miało mniej niż 280 posłów to:
To jako odwołany prezes partii będę dumał w samotności nad niewdzięcznością narodu.
Jak wiemy PiS ma coś 166 posłów...  Panie Jarosławie, czekamy na męską decyzję... :lol:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4603704.html
Kot też ciężko odebrał wyniki...
« Ostatnia zmiana: Października 22, 2007, 22:20:50 pm wysłana przez Leenk »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #483 dnia: Października 22, 2007, 22:27:33 pm »
Kler już go obroni bo przeciez nie bedzie sie przyznawal do porazki. Koscioł jest wszechmocny i nieomylny. Poza tym platfrorma będzie się bała cokolwiek w tej sprawie pewnie robić niestety.

No tak, najlepiej jeszcze kościół zlikwidować.

Brak słów  :?

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #484 dnia: Października 22, 2007, 22:33:48 pm »
Tak.

Brak słów
Tak, Pako, na serio. Z Doniem zostaniemy tanią kolonią.
:lol:

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #485 dnia: Października 22, 2007, 22:38:33 pm »

Brak słów  :?
W statucie partii, którą zakładamy już niedługo :) znajduje się specjalna regulacja na temat spraw religii. Otóż po pierwsze, ze szkół powinna zniknąć religia, a zastąpić ją należałoby ewentualnie rpzedmiotem "religioznawstwo", który zajmowałby się teoretycznym wymiarem wierzeń. Co do kościołów (niezależnie od wierzenia), wszystkie sklasyfikowalibyśmy jako placówki usługowe (lub usługowo-handlowe jeśli prowadizliby działalność handlową (sprzedaż Gościa Niedzielnego, opłatków itd.), a zatem objęte standardowym podatkiem jak obecne firmy usługowe. Kto by nas poparł? :)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #486 dnia: Października 22, 2007, 22:39:59 pm »
Tarny chces zabrać wszystkich wyborcow LiDowi?  :o

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #487 dnia: Października 22, 2007, 22:43:36 pm »
Tylko, że my nie musielibyśmy kraść by mieć kasę. Kolejny punkt w statucie:: cała administracja oparta byłaby na oprogramowaniu open source (linuxy, te sprawy) co zapewniłoby grube miliony na budżet trwonione co roku. :mad:
Opublikowane: Październik 22, 2007, 22:42:43
A co do kościołów to ja uważam, że to fair układ. Czemu mają nie płacić podatków? :x

Mikes

• Łajka
  • Reputacja: 0
  • Ej.
« Odpowiedź #488 dnia: Października 22, 2007, 22:45:31 pm »
Bo księża muszą jeździć Mercami a nie zwykłymi Fiatami, przeciez to wysłannicy Boga są.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #489 dnia: Października 22, 2007, 22:46:24 pm »
e tam Rydzyk jeździ Audi A6

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #490 dnia: Października 22, 2007, 22:56:56 pm »
A lekarze Focusami i Corsami...

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #491 dnia: Października 22, 2007, 23:03:43 pm »
PiS nie jest moją wymarzoną partią, nie jest nawet w połowie spełnieniem moich oczekiwań, ale...
Nie przypominam sobie żeby za czasów rządów SLD był taki agresywny front przeciwko nim.
Ktoś uważa że rządy SLD były lepsze od PiSu?

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #492 dnia: Października 22, 2007, 23:17:51 pm »
To ciekawe u mnie ksiądz jeździ 10 letnią xantią.
Ale pewnie w innym kraju żyjemy.
A przepraszam proboszcz jeździ dwuletnią Octavią - ale to jest limuzyna hoho :lol:

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #493 dnia: Października 22, 2007, 23:19:36 pm »
Ej ja tu statut przyszłej partii przedstawiam, a wy pier****cie o samochodach :cool:

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #494 dnia: Października 22, 2007, 23:23:50 pm »
Kiedyś to kościół ściągał podatki, czas sie zrewanżować  :)

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #495 dnia: Października 22, 2007, 23:25:20 pm »
Ktoś uważa że rządy SLD były lepsze od PiSu?

Tu nie ma co porównywać, bo to niebo a ziemia (na plus dla sld)- jak teraz wygląda gospodarka możesz podziwiać właśnie min. dzięki sld.

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #496 dnia: Października 22, 2007, 23:33:45 pm »
i te piękne afery korupcyjne. Coś pięknego. Ale się zgadzam - a już w ogóle zajebiście było za komuny.
Pamiętam jak starszy stał przez dwa dni w kolejce po meble do salonu.
Taki wtedy był boom gospodarczy dzięki towarzyszom z sld że nic nie było :cool:

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #497 dnia: Października 22, 2007, 23:34:15 pm »
A przepraszam proboszcz jeździ dwuletnią Octavią
Hohoho... sam na nią zarobił, prawda?
Nie przypominam sobie żeby za czasów rządów SLD był taki agresywny front przeciwko nim.
SLD nie kwestionowało każdego artykułu w prasie, nie widziało wokół siebie szarych sieci, nie wyzywało ludzi od ZOMO. Wiesz to co dajesz to odbierasz. PiS jest ofiarą własnej polityki skłócania, dzielenia na równych i równiejszych ble ble ble...

a już w ogóle zajebiście było za komuny.
Każdy kto nie za PiSem jest za komuną.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #498 dnia: Października 22, 2007, 23:41:16 pm »
Cytat: blancio
Ja z kolei sobie nie przypominam nawet w połowie tak agresywnej władzy jak ta PiSu od 1989tego...
Opublikowane: Październik 22, 2007, 23:35:55
Ej ja tu statut przyszłej partii przedstawiam, a wy pier****cie o samochodach :cool:
Dobra, to jak zdobędziecie już władzę to jakimi wózkami będziecie jeździć?  :lol:

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #499 dnia: Października 22, 2007, 23:50:32 pm »
"Hohoho... sam na nią zarobił, prawda?"

Boli cię jak zarobił? Nie ukradł.

"SLD nie kwestionowało każdego artykułu w prasie, nie widziało wokół siebie szarych sieci"

Ma się krótką pamięc albo bardzo mało latek - do tej pory pamiętam polityków SLD mówiących że ich media prześladują.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #500 dnia: Października 22, 2007, 23:53:27 pm »
Dlatego projekt mojej partii przedstawiony kilka postów wyżej jest najbardziej odpowiedni. 8) Swoja drogą czy ktoś rozkminiał nad etyką "zarabiania na religii"? Może stworzymy własną religię?!

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #501 dnia: Października 22, 2007, 23:56:42 pm »
Po kiego grzyba? Oglądałeś south park ;) ten odcinek z ateistami haha :lol:

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #502 dnia: Października 22, 2007, 23:57:47 pm »
Boli, bo nie opodatkował. Inaczej mówiąc - okradł państwo.
Ma się krótką pamięc albo bardzo mało latek - do tej pory pamiętam polityków SLD mówiących że ich media prześladują.
Pamiętam jak krzyczeli, że ich żydomasońska, pro SLDowska, wstrętna, liberalna GW prześladuje. To może jeszcze do reszty się ustosunkujesz?

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #503 dnia: Października 23, 2007, 00:34:01 am »

Życie w ubóstwie jest bardzo dochodowe w takim razie.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #504 dnia: Października 23, 2007, 00:53:33 am »
O żydach złego słowa powiedzieć nie można, za to teraz jeździmy sobie po kościele katolickim  :???:

monio4

• Nintendofanboj
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #505 dnia: Października 23, 2007, 01:47:27 am »
Jeżeli nie uznaje kościoła to fajnie by było żeby nie wpieprzał mi się z butami do mojego prywatnego życia, o to przede wszystkim chodzi. Chyba nie powiesz że instytucja kościoła katolickiego nie ma wpływy na ateistów, buddystów, wyznawców latającego potwora spagetti i innych osób które zwyczajnie nie uznają dla siebie innego (tutaj katolickiego) sposobu kontemplowania spraw duchowych. Jeżeli żyjemy w wolnym kraju i mamy prawo do wolności wyznania to jedyną słuszną opcją jest potraktowanie kościoła, jakiegokolwiek, jako 'usługodawcy', a nie jakiegoś obowiązku. Czemu moje pieniądze mają być przeznaczane na osób które nie robią dla mnie nic, a nawet ingerują w moje interesy?

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #506 dnia: Października 23, 2007, 01:50:28 am »
Całe szczęście żyjemy w katolickim kraju, a jeśli się to komuś nie podoba, może się wynieść na przykład do Francji.

monio4

• Nintendofanboj
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #507 dnia: Października 23, 2007, 02:25:46 am »
Nie. Mam ŚWIĘTE prawo do wyznawania czego chce dlatego że jestem wolnym człowiekiem ty natomiast nie masz ŻADNEGO prawa żeby to jakkolwiek kwestionować i ingerować w moją sferę duchową.
Polakiem też się czuje, jest mi tu całkiem nieźle i zapewniam ci że naprawdę nie muszę wyjeżdżać żeby wierzyć w co chcę.

A na marginesie powiem że moja Mama pochodziła z rodziny wyznającej Mariawityzm Starokatolicki. Jeszcze niecałe 100 lat temu Księża Katoliccy przywiązywali Mariawitów do ogonów koni i po małej przejażdżce łaskawie się pytali czy już nawrócili się na jedyny słuszny obraz boga. Podoba ci się taka forma głoszenia słowa bożego?

Odnośnie wyborów. Głosowałem na UPR, ich wizja wolnego rynku, podatków i gospodarki do mnie przemawia najbardziej. Nie będę musiał sobie pluć w brodę za 4 lata jeżeli PO spartoli sprawę co jest dosyć prawdopodobne.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #508 dnia: Października 23, 2007, 02:41:16 am »
Możesz sobie wyznawać co chcesz - proszę bardzo, ale pewnych rzeczy lepiej nie ruszać.

Polska to kraj katolików i wg mnie tak powinno zostać.

VaaKo

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #509 dnia: Października 23, 2007, 03:46:14 am »
Niech każdy sobie wierzy w co sobie chce, byle nie doszło do takich dewiacji gdzie w katolickim kraju będzie trzeba kłaniac się turbanom to raz(tzw. pseudo fałszywa modna ostatnio tolerancja), a dwa to mam nadzieję że nowe spojrzenie PO na politykę zagraniczną, oraz ta otwartośc na europe zachodnią, będzie pozytywnie owocowała dla Polski, i żeby nie dali zasyfic państwa takim tałatajstwem jak te np z Francji...

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #510 dnia: Października 23, 2007, 09:19:45 am »
Premier: Przegraliśmy przez telewizję

Jakiś winny musiał być więc premier zaczyna wymieniać:
* TVP za ich akcję "Idź na wybory - zmień Polskę"
* sondaże wyborcze, które były "elementem wielkiej akcji establishmentu przeciwko jego partii";
* młodzi ludzie, którzy poszli na głosowanie, bo "byli mobilizowani akcjami SMS-owymi"

Ogólnie mówiąc, fakt, że były sondaże (jak podczas każdych wyborów...) i akcje promujące pójście na wybory (szczególnie mobilizujące młodych ludzi) sprawił, że PiS przegrał. Bo oczywiście nie do przyjęcia jest to, że ludzie po prostu mieli dosyć rządów PiS.
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2007, 09:44:45 am wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #511 dnia: Października 23, 2007, 09:37:20 am »
Możesz sobie wyznawać co chcesz - proszę bardzo, ale pewnych rzeczy lepiej nie ruszać.

Polska to kraj katolików i wg mnie tak powinno zostać.
Zabawny jesteś.  O ile wiem Polska to kraj ludzi z obywatelstwem polskim, nie ważne  czy biały, czerwony, czarny czy żółty, wierzący w jakiegoś boga, smoka czy w siebie samego. W dowodzie nie mam napisane czy jestem katolikiem czy wyznaję innego boga bądź w ogóle mam wiarę w poważaniu. PiS starał się to zmienić, zbyt wciągnął kk do polityki, zbyt się do niego zbliżył.  Ludziom się to przestało podobać i podziękowali za współpracę.

Prezydent zaraz po zaprzysiężeniu leci na mszę, premier co i rusz pokazuje swoją facjatę w kościele, ciągłe odwoływanie się do boga w końcu poparcie poronionego pomysłu z wliczaniem religii do średniej czy drobny dar na budowę świątyni [nie wspominając już o mszy w intencji deszczu w sejmie RP]. Jak ty byś się czuł nie będąc przedstawicielem jedynej i słusznej religii?  Jak byś się czuł gdyby rządzący, co rusz odwoływali się do symboli, które dla ciebie nic nie znaczą?
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2007, 12:31:37 pm wysłana przez cosmaty »

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
« Odpowiedź #512 dnia: Października 23, 2007, 10:06:38 am »
Czyli wg. ciebie najlepiej by było jakby prezydent w nic nie wierzył? Chyba kazdy ma prawo iść do swojej Swiatyni, a ze jest prezydentem to go pokazują w telewizji- gdziekolwiek by nie był.

Co do tego, ze rzady SLD byly lepsze od PiSu, to trzeba być nienormalnym  :lol:

w końcu poparcie poronionego pomysłu z wliczaniem religii do średniej

U mnie w szkole na religie chodzi 10 osob(w tym ja) reszta ma papierek ze nieuczęszcza, wiec w czym problem?

Ale jak ze. Na koatolikow to mozna pisac, ale jak sie powie jedno slowka na zydow to kur** afera na pol Swiata.

VaaKo

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #513 dnia: Października 23, 2007, 10:21:34 am »
Zachowanie Prezydenta jest oczywiste, w końcu to państwo katolickie jeżeli komuś się nie podoba to może zawsze wyjechac, dlaczego np. biały katolik ma się przejmowac tym jak to postrzega czarny muzułmanin, zawsze może wrócic skąd przyjechał, nie sądzę aby ateiści się tym przejmowali, bo skoro nie wierzą w nic, to ich sprawa całkowicie nie dotyczy. Chrześcijaństwo to nie tylko wiara ale i pewna tradycja, która jest mocno zakorzeniona w Polsce, niektórym to nie pasuje, tylko czego tak naprawedę oni by chcieli... Takiej sytuacji jak np. we Francji gdzie trzeba chowac krzyże, żeby czasem się jakiś arabek nie obraził ?? a może spalmy w Polsce kościoły i wybudujemy meczety itd. a oni w zamian podpalą pare sklepów i samochodów, mimo to my aby nie urazic naszych równiejszych, nowych obywateli w imię spełnionej tolerancji, oraz poprawności politycznej będziemy mieli uśmiech od ucha do ucha :/ Czy gdy będzie to tak wyglądało, wtedy będzie można nazwac Polskę jakże oświeconą, nie zaściankową, i prawdziwie europejską ??

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #514 dnia: Października 23, 2007, 10:28:07 am »
Czyli wg. ciebie najlepiej by było jakby prezydent w nic nie wierzył?
Najlepiej by było gdyby się z tym nie obnosił. Ja odbieram to jego chodzenie do świątyni jako swego rodzaju narzucanie ludziom wiary.

U mnie w szkole na religie chodzi 10 osob(w tym ja) reszta ma papierek ze nieuczęszcza, wiec w czym problem?
Chodzi mi o sam pomysł. Jak już ktoś wcześniej napisał, zamiast religii powinno być wprowadzone religioznawstwo, gdzie uczono by o religiach, a nie jak wierzyć w boga [od tego jest kościół]. Czy wg Ciebie sytuacja gdzie ktoś nie wierzący bądź ktoś kto wyznaje inną religię ma wybór: albo jedyna i słuszna religia albo etyka, jest normalny.
Edit:
Takiej sytuacji jak np. we Francji gdzie trzeba chowac krzyże, żeby czasem się jakiś arabek nie obraził ??
Oczywiście, że chciałbym, ale niestety konstytucja tego zabrania.
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2007, 10:42:11 am wysłana przez cosmaty »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #515 dnia: Października 23, 2007, 10:36:17 am »
Mi osobiście chodzi tylko o to, by oddzielić politykę od Kościoła. Jakoś nie mam ochoty słuchać podczas kazania, na jaką partię należałoby zagłosować/popierać, ani też widzieć, jak politycy wygłaszają swoje mowy pochwalne dla rządu bądź przeklinają przeciwników w czasie większych mszy (wystąpienia na Jasnej Górze); o zbieraniu elektoratu poprzez podlizywanie się prowadzącym Radio Maryja już nawet nie wspomnę.

Również jestem przeciwny przeznaczania publicznych pieniędzy z budżetu na budowę Świątyni Opatrzności Bożej. Uważam, że 40 mln, które znalazły się w budżecie na rok 2007, można by wydać na 101 innych, dużo bardziej pożytecznych, sposobów.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #516 dnia: Października 23, 2007, 11:20:18 am »
Ograniczymy wpływy kościoła, zaczniemy budować meczety, a potem ani się obejrzeć, jak naszym kobietom zaczną zasłaniać twarze chustami  :mad:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #517 dnia: Października 23, 2007, 11:46:15 am »
Hę?
Ograniczymy wpływy kościoła, zaczniemy budować meczety, a potem ani się obejrzeć, jak naszym kobietom zaczną zasłaniać twarze chustami

Tak, zróbmy prywatyzację szpitali -> ludzie będą musieli płacić za przyjazd karetki.
Usuńmy Ziobrę -> korupcja zje Polskę a oligarchowie będą rządzić Polską.

Widzisz powiązanie?
Twój tok rozumowania mnie po prostu zabija.

Co ma ograniczenie religii (JAKIEJKOLWIEK) w sprawach polityki do budowania meczetów?

Chcesz, żeby za Twoje pieniądze państwo budowało świątynię? Twoja sprawa. Ja jednak tego nie chce - a mimo to nie mam na to żadnego wpływu.
Chcesz słuchać podczas mszy o polityce? Twoja sprawa. Ja jednak tego nie chcę - a mimo to muszę słuchać (na szczęście rzadko, bo tylko jeden ksiądz z mojej parafii ma tego typu gadki).
Chcesz, żeby Kościół mówił Ci, co masz robić? Twoja sprawa. Jest jednak w Polsce mnóstwo osób, które słowo Kościoła ma gdzieś a ma takie samo prawo do życia w Polsce i oni nie chcą, by Kościół dyktował warunki.

Rozumiesz już?

Religia jest to prywatna sprawa każdego człowieka. Kazanie, by wszyscy rodacy podporządkowali się dogmatom danej religii, jest nie fair.

Gdzieś tam wyżej napisałeś, że Leenk "szczeka" nie podając żadnych argumentów.
Więc ja powtarzam ci po raz drugi: również "szczekasz" (używając Twojego słownictwa), z tym, że zamiast jakichkolwiek argumentów jedynie pleciesz bzdury i rzucasz idiotycznymi hasłami pozbawionymi jakiegokolwiek sensu.
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2007, 11:52:49 am wysłana przez Mr_Zombie »

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #518 dnia: Października 23, 2007, 11:47:00 am »
Ograniczymy wpływy kościoła, zaczniemy budować meczety,
Rozumiem, że do takiego wniosku doszedłeś przeczytawszy powyższe posty? Gratuluję.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #519 dnia: Października 23, 2007, 11:53:38 am »
@Mr_Zombie - innowiercy i ateiści to w Polsce mniejszość - z jakiej racji kraj ma podporządkować się mniejszości?