Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 718102 razy)

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #15400 dnia: Stycznia 07, 2012, 15:17:47 pm »
Wojna i prawie 50 lat pod czułą opieką ZSRR - nikt tego w 10 czy 20 lat nie nadrobi, a na pewno nie taka piz** jak Tusk, zginająca kark przed urzędnikami z Brukseli.

True story...obawiam się tylko, że ogólnie będzie to ciężko nadrobić. U nas każdy musi się najpierw nachapać, a na rząd naciskają "uczciwi" przedsiębiorcy, którym najbardziej zależy na własnym interesie. Trzeb by to wszystko zorać i postawić od nowa na czele z ludźmi, którzy mają jaja i wizję Polski bez tego całego cwaniactwa i skurwysyństwa jakie toczy ten kraj od środka.
Nie tylko urzędnicy i Ci na górze dymają nasz kraj, tylko każdy to robi poczynając od małych przedsiębiorstw które wpisują fikcyjne zarobki pracujących u nich osób a kończąc na korupcji na samej górze. A co by najmniejszych sięgnąć to wystarczy zobaczyć kto płaci abonament radiowo telewizyjny :roll:. U nas nie ma w kraju ludzi uczciwych i nie ważne kto jest w rządzie dalej będzie żyło się na tym samym poziomie, taka nasza mentalność.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15401 dnia: Stycznia 07, 2012, 15:51:00 pm »
Przede wszystkim trzeba zrzucić z pleców chomąto zwane UE. Kraje rozwinięte, jak Niemcy czy Francja, mają elektrownie atomowe, mają alternatywne źródła energii i mogą sobie stawiać wyśrubowane limity CO2, ale dla krajów rozwijających się to sznurek na szyję. Naprawdę w dupie mam chodnik sfinansowany ze środków UE, skoro jednocześnie płacę 200 albo 300% za prąd, a takie ograniczenia równie mocno co w obywateli, uderzają w gospodarkę. Należałoby mieć wywalone na europejskie normy i traktaty, gonić zachód za wszelką cenę, a dopiero po wyrównaniu poziomu życia bawić się w ekologię i inne bzdety  :mad:

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #15402 dnia: Stycznia 07, 2012, 19:47:07 pm »
Dokładnie. Pora byśmy działali jak państwo rozwijające się a nie jak rozwinięte(jak Niemcy i reszta).
Fryty tyty dotknij pyty

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #15403 dnia: Stycznia 08, 2012, 22:54:35 pm »
Ja je**e jak mnie wkur**a to całe review territory na hyperze z Tadkiem Zielińskim na czele. Gorzej recenzować gier i  przy tym pie**olić bez sensu, nie można  :mad:

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #15404 dnia: Stycznia 09, 2012, 08:21:26 am »
Przede wszystkim trzeba zrzucić z pleców chomąto zwane UE. Kraje rozwinięte, jak Niemcy czy Francja, mają elektrownie atomowe, mają alternatywne źródła energii i mogą sobie stawiać wyśrubowane limity CO2, ale dla krajów rozwijających się to sznurek na szyję. Naprawdę w dupie mam chodnik sfinansowany ze środków UE, skoro jednocześnie płacę 200 albo 300% za prąd, a takie ograniczenia równie mocno co w obywateli, uderzają w gospodarkę. Należałoby mieć wywalone na europejskie normy i traktaty, gonić zachód za wszelką cenę, a dopiero po wyrównaniu poziomu życia bawić się w ekologię i inne bzdety  :mad:

Akurat pracuję obecnie w firmie Tauron, no i powiem Ci że najlepszy wykres z wszystkich Państw Europy to ma Szwecja. Tylko pozazdrościć im takiego słupka z jakiej energii korzystają. My w Polsce może taki będziemy mieć za 40-50 lat. ;)

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #15405 dnia: Stycznia 09, 2012, 11:52:22 am »
Przecież to Skandynawia. Norwegowie dzięki m.in. korzystnemu ukształtowaniu geograficznemu, niemal całą produkcję energii zawdzięcza hydroenergetyce i ma wyje**ne na paliwa kopalne oraz znaczący udział importu.
wkur**a mnie oficjalna "Polityka Energetyczna Polski do roku 2030", która zakłada włączenie do bilansu, a potem potrojenie udziału energetyki atomowej. Niemcy się z tego wycofują, Francja nie ma wyjścia, bo tkwi po uszy w tym gównie, a Polska jako przodujący i najbogatszy kraj w Europie chce oprzeć w dużym stopniu energetykę na drogim i cholernie problematycznym atomie (a wiemy, jak wygrywa się przetargi). Co prawda, nadal to mrzonki (szczególnie w obliczu kryzysu, obecnych kontrargumentów i prawie niemożliwości spełnienia wyśrubowanych założeń produkcyjnych), ale co z tego, badacze mówili o gazie łupkowym, geotermii, biomasie, małej energetyce wodnej (która leży i kwiczy, pomimo bogatych polskich tradycji), skoro wesoły inaczej p. Pawlak hasał po salach obradowych i dał zielone światło cyrografowi o imporcie gazu z Rosji. W tle posadzono kilka ferm wiatrowych na używanych i wyeksploatowanych urządzeniach od zachodnich sąsiadów, buńczucznie pisząc o spełnianiu standardów unijnych. Śmiech.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2012, 11:55:09 am wysłana przez Kert »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15406 dnia: Stycznia 09, 2012, 12:36:23 pm »
Polska nie powinna naśladować bogatych krajów zachodnich, bo nie jest bogatym krajem zachodnim. Polska powinna naśladować rozwiązania, które kraje zachodnie stosowały, gdy były tak biedne, jak Polska.

— Milton Friedman

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #15407 dnia: Stycznia 09, 2012, 14:29:47 pm »
Jutro 2 kolosy, a ja ostro chory :mad:

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #15408 dnia: Stycznia 09, 2012, 14:50:59 pm »
Przecież to Skandynawia. Norwegowie dzięki m.in. korzystnemu ukształtowaniu geograficznemu, niemal całą produkcję energii zawdzięcza hydroenergetyce i ma wyje**ne na paliwa kopalne oraz znaczący udział importu.
wkur**a mnie oficjalna "Polityka Energetyczna Polski do roku 2030", która zakłada włączenie do bilansu, a potem potrojenie udziału energetyki atomowej. Niemcy się z tego wycofują, Francja nie ma wyjścia, bo tkwi po uszy w tym gównie, a Polska jako przodujący i najbogatszy kraj w Europie chce oprzeć w dużym stopniu energetykę na drogim i cholernie problematycznym atomie (a wiemy, jak wygrywa się przetargi). Co prawda, nadal to mrzonki (szczególnie w obliczu kryzysu, obecnych kontrargumentów i prawie niemożliwości spełnienia wyśrubowanych założeń produkcyjnych), ale co z tego, badacze mówili o gazie łupkowym, geotermii, biomasie, małej energetyce wodnej (która leży i kwiczy, pomimo bogatych polskich tradycji), skoro wesoły inaczej p. Pawlak hasał po salach obradowych i dał zielone światło cyrografowi o imporcie gazu z Rosji. W tle posadzono kilka ferm wiatrowych na używanych i wyeksploatowanych urządzeniach od zachodnich sąsiadów, buńczucznie pisząc o spełnianiu standardów unijnych. Śmiech.

nie do końca masz rację. niemcy wycofują się z energii atomowej, bo już odcięli z niej wszystkie kupony. mówiąc inaczej, zarobili na niej już tyle, że stać ich na farmy wiatrowe i inne solary.
gaz łupkowy lepiej sprzedawać a biomasa to niezłe gówno w obliczu ciągle rosnących cen żywności.
co do farm wiatrowych to też nie do końca masz rację. akurat pracuję w firmie, która dostarcza te sprzęty na polski rynek i wierz mi, że są to jedne z najnowocześniejszych urządzeń na świecie.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15409 dnia: Stycznia 10, 2012, 10:58:12 am »
http://www.hotmoney.pl/artykul/prasa-polska-place-w-gore-zazdroszcza-nam-niemcy-i-brytyjczycy-23439

wkur**a mnie juz ta chora propaganda. Ciagle biadolenie, ze coraz wiecej zarabiamy i coraz lepiej sie zyje. Czuje sie jakbym byl Winstonem z Roku 1984.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #15410 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:02:50 am »
http://www.hotmoney.pl/artykul/prasa-polska-place-w-gore-zazdroszcza-nam-niemcy-i-brytyjczycy-23439

wkur**a mnie juz ta chora propaganda. Ciagle biadolenie, ze coraz wiecej zarabiamy i coraz lepiej sie zyje. Czuje sie jakbym byl Winstonem z Roku 1984.
A mnie wkur**a to ciągłe narzekanie Polaków na to jak to w Polsce nie jest źle. Jakikolwiek dobry news o Polsce się nie pojawi, to w komentarzach wyczytuje, ze to kłamstwa, że propaganda, że w Polsce jest beznadziejnie, nie ma pracy i w ogóle państwo chyli się ku upadkowi.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15411 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:08:54 am »
A mnie wkur**a to ciągłe narzekanie Polaków na to jak to w Polsce nie jest źle. Jakikolwiek dobry news o Polsce się nie pojawi, to w komentarzach wyczytuje, ze to kłamstwa, że propaganda, że w Polsce jest beznadziejnie, nie ma pracy i w ogóle państwo chyli się ku upadkowi.
I mowi to ktos, kto spieprzyl za drobniakami do Anglii, heh.

Polska nie chyli sie ku upadkowi, ale nie jest tak kolorowo, jak media to opisuja. Zarcie w gore, podatki w gore, benzyna i ropa w gore, ceny mieszkan horrendalne (8 tysiecy za metr w Warszawie przy - NAWET PRZYJMUJAC NIEREALNA SREDNIA KRAJOWA - 3600 brutto? DOBRE).
No ale wszyscy dostaja podwyzki, zyje sie lepiej, jest ogolnie fajnie, smietanka sie bawi. Kto? Gdzie? Ja tego nie widze wokol siebie.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15412 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:09:56 am »

No bo przecież wiadomo że jest zajebiście i tacy Niemcy np. to nam mogą pozazdrościć.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15413 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:14:23 am »
Jest zajebiście - płace rosną wolniej niż w Bułgarii, a cały wzrost i tak pożerają wzrosty cen. Faktycznie mamy się z czego cieszyć  :lol:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15414 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:19:13 am »
Polecam sprawdzić ten artykuł w hot money, a potem artykuł w RP na który się powołują. Niezła manipulacja. Panowie z HM Pominęli np.

– Trudno się temu dziwić, Europa Środkowo-Wschodnia musi gonić Zachód pod względem zamożności – komentuje Mateusz Walewski, ekonomista PwC. Choć trzeba przyznać, że dystans do nadrobienia jest wciąż ogromny. W Polsce przeciętna płaca pod koniec września to ok. 755 euro (3,4 tys. zł), w Estonii – ok. 809 euro. Tymczasem do kieszeni angielskiego pracownika co miesiąc wpada średnio ok. 2,6 tys. euro (2,1 tys. funtów), a niemieckiego – 3,2 tys. euro 

Oraz

Spodziewane w tym roku spowolnienie może zepsuć dynamikę wzrostu płac.

Wzięli tylko jedne dane z początku artykułu, te o wzroście, te o różnicy płac pominęli, a potem jeszcze dopisali sobie w tytule jak to niby Niemcy i Anglicy zazdroszczą nam pensji :lol: Zapomnieli dodać tylko info *artykuł sponsorowany przez kancelarię premiera RP :lol:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15415 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:22:39 am »
– Trudno się temu dziwić, Europa Środkowo-Wschodnia musi gonić Zachód pod względem zamożności – komentuje Mateusz Walewski, ekonomista PwC. Choć trzeba przyznać, że dystans do nadrobienia jest wciąż ogromny. W Polsce przeciętna płaca pod koniec września to ok. 755 euro (3,4 tys. zł), w Estonii – ok. 809 euro. Tymczasem do kieszeni angielskiego pracownika co miesiąc wpada średnio ok. 2,6 tys. euro (2,1 tys. funtów), a niemieckiego – 3,2 tys. euro 
No i chyba tyle wystarczy, jezeli mowimy o dobrobycie w Polsce.

Czekam na odpowiedz uzytkownika Piter "W Polsce zyje sie zajebiscie dlatego wyjechalem na obczyzne za pieniadzem" Neo.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #15416 dnia: Stycznia 10, 2012, 11:46:10 am »
No i chyba tyle wystarczy, jezeli mowimy o dobrobycie w Polsce.

Czekam na odpowiedz uzytkownika Piter "W Polsce zyje sie zajebiscie dlatego wyjechalem na obczyzne za pieniadzem" Neo.
Ale o ile mi wiadomo to ta budowla którą widzę za oknem to Wawel, a w UK nigdy nie byłem. To, ze jedną firmę mam w Irlandii nie oznacza, ze nie podoba mi się w Polsce. ZUS płace, podatki płace, więc nie wiem o co kaman.

No bo przecież wiadomo że jest zajebiście i tacy Niemcy np. to nam mogą pozazdrościć.
Nikt nie mówi, że jesteśmy tak zamożni jak Niemcy. O dziennikarskich tytułach newsów nie chcę dyskutować, bo to komiczne co oni pisza w nagłówkach.

Ja po prostu twierdzę, że w Polsce żyje się bardzo dobrze i jest coraz lepiej. Piszę, też o mentalności Polaków co zawsze narzekają, którym nigdy nie jest dobrze. Dla nich Polska to cały czas taki Winkelried narodów. Patrioci ale wiecznie narzekający na wszystko co związane z ojczyzną.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15417 dnia: Stycznia 10, 2012, 12:15:58 pm »
podpisuje się pod tym, że polsce tragedii nie ma i co najważniejsze, jest coraz lepiej.

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #15418 dnia: Stycznia 10, 2012, 13:03:30 pm »
podpisuje się pod tym, że polsce tragedii nie ma i co najważniejsze, jest coraz lepiej.
Przy ciągłych podwyżkach i tych samych zarobkach?
No i praca nie pewna, właśnie zwalniają ludzi jak leci u mnie w mieście.
Wszystko od nowa, od początku...

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15419 dnia: Stycznia 10, 2012, 13:18:55 pm »
nie wszędzie są zwolnienia, nie wszędzie nie ma podwyżek.
statsy mówią, że bezrobocie jest na mniej więcej stałym poziomie
10% według eurostatu, wzrost o 0,4% r/r; 12,1% według gus, wzrost o 0,4% r/r,
pensje rosną o 6,6% a inflacja wynosi 4,8%.
realnie rzecz ujmując wzbogaciliśmy się przez poprzedni rok (kryzysowy, kolejny z kolei) o 1,8%.

no ale pewnie dla wielu liczby te kłamią/nie odzwierciedlają rzeczywistości/są manipulowane przez po.

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15420 dnia: Stycznia 10, 2012, 13:29:44 pm »
Statystyki a rzeczywistość to 2 inne rzeczy, tak samo teoria a praktyka.
Średnia w Polsce to podobno 3500zł, powiedz kto tyle zarabia? standard to 2koła z hakiem a resztę zawyżają politycy, prywaciarze i podobni ludzi którzy mają duże obroty miesięczne.
Przejdź sie też do biedronki, od nowego roku większość cen to od 20gr do ponad 1zł w górę.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15421 dnia: Stycznia 10, 2012, 13:42:20 pm »
ci co mają te 2k z haczykiem mają właśnie ponad 3k brutto i ma tyle (albo i więcej) chociażby moja matka, zwykła urzędniczka z samorządu w małym mieście.
wierz mi, że jest baaaaaaardzo dużo ludzi co ma więcej. nie jednego na pewno na tym forum znajdziesz.
ludzie po studiach mają, w znakomitej większości, zdecydowanie więcej.
polska ma to do siebie, że klasa średnia dopiero się krystalizuje, dlatego jeszcze przez dużą część społeczeństwa rzeczywistość postrzegana jest jako biedota vs bogaci. tymczasem kraj nie stoi w miejscu i zapewniam cię, że z każdym rokiem tych "po środku" jest coraz więcej.

btw. u mnie w firmie płaca minimalna wynosi 34k rocznie, a zatrudnia grubo ponad 1k ludzi u nas w kraju.

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15422 dnia: Stycznia 10, 2012, 13:51:22 pm »
Z klasą średnią to jest śmieszne, że sama na wszystko musi robić.
Bogaty sobie kupi, a na biednego jest zrzuta ogólnopolska.
Z tym 2k z hakiem chodzi mi raczej o umowy zlecenie, czyli te "śmieciowe".

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #15423 dnia: Stycznia 10, 2012, 13:56:01 pm »
no jak ktoś liczy, że państwo zrobi coś za niego, to do końca życia będzie narzekał i zapierdalał za 2k brutto. taka prawda. 

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15424 dnia: Stycznia 10, 2012, 14:05:05 pm »
Żeby państwo zapewniało chociaż normalną opiekę zdrowotną, zabezpieczało nasze emerytury i nie ograbiało przedsiębiorców, to by było dobrze. Prawda jest taka, że u nas wszystko jest na odwrót. Kto tu żyje, chodzi do lekarza, tankuje auto, płaci podatki i kupuje środki niezbędne do życia wie jaka jest rzeczywistość.

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15425 dnia: Stycznia 10, 2012, 14:08:28 pm »
Może rozjaśnię jak wygląda sytuacja z pracą w Szczecinie i okolicach.
Idziesz składasz cv, mimo, że zaproszą Ciebie na rozmowę kwalifikacyjną to pierwsze co sie dowiadujesz, że praca jest na umowę zlecenie. Następnie dalej tnąc koszty pytają czy się uczysz, jesteś niepełnosprawny a najlepiej jakbyś był emerytem. Jeśli spełniasz te warunki możesz dumnie zapierdalać za 6 do 8zł netto w markecie lub mc donaldzie. Lepsza płaca to na czarno lub krótkie strzały po znajomości. Mówię tu o młodych osobach bez doświadczenia zawodowego.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #15426 dnia: Stycznia 10, 2012, 14:14:49 pm »
możesz dumnie zapierdalać za 6 do 8zł netto w markecie lub mc donaldzie
W Toruniu możesz iść do Cinema City za ~4 zł na godzinę.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15427 dnia: Stycznia 10, 2012, 14:28:56 pm »
Ja z racji robienia fot hobbystycznie też dostaje oferty zabawne - np. fotorelacje z imprez w klubach 10 złotych za relację :lol: A ma być 100 obrobionych fot zrobionych w nocy i wgranych na serwer do 7 rano, więc te 10 złotych to razem ze wszystkim to jest za jakieś 5 godzin roboty, czyli 2 zł za godzinę, oczywiście na umowę o dzieło i masz mieć swój sprzęt. I ludziom nie wstyd takie oferty rozsyłać, a co gorsze są tacy co je przyjmują - jak zobaczycie w klubie kogoś kto fotki ludziom cyka to wiedzcie że właśnie za takie stawki robi.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15428 dnia: Stycznia 10, 2012, 14:34:43 pm »
No, a jak. Korzystają z tego, że tu ma się obywatela za gówno i płaci mu się gówniane pieniądze. Wiedzą, że zawsze ktoś się trafi, bo te 100zł dadzą mu jeszcze tydzień przetrwania. Trochę podobna sytuacja jak z przetargami. Wygrywają ci, którzy wezmą za robotę jak najmniej. Nie ważne, że koszty nie pokrywają nawet 70% tego co jest zawarte w kosztorysie.

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15429 dnia: Stycznia 10, 2012, 14:47:35 pm »
Gdzie mój post zginą?
możesz dumnie zapierdalać za 6 do 8zł netto w markecie lub mc donaldzie
W Toruniu możesz iść do Cinema City za ~4 zł na godzinę.
Za tyle koleżanka robi w makro, ponad godzina dojazdu do tego.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15430 dnia: Stycznia 10, 2012, 14:55:10 pm »
Wiesz, ale jakby nie bylo chetnych na taka prace, to by podskoczyly tez place. Trzeba miec niezly kosmos w glowie, zeby tyrac w supermarkecie jako sprzataczo-kasjero-magazynierka za 4 zl do lapy na godzine i jeszcze tracic ~2 godziny na dojazdy w ciagu dnia.

Nie zna swojej wartosci, to robi za smieszne pieniadze.

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #15431 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:01:58 pm »
Ja z racji robienia fot hobbystycznie też dostaje oferty zabawne - np. fotorelacje z imprez w klubach 10 złotych za relację :lol: A ma być 100 obrobionych fot zrobionych w nocy i wgranych na serwer do 7 rano, więc te 10 złotych to razem ze wszystkim to jest za jakieś 5 godzin roboty, czyli 2 zł za godzinę, oczywiście na umowę o dzieło i masz mieć swój sprzęt. I ludziom nie wstyd takie oferty rozsyłać, a co gorsze są tacy co je przyjmują - jak zobaczycie w klubie kogoś kto fotki ludziom cyka to wiedzcie że właśnie za takie stawki robi.

Może lubi :p

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15432 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:07:59 pm »
Lubić to można robić foty samolotom, robaczkom, samochodom albo innym sportowcom - łażenie po klubach w nocy i zagadywanie do najebanych bananów z prośba o uśmiech raczej do przyjemności nie należy.  8)

Wiesz, ale jakby nie bylo chetnych na taka prace, to by podskoczyly tez place. Trzeba miec niezly kosmos w glowie, zeby tyrac w supermarkecie jako sprzataczo-kasjero-magazynierka za 4 zl do lapy na godzine i jeszcze tracic ~2 godziny na dojazdy w ciagu dnia.

Za coś trzeba płacić rachunki. Znajoma jest kierowniczką stacji benzynowej gdzie na stanowisku placka oferują 1200 na rękę - jak dała ogłoszenie to zaraz mieli 80 zgłoszeń, z czego większość z wyższym wykształceniem. Najpierw trzeba mieć z czego żyć żeby mieć z czego się szanować.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #15433 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:09:16 pm »

To ja wiecej w PL zarabialem 5 lat temu i prace mialem po nosem  :o

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15434 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:10:41 pm »

To ja wiecej w PL zarabialem 5 lat temu i prace mialem po nosem  :o

Widocznie wtedy było lepiej.  8)

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #15435 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:11:29 pm »
NIE WRACAJ ZATEM!

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15436 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:12:01 pm »
@becet

4 zl na godzine, to 32 zl dniowki, jezeli pracujesz 8 godzin. Pracujac nawet 7 dni w tygodniu, czyli caly miesiac, masz dopiero niecale 900 zl. Ciezko z tego oplacic mieszkanie i rachunki, nie licze jedzenia czy jakis drobnych nawet przyjemnosci. No i masz dla siebie 5-6 godzin dziennie. Bajera.

Taka stawka jest dobra, jak ktos sie uczy dziennie i idzie do roboty na 2 godziny dziennie. Pracujac tak od pon do piatku dorobi sobie ze 150 zl, czyli ma na jakies wyjscia na piwko i inne bzdety typu chipsy na wieczor.

Nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15437 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:16:17 pm »
masz dopiero niecale 900 zl. Ciezko z tego oplacic mieszkanie i rachunki, nie licze jedzenia czy jakis drobnych nawet przyjemnosci.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15438 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:19:07 pm »
No niestety, sama prawda.
Film bardzo fajny, szkoda, ze gimbusy widza w nim tylko komedie, tak samo, jak w Wszyscy jestesmy Chrystusami.

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15439 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:26:55 pm »
Mieszkania to ona nie musi utrzymywać bo jest w moim wieku.
Ja najniższą stawkę ze wszystkich robót to miałem 8zł, teraz chyba będę robić za dyche jak robota mi podpasuje.

edit;
Spytałem za ile robi, 4,50zł. Zawsze te 50gr.