Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 718175 razy)

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #14640 dnia: Sierpnia 28, 2011, 18:35:56 pm »
Nie bardzo też wiem po co sam "podbijałeś" skoro też nikomu nic nie zrobiłeś.

Odruchowo. Nie jestem z tych, co to walą w ryj za byle co, ale i diss'ować się nie dam.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #14641 dnia: Sierpnia 29, 2011, 08:43:10 am »
Do 3 w nocy wynosiłem wszystko z pokoju z powodu umówionego remontu, odłączałem sprzęty, przenosiłem tony przedmiotów i ubrań. Do 5 nie mogłem zasnąć, wziąłem tabletkę silnego leku nasennego na receptę, średnio mi pomógł, trochę się jeszcze męczyłem, żeby po 7 zostać obudzonym przez robotników piętro wyżej, którzy zamiast rozmowy woleli do siebie krzyczeć i hałasować niezmiernie jeszcze przed 8 odpalając wiertarki. Kilka minut po godzinie 8 zadzwonili panowie od mojego remontu, że dziś się jednak nie pojawią i generalnie wyniosłem wszystko niepotrzebnie, bo jeszcze jeden dzień mógłbym np sobie pograć lub obejrzeć film. Ogólnie rzecz biorąc, po roku mieszkania w nowych blokach, ciężko nie mieć wszystkich odpowiedzialnych za remonty za totalnych kur** baranów mających w poważaniu innych ludzi.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #14642 dnia: Sierpnia 29, 2011, 08:52:39 am »
Dobrze, że nie pracujesz w branży budowlanej/wykonawstwie, bo byś już kompletnie sfiksował. Terminowość to obok kasy najbardziej stresogenny czynnik. Trzeba się przyzwyczaić i nabrać dystansu, bo z nerwowością i walką z wiatrakami tylko wyłysiejesz.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #14643 dnia: Sierpnia 29, 2011, 08:58:11 am »
Mogę nabrać dystansu tylko czemu wszyscy, których napotykam na swojej drodze przez ostatni rok to kretyni, chamy, złośliwcy i półmózgi? :( Może to przez miasto, Toruń to naprawdę zgniłe miejsce :(

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #14644 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:12:44 am »
Ewidentnie potrzebujesz snu. Wstaniesz jutro wyspany, będziesz miał więcej siły na przekomarzanie się z panami od remontów.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #14645 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:32:22 am »
Mogę nabrać dystansu tylko czemu wszyscy, których napotykam na swojej drodze przez ostatni rok to kretyni, chamy, złośliwcy i półmózgi? :( Może to przez miasto, Toruń to naprawdę zgniłe miejsce :(
Emigruj na południe. Tam jest więcej ludzi takich jak ja. Takich "do rany przyłóż". :angel:

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #14646 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:40:18 am »
Emigruj na południe. Tam jest więcej ludzi takich jak ja. Takich "do rany przyłóż". :angel:

:lol:

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #14647 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:45:37 am »
COŚ SIĘ kur** NIE PODOBA?!

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #14648 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:51:21 am »
Emigruj na południe. Tam jest więcej ludzi takich jak ja. Takich "do rany przyłóż sól". :angel:
Fixed :troll:

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #14649 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:54:20 am »
Lupi nie słuchaj tych pierdół. Tak właśnie działają ludzie w tych rejonach. Jeden mieszka pod Warszawą to zakompleksiony. Drugi z Torunia przepuścił biznes życia koło nosa!

PLEBS Z PÓŁNOCY (tm)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2011, 09:56:50 am wysłana przez tarniak »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #14650 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:55:07 am »
Ogólnie rzecz biorąc, po roku mieszkania w nowych blokach, ciężko nie mieć wszystkich odpowiedzialnych za remonty za totalnych kur** baranów mających w poważaniu innych ludzi.

Dlatego remonty robi się samemu. Ja walcze z kuchnią akurat i to od zera. Nie trzeba jakiś buców do mieszkania wpuszczać, do tego sporo się uczysz no i jest spora satysfakcja. Nie mówiąc o tym że wychodzi sporo taniej.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #14651 dnia: Sierpnia 29, 2011, 10:00:30 am »
Ja nawet nie mam na myśli tych z mojego mieszania. Mówię o innych - tych co odpalają udarówki o 6 albo 22 + całej masie przeszkadzających w życiu zachowań, których dałoby się uniknąć myśląc o drugim człowieku. Jeszcze to jest taki typ ludzi, którym nie da się zwrócić grzecznie uwagi, chyba tylko lanie w mordę by zadziałało :( *

*spora generalizacja, jeśli Ty lub Twoja rodzina, drogi użytkowniku, zajmujecie się przeprowadzaniem remontów, wiedz, że nie miałem na myśli Was.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #14652 dnia: Sierpnia 29, 2011, 10:00:56 am »
Drugi z Torunia przepuścił biznes życia koło nosa!
O hój, plus :lol:

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #14653 dnia: Sierpnia 29, 2011, 10:01:58 am »
TOMEK ROBI W BUDOWLANCE. Widzę pewien wzór...

Mój sąsiad czekał do 8:01, ale dopiero teraz wierci jak poj**any.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #14654 dnia: Sierpnia 29, 2011, 10:14:12 am »
Ogólnie rzecz biorąc, po roku mieszkania w nowych blokach, ciężko nie mieć wszystkich odpowiedzialnych za remonty za totalnych kur** baranów mających w poważaniu innych ludzi.

Dlatego remonty robi się samemu. Ja walcze z kuchnią akurat i to od zera. Nie trzeba jakiś buców do mieszkania wpuszczać, do tego sporo się uczysz no i jest spora satysfakcja. Nie mówiąc o tym że wychodzi sporo taniej.

Eee?

Pewne rzeczy można zrobić, ale nie powiesz mi, że położysz panele albo płytki tak dobrze jak gość, który to robi od 20 lat. Albo wymiana instalacji elektrycznej, wodnej i ogólnie pojętych rur.

Meble poustawiać i sprzęty podłączyć można, ale DIY ma granice.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #14655 dnia: Sierpnia 29, 2011, 11:09:51 am »

Eee?

Pewne rzeczy można zrobić, ale nie powiesz mi, że położysz panele albo płytki tak dobrze jak gość, który to robi od 20 lat. Albo wymiana instalacji elektrycznej, wodnej i ogólnie pojętych rur.

Meble poustawiać i sprzęty podłączyć można, ale DIY ma granice.
Zostań bohaterem w swoim domu!

+ bezdyskusyjne, natychmiastowe ruchanko po takiej akcji przez najbliższy rok zapewnione, a jak już swojej kobiety będziesz miał dość, to opinia jaką ci zrobi wśród koleżanek po własnoręcznie wykonanym remoncie zapewni Ci kolejne ruchanka na skinięcie palcem.
Do tego czegoś się nauczysz. Same korzyści.
Fachowców trzeba, a nie nierobów po studiach z dwoma lewymi rękami.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #14656 dnia: Sierpnia 29, 2011, 11:32:39 am »
Meble poustawiać :lol: Ciapkas, jak to jest szczyt twoich możliwości, to nawet do takich dupereli jak malowanie czy wymiany okna wynajmuj speców, a potem płać za taką zajebistą pracę, bo nawet nie będziesz świadom ze coś źle zrobili:

Ja jestem konserwą staromodną i uważam że facet powinien postawić dom, zasadzić drzewo i spłodzić syna, no ale jak wolicie to wynajmujcie sobie do tych czynności osoby trzecie.  8)

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #14657 dnia: Sierpnia 29, 2011, 11:35:13 am »
>duperele
>malowanie
>wymiana okien

Pomijam już, że w mojej spółdzielni nie ma takiego wstawiania to rozstrzał "dupereli" masz dosyć potężny.  :)

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #14658 dnia: Sierpnia 29, 2011, 11:44:39 am »
No nie pierd** że wstawienie okna to nie duperela. W piątek wstawiałem sufit podwieszany i to nie jest duperela (co jest cieżkie fizycznie), tak samo jak kładzenie paneli czy instalacji (co wymaga wiedzy). Ale takie okno? A malowanie to w ogóle robota dla kobiet. Deal with it. 

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #14659 dnia: Sierpnia 29, 2011, 11:48:54 am »
Meble poustawiać :lol: Ciapkas, jak to jest szczyt twoich możliwości, to nawet do takich dupereli jak malowanie czy wymiany okna wynajmuj speców, a potem płać za taką zajebistą pracę, bo nawet nie będziesz świadom ze coś źle zrobili:

Ja jestem konserwą staromodną i uważam że facet powinien postawić dom, zasadzić drzewo i spłodzić syna, no ale jak wolicie to wynajmujcie sobie do tych czynności osoby trzecie.  8)

Ja też jestem konserwą, ale wierzę w coś takiego jak specjalizacja pracy i wolę powierzyć pewne rzeczy ludziom, którzy się na tym znają. Dom też sam sobie budowałeś? Sporządziłeś plan, zaprawę, kupiłeś pustaki i układałeś je potem przez 10 lat?  :lol: Przecież to też mogli Ci zjebać.

Malowanie jest bardzo przyjemne dlatego nigdy bym tego nikomu nie zlecił. Ale wymiana okien? Nie miałbym pojęcia jak się do tego zabrać a nawet jakbym wstawił to potem bym się zastanawiał czy czasem źle nie pouszczelniałem i mi nie będzie pizgać w zimie.

No i nie zazdroszczę ludziom, którzy będą korzystać z tej kuchni, którą robisz sam bez żadnego doświadczenia budowlanego(albo z pomocą poradników z internetu) - akurat ostatnio miałem remont łazienek i kuchni i wiem jaki ogrom pracy tam jest i jak wiele trzeba wiedzieć o budowlance żeby to jakoś hulało.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #14660 dnia: Sierpnia 29, 2011, 11:51:45 am »
Akurat kładzenie paneli jest proste jak pierdolenie. Kafelki to tylko odrobinę bardziej skomplikowana sprawa, z którą średnio rozgarnięta istota z poziomicą w ręku i sporą ilością wolnego czasu poradzi sobie lepiej niż 80% fachowców. Najtrudniejsze są gładzie, ale i tu powiadam wam z doświadczenia: da się (ostatecznie jedną czy dwie ściany będziecie poprawiać). Wstawianie okien (i drzwi) też niedawno zaliczyłem i tu na pewno na ustawienie traci się wielokrotnie więcej czasu, niż osoba, która to robi na co dzień. Sufity podwieszane jeszcze przede mną.

@Lupi - narzekasz jakby co najmniej rozłożyli się z robotą i zniknęli gdzieś na tydzień, a to tylko jeden dzień obsuwy? Hałas w bloku między 6 a 22 to norma.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #14661 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:00:52 pm »
Sporządziłeś plan, zaprawę, kupiłeś pustaki i układałeś je potem przez 10 lat?  :lol: Przecież to też mogli Ci zjebać.

Mogli, ale nie zjebali. Sam bym wolał postawić, ale za późno się urodziłem i w dzisiejszych czasach nie dostałbym terenu w centrum na budowę domu. Poza tym nie porównuj nagle budowy domu, do czego potrzeba architekta, do wymiany okna.  :lol:

No i nie zazdroszczę ludziom, którzy będą korzystać z tej kuchni, którą robisz sam bez żadnego doświadczenia budowlanego(albo z pomocą poradników z internetu) - akurat ostatnio miałem remont łazienek i kuchni i wiem jaki ogrom pracy tam jest i jak wiele trzeba wiedzieć o budowlance żeby to jakoś hulało.

Gdzie napisałem że bez doświadczenia? Ten pokój co wrzucałem do zakupowych też robiłem.

Cytat: Ciapkas
Malowanie jest bardzo przyjemne dlatego nigdy bym tego nikomu nie zlecił. Ale wymiana okien? Nie miałbym pojęcia jak się do tego zabrać a nawet jakbym wstawił to potem bym się zastanawiał czy czasem źle nie pouszczelniałem i mi nie będzie pizgać w zimie.

pier**lisz. Malowanie wiesz ja zrobić, więc jest przyjemne, a automatycznie to czego nie wiesz jak zrobić musi być trudne i dla specjalistów. Remonty trudne nie są, a spece w których umiejętności tak wierzysz to często ludzie bez fachowej wiedzy, samouki, a do tego z zerową motywacją do zrobienia tego dobrze. (poopierdalamy się trochę, coś ściemnimy, coś dopiszemy do fakturki - łoś się nie zna i tak zapłaci). Wole sam.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #14662 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:08:34 pm »
Jak weźmiesz pierwszych lepszych ciołków z ulicy to tak pewnie jest. Nie wiem czy to można nazwać szczęściem, ale do tej pory miałem w chałupie dwie ekipy budowlane i ani jednych ani drugichi nie mogę nazwać partaczami.

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #14663 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:22:13 pm »
ja też mam wyje**ne na remonty samemu. co innego powiesić sobie lampę czy meble poskręcać, co innego położyć płytki albo instalację (tym bardziej elektryczną). na partaczy nigdy nie trafiłem, mam bardzo wielu znajomych w branży budowlanej, sam pracowałem w hurtowni elektrotechnicznej, także fachowcy zawsze przychodzili do chaty sprawdzeni.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #14664 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:22:17 pm »
Tak dla Ciapkasa. Z ojcem pobudowałem łazienke przy domu, w jadalni podwieszany sufit, panele na ścianach, panele na podłodze. Aktualnie budujemy garaż, fakt że drewniany, ale sami. Wszystko jest ok, nikomu nie przeszkadza korzystanie z tego. Wyszło lepiej i zapewne taniej. Więc skończ waść pie**olić i przyznaj żeś łamaga co ma dwie lewe ręce.

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #14665 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:28:36 pm »
Jakieś chujstow mnie dorwało, angina czy cos w tym stylu. :evil:
Wszystko od nowa, od początku...

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #14666 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:29:44 pm »
Tak dla Ciapkasa. Z ojcem pobudowałem łazienke przy domu, w jadalni podwieszany sufit, panele na ścianach, panele na podłodze. Aktualnie budujemy garaż, fakt że drewniany, ale sami. Wszystko jest ok, nikomu nie przeszkadza korzystanie z tego. Wyszło lepiej i zapewne taniej. Więc skończ waść pie**olić i przyznaj żeś łamaga co ma dwie lewe ręce.

Nie, lepiej przyznam, że jesteście zajebistą rodziną. Oby więcej takich rodzin!

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #14667 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:36:33 pm »
Tak dla Ciapkasa. Z ojcem pobudowałem [...]
A jak Ciapkas nie ma taty, który przekazałby mu tajemną wiedzę fachową? Nie każdy zapitala po budowach w wakacje i ma ojca złotą rączkę. Twoje szczęście, że masz kogoś, kto Cię tego nauczył i garnie do takich obowiązków, bo część to tylko piwko przed tv po robocie.

Szacun dla fachowców generalnie. Znajomy, który z rodziną (brat i ojciec) praktycznie sam postawił murowany dom, licząc od wylania fundamentu do zawieszenia wiechy i późniejszego wykończenia, to mój największy idol z otoczenia.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #14668 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:39:30 pm »
Mój ojciec nie jest fachowcem z tej dziedziny, a napisałem to tylko dlatego że Ciapkas twierdzi że się nie da. Otóż jak widać da się.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #14669 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:40:25 pm »
Zomg wszystko się da, nawet elewację zrobić. Kwestia poświęcenia czasu na naukę i jakieśtam doświadczenie.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2011, 12:55:12 pm wysłana przez blach0r »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #14670 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:40:41 pm »
Gdzie napisałem że bez doświadczenia? Ten pokój co wrzucałem do zakupowych też robiłem.

A widzisz. Masz doświadczenie, robisz to od jakiegoś czasu, to ok. Tylko nie pisz, że fachowcy są niepotrzebni i do dupy, bo to generalizowanie i ogólnie bzdura. Za młodu jak chciałem dorobić, to jeździłem z ojcem stolarzem robić kuchnie pod zabudowę itp. Było kilku takich "samosiów" co brali się za robotę, a potem stali i płakali, bo coś jednak wyszło nie tak i fachowiec musiał po nich poprawiać (czasem trzeba było wszystko rozmontować i zmontować od nowa). Ty akurat to potrafisz (z tego co piszesz), więc git, ale uwierz, że nie każdy jest tak zdolny i nie zrobi tego sam (tym bardziej elektryka, za którą np. ja sam bym się wolał nie zabierać).

To tak np. jak z autami. Ja sobie zrobię większość rzeczy sam (mechanicznych, bo na blacharce się nie znam), więc jadę do przyjaciela, który ma zakład mechaniki pojazdowej, korzystam z jego podnośnika i sobie robię co potrzeba. Jak nie muszę auta podnosić, to pod domem majstruje. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że masa ludzi nie wymieni sobie nawet żarówki w aucie (że już o rozrządzie czy klockach hamulcowych nie wspomnę). Chociaż pewnie z jakimś nowym autem bym sobie nie poradził. Już w moim Clio nie dotykam się elektryki (nie licząc pierdół jak np. wymiana żarówek), bo bez zdiagnozowania błędu pod kompem, to loteria (dlatego tak nie lubię tego auta i wolę kupować starsze samochody, które są twardsze i łatwiejsze w ewentualnej naprawie).

Także fachowcy są potrzebni i to nawet w sprawach, w których osobiście ma się jakieś pojęcie. Sam czasem muszę skorzystać z pomocy mechanika, bo np. nie mam odpowiedniego narzędzia, albo po prostu nie mam pojęcia jak się za coś zabrać.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2011, 12:42:16 pm wysłana przez BoBaN »

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #14671 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:42:48 pm »
Ja jednak obstaję przy tym, że wyje**nie i wstawienie okna na 7 piętrze jest nieco bardziej skomplikowane niż malowanie czy położenie paneli.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #14672 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:43:33 pm »
Zomg wszystko się da, nawet elewację zrobić. Kwestia poświęcenia wiedzy na naukę i jakieśtam doświadczenie.

Otototto.

Szkoda, że widno po raz kolejny pokazuje, że myśleniem nie przerasta dziołchy ze swojego avka ;/

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #14673 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:43:44 pm »
Ja jednak obstaję przy tym, że wyje**nie i wstawienie okna na 7 piętrze jest nieco bardziej skomplikowane niż malowanie czy położenie paneli.
Jest.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #14674 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:44:28 pm »
Kwestia poświęcenia wiedzy na naukę i jakieśtam doświadczenie.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #14675 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:47:05 pm »
Jak nie muszę auta podnosić, to pod domem majstruje. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że masa ludzi nie wymieni sobie nawet żarówki w aucie (że już o rozrządzie czy klockach hamulcowych nie wspomnę). Chociaż pewnie z jakimś nowym autem bym sobie nie poradził.

Najlepsze są pod tym względem nowe audice bo tam trzeba rozebrać pół samochodu żeby dokopac się do żarówki :)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #14676 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:52:03 pm »
Zomg wszystko się da, nawet elewację zrobić. Kwestia poświęcenia wiedzy na naukę i jakieśtam doświadczenie.

Otototto.

Szkoda, że widno po raz kolejny pokazuje, że myśleniem nie przerasta dziołchy ze swojego avka ;/
No tak panie jestemnajinteligentniejsząosobąnaforum. Fajnie w kilku postach zmienić postrzeganie sprawy o 180 stopni. EOT bo nie będe się zniżał do twojego poziomu i ciągnął jakieś pyskówki dziecinne.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #14677 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:54:54 pm »

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #14678 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:57:49 pm »
Kwestia poświęcenia wiedzy na naukę i jakieśtam doświadczenie.
Poprawiłem. Ale plusa nie dostaniesz bheheh

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #14679 dnia: Sierpnia 29, 2011, 12:58:39 pm »
Nie poświęciłem wiedzy, to nie wiedziałem, że w ogóle mógłbym dostać plusa. :(