Autor Wątek: [archiwum] Odp: POLITYKA  (Przeczytany 662269 razy)

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Odp: [archiwum] Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #600 dnia: Października 23, 2007, 22:05:13 pm »
CIEKAWE czy Donald zostanie premierem...
Już jest oficjalnie kandydatem PO na premiera. Chociaż chyba niepotrzebnie się przez to wypali przed wyborami prezydenckimi.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #601 dnia: Października 23, 2007, 22:11:09 pm »
Komorowski byłby lepszym premierem, a Tusk powinien się raczej przygotowywać do wyborów za 3 lata.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #602 dnia: Października 23, 2007, 22:13:58 pm »
Ten kierunek dla mnie urósł w taka małą legendę - nie wiesz gdzie iść? Marketing będzie dobry - wszyscy bez pomysłu, idei i zainteresowań tam idą. Bez urazy dla tych, co idą tam z innych pobudek.

Tylu absolwentów po tym kierunku, że trzebaby wybudować drugą Polskę by znaleźli zatrudnienie. Teraz ta moda się skonczyła (na szczęście), ale zaczęła inna- "prawo".

A przede wszystkim z tego, że niezależnie na jakie studia pójdę, to nie znajdę godnej pracy. No chyba, że poszedłbym na robotykę, budowałbym roboty!

Co znaczy godnej?
Jeśli głównym składowym tego określenia jest wysoki zarobek to idź na spawacza i zrób uprawnienia by spawać pod wodą- jeden z najlepiej płatnych zawodów nie tylko w Polsce ale i na swiecie, za stosunkowo krótki okres przygotowawczy.

Już jest oficjalnie kandydatem PO na premiera. Chociaż chyba niepotrzebnie się przez to wypali przed wyborami prezydenckimi.

Może dzięki temu Cimoszewicz zostanie prezydentem- najlepszy wybór dla Polski jak dla mnie.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #603 dnia: Października 23, 2007, 22:17:11 pm »
A to on wrócił już z puszczy? :cool:

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #604 dnia: Października 23, 2007, 22:19:42 pm »
Jako niezależny, zdobył u siebie świetny wynik. Dziś w Wyborczej pisze o fatalnym jego zdaniem wyniku LiDu.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #605 dnia: Października 23, 2007, 22:20:12 pm »
No ba- stał się też niezależny przy okazji (taki ma status w nowym senacie- pewnie ustrzelił parkę żubrów i obudził się w nim mężczyzna).

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #606 dnia: Października 24, 2007, 01:41:32 am »
Najbardziej Mnie śmieszy jak ktoś mówi, że za rządów PO będzie ch**owo i w ogóle syf. To samo tyczy się tego jak ktoś mówi, że będzie zaj*biście. Nie ważne czy mowa tu o rolniku, studencie, profesorze, czy innym dyrektorze. Tak naprawdę to nikt nie wie jak będzie (nawet Tusk czy inny przedstawiciel PO). Po roku będzie można co nieco powiedzieć, a za dwa lata z czystym sumieniem będzie można porównywać nowy rząd do starego, ale na razie można tylko gdybać, więc z osądami radzę się wstrzymać niektórym osobom. Pożyjemy zobaczymy.

Polityka odgrywa duży wpływ na nasze życie, ale pracy nam nie da, nieważne jak dobre byłyby rządy danej partii. Na pierwszym miejscu trzeba zacząć od siebie, a dopiero później krytykować poczynania rządu, niestety większość ludzi robi dokładnie na odwrót. Osobiście uważam, że jeśli polityka nie ingeruje jakoś specjalnie w nasze życie to i tak jest dobrze. Wolę powolny wzrost, ale pewny, niż nagły, ale ryzykowny. Inna sprawa, że rządzenie krajem to naprawdę ciężka i odpowiedzialna praca (szczególnie tyczy się to gospodarki), a to że jest bardzo dobrze płatne to inna sprawa.

W sumie to cieszę się, że wygrało PO. Przynajmniej w następnych wyborach powinno być wiadomo na kogo głosować. Ciekawe jak Tusk sprawdzi się w roli premiera :???:  Powinno być względnie dobrze.

Może dzięki temu Cimoszewicz zostanie prezydentem- najlepszy wybór dla Polski jak dla mnie.
Przydałoby się. Lechu nie jest zły, ale dobry to też na pewno nie jest. Typowy średniak.

Ps. Podobno w latach 2009-2010 przewiduje się pewien kryzys gospodarczy w Polsce (normalna rzecz).

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
« Odpowiedź #607 dnia: Października 24, 2007, 09:06:56 am »
Kto by nie rządził, i tak Polska małymi kroczkami bedzie sie zblizala do krajów Europy zachodniej.

ps: zgadzm sie z pogladami Ryo w 100%.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #608 dnia: Października 24, 2007, 15:35:02 pm »
''to wszystko przez młodych '' dało się słyszeć w robocie  :cool:
Cóż moge powiedzieć jestem optymalnie zadowolony z wyników wyborów . Plusy to brak Leppera (nikt za nim nie płacze ? no co wy ) i przejęcie władze przez PO . Minusy to zaskakująco wysokie poparcie Laików i Degeneratów , no i absencja Majka . Swój chłop , ale widać społeczeństwo nie dojrzało do tego wyboru .
Lepsze jutro ? Dla ogółu może i tak , ale jednostka , która klepała bide w IV RP nie znajdzie pomocy w Trzeciej  RzeczyPospolitej . Wygrana  Platformy daje nadzieje na normalizacje stosunków z USA . Nie może być tak , by za watpliwe ordery i statusy wysyłać naszych do Iraku albo implementować sobie poważny problem jakim jest tarcza antyrakietowa . Nie oczekuje cudu , czyli wystapienia z tego bagna już w tym roku , ale żądam twardej reki , która miejmy nadzieje premier Tusk dysponuje . Reszta zadowolona , i pewno liczaca na bonusy od Polski . Nic z tych rzeczy . Obie strony mają korzystać z współpracy .
Rydzyka raczej nie ruszą , bo to by oznaczało anarchie wśród emerytek . Może na znak prostestą odejdą od wiary i nie będą chodzić do Kościoła ..kto wie
Służba zdrowia - oprawa może podkreślam MOZE bezie widoczna za 5 lat . Z tak wielkiego dołka finansowego nie można od tak wygrzebać się . Na to trzeba czasu i sporej cierpliwosci ze strony lekarzy i pielegniarek .

Poza tym niech dalej walczą z korupcją i likwidują zbędną administracje  :cool:
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #609 dnia: Października 24, 2007, 20:03:18 pm »
W związku z tegorocznymi przyspieszonymi wyborami oglądnąłem ponownie film Jacka Kurskiego (tak tego, który ujawnił, żę dziadek Tuska był w wermachcie (niby nie ma to nic z "wnuczkiem" ale warto znać korzenie ludzi rządzących nami)). Mowa oczywiście o filmie pt. "Nocna Zmiana". Film pokazujący dzień, w którym tak szybko rozpadł się rząd Olszewskiego (jak dla mnie jedyny prawy człowiek, patriota, który naprawdę chciał COŚ zrobić dla Polski nie kierujący sie żadnymi materialnymi pobudkami) pod wpływem "niesłusznie oskarżonych" (cóż nie było to powiedziane wprost) prawych ludzi z Lechem Wałęsą na czele.

Zainteresowanych odsyłam do filmu trwajacego 1h (nie oglądajcie na youtube bo tam jakieś nie pełne są):

Cała sprawa zaczęła się od pomysłu usunięcia z sejmu byłych ubeków sbeków i innego "ścierwa" (inaczej nazwać tego nie mogę). Gdy uchwałe ustalano w sejmie oczywiście każdy klaskał, bił owacje na stojąco i uchwała została przegłosowana za, także miało się rozpocząć działanie jak w Niemczech, Czechach czy Słowacji.
Nasz ukochany Lech Wałesą od razu zaczął trząść portkami i musiał działać szybko, bo sytuacja po okrągłym stole dramatycznie się zmienia i lada chwila on i jego koleszkowie zostaną wydaleni z publicznych funkcji. (przypomina mi to to pół roku nagonki na PiS ale mniejsza z tym).Wałęsa oczywiście mówił, zę ta ustawa nie zgodna z prawem (:lol:), uderza w ludzi (chyba jego współpracownika Rosji) i za wszelką cenę mówił jaki to rządz Olszewskiego jest ZŁY (coś jak PO o PiSie porównanie takie). Lechu nawet przyznał się w TV Tylko w wiadomości tekstowej, nawet nie mówionej ale napisanej, że podpisał tam parę dokumentów. CIEKAWE jakie to on dokumenty podpisał i bez nich nie objąłby zaszczytnego miejsca jako prezydent "wolnej od komuny" Polski. (oczywiście potem wszystko odwoływał gdy sytuacja się ustabilizowała).

Idąc dalej w końcu do szefów partii doszły depesze z listami od MSW kto to taki był UBekiem i SBekiem (oczywiście nie ujawnione publicznie[potem je ujawniono ale dziwnym trafem postanowiono je zmienić]). Oczywiście szał w mediach i chyba 2 26 minucie filmu (około) jest łądnie pokazane jak to dziennikarz pyta się jednego z posłów czy w jego partii nie ma działaczy komunistycznych. Ten się chroni, że to by byłą zdrada stanu ( :lol: ). Przyjrzyjcie mu sie a nawet debil z podstawowym wykształceniem zauważy, że w partii tego pana posła NIE MA ŻĄDNYCH niepożądanych ludzi (ironia moja... trzeba się z filmem zapoznać). Dalej jest pokazany nas słynny zły i zawistny Kaczor, który wprowadzał w IV RP komune sprzed 89roku. On stanowczo mówi, że członkowie jego partii nie są wymienieni w liście od MSW (cóż dziś się co innego mówi).

Tak więc grono ubeków sie za niepokoiło i Lechu postanowił NATYCHMIAST odwołać rząd BO JEST ON NIEMORALNY DZIWNYM TRAFEM WTEDY GDY MIAŁA ZOSTAĆ UCHWALONA USTAWA MÓWIĄCA O WYKLUCZENIU SBeków (w tym i jego waszego pięknego autorytetu, największego bandyty w dziejach Polski, Lecha) Z RZĄDU.

Kroki zostały szybko podjęte. Bo na sejmie już prawi ludzie mówili o drugim raporcie z MSW o tym iż pan prezydent jest na tym liście wypisany. Zwołano szybką naradę (którą pewnie znacie z Youtube ale jeśli nie oglądało się całego filmu to gó*no się dowiecie).
"Zaszli za daleko" - Lechu o działaniach rządu Olszewskiego, który chciał ujawnić komuchów.
Na tej obradzie był też nasz piękny pan od cudu gospodarczego Donald Tusk. Ze swoimi propozycjami na temat odwołaniu rządu by nie dopuścić do wejścia w życie publicznego ujawnienia listów MSW. Zgromadzenie wybiera pana Pawlaka (frajer z niego).

Ciekawe czy przed tymi wyborami była taka pogawędka Tuska z innymi działaczami z 1992 roku.

W filmie jest powiedziane także o MEDIACH, w których też jest mnóstwo komuchów. (porównanie do Czech - w filmie ładnie jeden Pan "sugerował", że to samo jest i u nas[w Czechach stwierdzono to oczywiście o przeczesaniu szeregów).

Krótko mówiąc ta sytuacja, która stałą sie na dniach byłą identyczna, wręcz podawano takie same argumenty, jak ta przyspieszona zmiana rządów w czerwcu 1992 roku. Jeśli nie widzicie podobieństwa to znaczy, że musicie oglądnąć film jeszcze raz albo i z dziesięć. Dobrze, że przynajmniej materiałów nie da się podważyć, że fałszywka itp.

Pozdro dla Tuska, że taka szumowina dostała sie aż tak wysoko. Pozdro dla młodzieży, która nie pamięta tamtych czasów i nawet nie kwapi sie z nimi zapoznać. Pozdro dla wszystkich. Dla żydów rządzących w sejmie, którzy tak pięknie gratulowali Pawlakowi "wygranej". Pozdro dla wszystkich drani z PRL'u rządzących nami w tych czasach. I serdecznie pozdrawiam Olszewskiego, którego niestety już nie ma w Polskim rządzie (no ale był chociaż doradcą podłego szatana Kaczyńskiego niszczyciela demokracji).

BTW> Piękny był uśmiech Tuska kiedy odwołali rząd Olszewskiego. Prawie sie popłakał ze szczęścia, to samo Wałęsa.
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2007, 20:07:04 pm wysłana przez Master_666 »

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #610 dnia: Października 24, 2007, 20:07:23 pm »
ozdro dla młodzieży, która nie pamięta tamtych czasów
A Ty doskonale tamte czasy pamiętasz...

---

Za jakim jesteście podatkiem? Niech bogaci płacą 60% zysku, bobobo ich stać?

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #611 dnia: Października 24, 2007, 20:09:33 pm »
Fajnie się czyta, jak 15to latek pisze o latach 90 :lol:.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #612 dnia: Października 24, 2007, 20:10:54 pm »
Pozdro dla młodzieży, która nie pamięta tamtych czasów
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #613 dnia: Października 24, 2007, 20:16:40 pm »
Mówiłem o młodzieży, która nic nie poszukała na temat tamtych rządów. Przyznaje się bez bicia. W Tamtych latach miałem 2 miesiące ale ja przynajmniej pofatygowałem sie by zaznajomnić się z tematem. No ale sądząć po czasie waszych wypowiedzi nawet nie stać Was na oglądnięcie filmu.

sorki Ibra i Set za ostry ton wypowiedzi, bo lubię Was ale moglibyście czasem przeczytać dokładniej i wysnuwając kolejny post, który ma za zadanie mnie ośmieszyć. Nigdzie nie napisałem, że ja pamiętam tamte czasy bo jest to niemożliwe, ale ja czytałem o tym a Wy np. wiecie tylko, że była cenzura i nie było czekolady w sklepie (ocyzwiście możecie wiedzieć więcej niż ja).

A jeszcze, możę troche głupie zdanie dąłem z tym pozdor dla młodzieży która nie pamięta tamtych czasu ale mówie o elektoracie PO. No ale nic śmiejcie się ze mnie. Na podstawie wyciągniętych zdań z kontekstu.

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #614 dnia: Października 24, 2007, 20:18:27 pm »
Master! Przestań lepiej oglądać filmiki  o wielkich spiskach i manipulacjach, szkodzą ci

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #615 dnia: Października 24, 2007, 20:20:17 pm »
Przepraszam Bloo. Jakoś mnie to wciagło. Sądze też, zę na księżycu nie było nigdy człowieka.

edit: Oglądnijcie film a potem możecie mnie besztać do woli.

Tarnyy :P

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #616 dnia: Października 24, 2007, 20:21:43 pm »
Na jakiej podstawie stwierdzasz, że wiem tylko tyle na temat tamtych czasów?
Fajnie, że o tym czytałeś, ale ja też o tym czytałem, i to niejedną książkę.
Więc jako młodszy i krócej się uczący nie zarzucaj mi braku wiedzy.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #617 dnia: Października 24, 2007, 20:22:49 pm »
Za jakim jesteście podatkiem? Niech bogaci płacą 60% zysku, bobobo ich stać?

Czemu niby karać ludzi zdzierając od nich większą kasę przez taki podatek, jeśli im się po prostu udało? Inna sprawa że wtedy najpewniej zarejestruje swą firmę gdzies w raju podatkowym i Polska z tego nie będzie miała żadnych korzyści. A tak, to taki człowiek najpewniej zacznie inwestować ta kasę, jeśli zarejestrowany w Polsce, to właśnie u nas i wtedy to już z pozytkiem dla wszystkim. Tak więc- jak najniższe podatki i dla biednych i dla bogatych.

edit: Oglądnijcie film a potem możecie mnie besztać do woli.

Ale my ten film znamy, naprawdę.

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #618 dnia: Października 24, 2007, 20:23:51 pm »
To jak ejsteś starszy i tak wiele wiesz to pomyśl trochę, żę UOGÓLNIAŁEM do znacznej większości. Nie wytykałem nikogo, ani nie wskazywałem na Ciebie, UOGÓLNIAŁEM.

Jak o tym czytałeś to świetnie, podziel się spostrzeżeniami a nie mów mi, że Cię obraziłem.

Czemu niby karać ludzi zdzierając od nich większą kasę przez taki podatek, jeśli im się po prostu udało? Inna sprawa że wtedy najpewniej zarejestruje swą firmę gdzies w raju podatkowym i Polska z tego nie będzie miała żadnych korzyści. A tak, to taki człowiek najpewniej zacznie inwestować ta kasę, jeśli zarejestrowany w Polsce, to właśnie u nas i wtedy to już z pozytkiem dla wszystkim. Tak więc- jak najniższe podatki i dla biednych i dla bogatych.

Bo biedni będą źli i zaczną rewolucje.

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
« Odpowiedź #619 dnia: Października 24, 2007, 20:37:37 pm »
normalnie wyjąłes mi ten tekst z ust. Mialem go właśnie napisać o rzadzie Olszewskiego i o tym, ze tusk z wałęsą zatrzymali dekomunizację sejmu. Juz mieliśmy dwie szanse na znormalizowanie polski, niestety Olszewskiemu sie nie udało, Kaczyńskim sie nie udało. Ojciec wiele mi opowiadał, jak to było za komunt, o rzadzie Olszewskiego itp. Wie wiele na ten temat, poniewaz za komuny był więźniem SB, ciągle inwigilowanym. Gdyby nie to zajście z zatzrymaniem dekomunizaji, szanował bym Tuska. Prawda jest taka, ze to kawał skurwysyna i nic więcej.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #620 dnia: Października 24, 2007, 20:46:11 pm »
Brawo Master! Spoko, jeszcze ich rozliczą - nie teraz to za cztery lata.

A co do podatku, znacie jakiś kraj z mocną gospodarką, w którym jest podatek liniowy? Pewnie nie. Słowacja jeszcze się zbiera po takim eksperymencie  :?

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #621 dnia: Października 24, 2007, 20:50:52 pm »
Tak- bo lepiej rozliczać za przeszłość- w końcu tego Polska potrzebuje teraz najbardziej.

Iras, ost ci schodzi w sobotę.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #622 dnia: Października 24, 2007, 21:50:51 pm »
W rządzie Olszewskiego byli tacy sami fanatycy i szaleńcy o psychopatycznych skłonnościach jak byli teraz w PiSie. Tacy jak Kurski czy Macierewicz, gotowi do największych łajdactw i oszustw byle tylko pognębić politycznych przeciwników.
O ile jeszcze Kurski może jeszcze wciskać "Lewym czerwcowym" kity naiwniakom że został obalony niedemokratycznie o tyle Kaczyński już tego nie może powiedzieć ani nie mogą tego powiedzieć jego zwolennicy choćby nie wiem jak młodzi i dający sobie łatwo robić wodę z mózgu.
PiS stracił władzę w demokratycznych wyborach i choćby zwolennicy PiSu wrzeszczeli że jest inaczej przez wiele następnych lat to tego nie zmienią.
Ludzie mieli zwyczajnie dość takiego durnego myślenia. Co śmieszniejsze to właśnie ta wielka gnida Kurski jest teraz w PiSie uznawany za jednego z głównych winnych porażki PiSu. Każdy normalny człowiek w PiSie widzi ze ludzie mieli dość takiego skurwiałego uprawiania polityki jaki prezentował m.in. Kurski czy Macierewicz.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #623 dnia: Października 24, 2007, 22:21:42 pm »
"Fanatycy i szaleńcy", "gnida Kurski", "skurwiałe uprawianie polityki", a argumentów i konstruktywnej krytyki ciągle brak.

Nie wiem, Leenk, czy sobie z tego zdajesz sprawę, ale bez trudu można Ci wytoczyć proces za to, co tutaj piszesz. Swoją drogą zastanawiam się, czemu moderacja nie reaguje  :???:

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #624 dnia: Października 24, 2007, 22:35:29 pm »
Słyszeliście że Kaczyński będzie skarżył PO za (ja on to stwierdził) obrażanie jego i partii w kampanii wyborczej!? Czy ten człowiek ma wszystko dobrze z głową? Raczej nie.

BTW. Nasz prezydent jak się okazało to człowiek bez kultury. Tusk zbiera gratulacje z całego świata od przywódców wielu państw w tym prezydentów ale Lech Kaczyński nie ma jaj żeby uczciwie po męsku się zachować. To jest żałosne i zapewne wielu Polaków wstydzi się teraz za swojego prezydenta.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #625 dnia: Października 24, 2007, 22:39:40 pm »
A czego tu gratulować?

Bardzo dobrze, że PiS zamierza skarżyć PO - obrażali, więc staną przed sądem.

Każdy, kto został obrażony, ma prawo skierować sprawę do sądu.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #626 dnia: Października 24, 2007, 22:48:48 pm »
A czego tu gratulować?
Wygranych wyborów?

Jak ziobro narzeka, że gowin do niego nie zadzwonił z gratulacjami to wszystko OK, tak?

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #627 dnia: Października 24, 2007, 22:55:00 pm »
A czego tu gratulować?

I przegrają, tak jak 17 innych rozpraw w toku wyborczym... :?

Słyszeliście że Kaczyński będzie skarżył PO za (ja on to stwierdził) obrażanie jego i partii w kampanii wyborczej!? Czy ten człowiek ma wszystko dobrze z głową? Raczej nie.
Ha dobre, to ile pozwów powinno się mu wytoczyć za hasła po przegranej, obrażanie ludzi itd.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #628 dnia: Października 24, 2007, 23:00:45 pm »
Cytat: Iras
czy sobie z tego zdajesz sprawę, ale bez trudu można Ci wytoczyć proces za to, co tutaj piszesz.
Tak chłopaczku zdaję sobie sprawę też z naczelnej zasady o której wiedzą niezawisłe sądy w każdym demokratycznym kraju - że politycy mają ograniczone prawo do ochrony własnej "czci". Jak nie wierzysz to pędź z donosem.
Cytat: Iras
Swoją drogą zastanawiam się, czemu moderacja nie reaguje 
Ty się na razie zastanawiaj dlaczego Tobie wlepia ostrzeżenia za obrażanie innych użytkowników. Swoją drogą to te twoje debilne teksty o szwabach czy homosiach nadają się do moderacji. To wg Ciebie nie jest obrażaniem ludzi? Nie podoba się - nie czytaj. Od tej twojej hipokryzji niedobrze się robi... 

Kaczyński jest nie tylko pozbawiony godności - jest zwyczajnie nierozsądny. Wcale mu takie reakcje nie przysparzają nowych zwolenników a wręcz przeciwnie. PiS traci tylko kolejne punkty w sondażach takimi śmiesznymi akcjami. Jest to zwyczajnie nieprofesjonalne - a to najgorsze co się może przydarzyć politykom.
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2007, 23:08:35 pm wysłana przez Leenk »

Master_666

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #629 dnia: Października 24, 2007, 23:06:21 pm »
Od twojej hipokryzji niedobrze się robi.

Iras nie jest hipokrytą. Hipokrytą to raczej jest Donald Tusk i inni politycy (z PiSu też...)

A ostrzeżenie prędzej Ty powinieneś dostać "chłopaczku"

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #630 dnia: Października 24, 2007, 23:20:50 pm »
To że Ty nazywasz Tuska "szumowiną" takiego Irasa już nie obchodzi i nie pisze o procesach. Nic nie zająknie o Twoich tekstach typu
Dla żydów rządzących w sejmie
. Zaczyna się wydzierać dopiero jak się coś napisze o Waszych idolach z PiSu typu Kurski. Brawa Panowie za podwójne standardy.  :cool:
Hipokrytą to raczej jest Donald Tusk i inni politycy (z PiSu też...)
Poprawka - akurat polityków bez hipokryzji to chyba w ogóle nie ma...  :???:
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2007, 00:58:50 am wysłana przez Leenk »

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #631 dnia: Października 24, 2007, 23:55:24 pm »
Nie wiem, Leenk, czy sobie z tego zdajesz sprawę, ale bez trudu można Ci wytoczyć proces za to, co tutaj piszesz.

Za obrażanie towarzysza jarka?  :?
Gdyby pis wciąż rządziło, to faktycznie mógłby za to beknąć, bo jedynej i słusznej partii nie wolno krytykować- wolności słowa ciemnemu ludowi się zachciało.

Zresztą prezydenta np. można obrażać i jego żonę czarownicę, co to by poddała się eutanazji, jak orzekł niezawisły i przez nikogo nie naciskany sąd.

BTW. Nasz prezydent jak się okazało to człowiek bez kultury. Tusk zbiera gratulacje z całego świata od przywódców wielu państw w tym prezydentów ale Lech Kaczyński nie ma jaj żeby uczciwie po męsku się zachować. To jest żałosne i zapewne wielu Polaków wstydzi się teraz za swojego prezydenta.

Bo to mały człowiek nie tylko wzrostem- bez godności, szacunku i z minusową charyzmą.

Każdy, kto został obrażony, ma prawo skierować sprawę do sądu

Ja zostałem obrażony przez pis nie raz, kiedy kłapali swoje brednie. Jednak obraza przez głupiego człowieka to prawie jak komplement jakby nie patrzeć.

A i jeszcze jeden chłopaczek bądź szumowina i rozejdą się kolejne osty.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #632 dnia: Października 25, 2007, 09:27:19 am »
A czego tu gratulować?

To może wytłumaczysz nam wszystkim dlaczego w takim razie prezydent RP nie oskarżył Rydzyka jak nazwał środowisko pałacu prezydenckiego szambem a pierwszą damę określił mianem czarownicy? No słuchamy Iras. Jestem ciekaw jak pokrętnie to wytłumaczysz.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #633 dnia: Października 25, 2007, 09:34:08 am »
To na pewno była sprytna zagrywka polityczna. Swoją drogą pokazuje jakim jest mężczyzną (pozwala obrażać swoją kobietę, nie potrafi pogratulować przyszłemu szefowi rządu, który nie jest jego bratem...) :lol:

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #634 dnia: Października 25, 2007, 12:47:54 pm »
CBA zatrzymało byłego ministra sportu z PiSu- jak widać "códowne" pis również jest skorumpowane. Ciekawe dlaczego dopiero teraz o tym mówią, a nie np. kilka dni przed wyborami. Sprawę sawickiej udało im się wcisnąć tydzień temu. Zbieg okoliczności zapewne. Jeszcze jedno, dlaczego teraz CBA nie zrobiła konferencji prasowej w filmowym wydaniu jak z kaczmarkiem i sawicką? Dlaczego tym razem jedynka specjanie nie zmieniała ramówki? Zaraz pisowcy wyskoczą i będą mówić, że to wina PO.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #635 dnia: Października 25, 2007, 12:56:06 pm »
Przypomina, że jak się tylko pojawiły jakiekolwiek podejrzenia, Lipiec przestał być ministrem.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #636 dnia: Października 25, 2007, 13:00:06 pm »
Przypomina, że jak się tylko pojawiły jakiekolwiek podejrzenia, Lipiec przestał być ministrem.
Przypominam że jak tylko pojawiły się jakiekolwiek podejrzenia, Sawicka przestała być posłanką PO...  :lol:
Dla niektórych taki Kurski jest postacią pozytywną i wiarygodną.  :lol:
Dla wielu (w tym dla mnie) takim wielkim pozytywnym bohaterem i wspaniałym człowiekiem jest Władysław Bartoszewski. Mnie do głosowania na PO nie przekonywały żadne tam medialne zwycięstwa Tuska nad Kaczyńskim (to tylko socjotechnika) czy program (programy wszystkich partii to pic na wodę) tylko poparcie dla PO takich właśnie ludzi. To on powiedział:
Nie wierzcie frustratom czy dewiantom psychicznym, którzy swoje problemy psychiczne odreagowują na narodzie. Ja chcę umrzeć w kraju wolnym i stabilnym! Kategorycznie wypraszam sobie lżenie Polski przez niekompetentnych członków rządu, niekompetentnych dyplomatołków!
Ciekawe czy teraz PiSmani tez i Jego zgłoszą do prokuratury...   :lol:

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #637 dnia: Października 25, 2007, 14:17:55 pm »

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #638 dnia: Października 25, 2007, 15:52:58 pm »
Znane z „demokratycznych” osiągnięć przedszkole w Oslo przy ulicy Bjerkealeen zasłynęło z pełnej akceptacji dla biegających nago dzieci, którym wolno zaglądać sobie do pupy, onanizować się, imitować kopulację, a granicą zabawy jest jedynie zakaz „wkładania do środka”. Prasa norweska namiętnie deliberuje nad nowinkami pedagogicznymi, jakimi jest przyzwyczajanie przedszkolaków do seksualności. (…) - Uważa się, że seksualność wśród dzieci jest nieistotna. Otóż jest. Dlatego seksualnych zabaw dzieci nie należy powstrzymywać, nawet w przedszkolu – mówi przedszkolanka i pedagog Pia Friis. (…) Dodaje też, że seksualność należy socjalizować tak, aby dzieciom nie wolno było trzymać się za genitalia podczas posiłków.
Ah... albo to:
Szwecja wprowadziła “wychowanie pornograficzne”. Zajęcia odbywają się w ramach “wychowania seksualnego”. Na wykładach 13-latkowie dowiadują się, jak radzić sobie w świecie pełnym pornografii, jak być jej świadomym i dojrzałym konsumentem i nie popaść w erotomanię. Nauczyciele mają obowiązek tłumaczyć, że kobieta nie wygląda jak na filmie porno i nie do tego służy. Zajęcia są ilustrowane przykładami…

Warszawskie wydanie “Dziennika”, strona 15, dział “Świat” (24.20.07). Pierwsze litery kolejnych wersów artykułu “Rice krytykuje Moskwę za szantaż gazowy” układają się w niezbyt elegancki, ale jednoznaczny komunikat: “wała Tomaszowi Lisowi”. Przypadek? Tak twierdzi szef działu zagranicznego gazety. (…) Spytaliśmy eksperta, matematyka profesora Tadeusza Figiela z Polskiej Akademii Nauk, jak wygląda prawdopodobieństwo przypadkowego ułożenia się 19 liter w sensowne zdanie, w tekście liczącym około 1500 znaków. (…) Profesor stwierdził: - W dużym uproszczeniu taka szansa jest tysiąc razy mniejsza niż wygranie w Totolotka. A prawdopodobieństwo wygranej w Totka wynosi 1 do 13 milionów. Czasami się jednak wygrywa…

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #639 dnia: Października 25, 2007, 16:06:50 pm »
To jest ta Europa, za którą niektórzy tak gonią?