Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 718101 razy)

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #15440 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:27:38 pm »
NIE WRACAJ ZATEM!

NIE MAM ZAMIARU!

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #15441 dnia: Stycznia 10, 2012, 15:48:10 pm »
NIE WRACAJ ZATEM!

NIE MAM ZAMIARU!

Dobrze, Ci Bill płaci za propagandę na forumku.  :angel:

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #15442 dnia: Stycznia 10, 2012, 20:22:48 pm »
NIE WRACAJ ZATEM!

NIE MAM ZAMIARU!

Mój kumpel wyciąga ponad 10k na miesiąc, pracując jako steward w fly emirates. Takie pieniądze w wieku 22 lat się kosi  :roll:

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #15443 dnia: Stycznia 10, 2012, 20:32:28 pm »
NIE WRACAJ ZATEM!

NIE MAM ZAMIARU!

Mój kumpel wyciąga ponad 10k na miesiąc, pracując jako steward w fly emirates. Takie pieniądze w wieku 22 lat się kosi  :roll:

To juz wiemy kto zawyza srednia ;)

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
  • TUSKU CHYTRUSKU TY je**ny ZŁODZIEJU!!!!
« Odpowiedź #15444 dnia: Stycznia 10, 2012, 20:32:55 pm »
To jest kur** POLSKA a ja kur** siedze w domu i czekam az sie zacznie poj**any sezon :mad:

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #15445 dnia: Stycznia 10, 2012, 21:05:26 pm »
No ja w wakacje miałem dniówkę 140pln. Praca na umowę zlecenie. Ale to trzeba trafić. Zagraniczna firma zlecała innej firmie (agencja reklamowa) określone zadania i płacili z góry. My oczywiście po najmniejszych kosztach. Ja to i tak byłem tam w najniższym szczeblu, ale jestem ciekaw na ile moi zwierzchnicy opierdolili firmę (konkretnie Toyotę :D).

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #15446 dnia: Stycznia 11, 2012, 08:28:46 am »
w sobote lir, w poniedzialek musze byc w wawie, a tu kur** chory jestem, gardlo tak boli, ze praktycznie nie moge polykac i co 5 minut ide do lazienki wypluc hektolitry sliny D :
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #15447 dnia: Stycznia 11, 2012, 10:36:26 am »
Nie wiem czy wkurza, śmieszy, żenuje, ale mój brat przyjechał na chwilę do Polski z Norwegii gdzie od niedawna prowadzi małą firmę remontowo-budowlaną i jak mi trochę poopowiadał jak życie tam wygląda, to po prostu aż nie do wiary w jak okrutnie chujowym kraju my żyjemy. Wychodzi na to, że nas kraj traktuje jak gówno. Teraz ściągnął tam kumpla i jego rodzinę, bo tutaj jako urzędnik zarabiał śmieszne pieniądze i był traktowany jak szmata. Pomijam już nawet produkty jakie tam się sprzedaje, a jakie tutaj. Począwszy od elektroniki (fajna różnica np. w lapku, który tam kupił, a tymi, które kupuje się u nas) przez narzędzia do pracy, po odzież i obuwie. Tam jest jakość, a u nas ch**owość, która nie ma nic wspólnego z tamtym światem. Nie piszcie mi teraz "a to jedź tam w pizdu" itp. bo nie o to tutaj chodzi. Po prostu po takiej pogawędce z bratem, trudno mi uwierzyć jak traktowany jest obywatel w naszym kraju. Tyle, że zaczyna się tam pojawiać wszechobecny problem...Polacy. Ponoć zaczyna zjeżdżać tam coraz więcej cwaniaków, pijaków itp. maści rodaków, którzy szukają szybkiej i łatwej kasy. Już są problemy z wynajmowaniem mieszkań, bo naszym nie chcą wynajmować przez to jak traktują czyją własność i jak głęboko w dupie mają terminy płatności za wynajmy.
widok zadowolonego z życia profka z anatomii który robi na kilku etatach mnie zdumiewa, ale to jest kraj od debili dla debili. Aha i jeszcze jedno
W tym kraju nic się nie zmieni przez najbliższe 40 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powiedzcie twoim synom,córkom, wnukom aby nie mieli pozniej do was żalu.

Może jak dożyje tego wieku spojrzę ponownie na ten post i będę miał gorzką satysfakcję, że miałem rację.
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #15448 dnia: Stycznia 11, 2012, 16:18:06 pm »
w sobote lir, w poniedzialek musze byc w wawie, a tu kur** chory jestem, gardlo tak boli, ze praktycznie nie moge polykac i co 5 minut ide do lazienki wypluc hektolitry sliny D :

Angina? :) Kup to http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1487 cena jakieś 3 zł, płucz gardło lekko różowym roztworem. Nie ma niczego lepszego na ból gardła :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2012, 16:21:24 pm wysłana przez Straszakq »

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #15449 dnia: Stycznia 11, 2012, 20:02:59 pm »
To jest kur** POLSKA a ja kur** siedze w domu i czekam az sie zacznie poj**any sezon :mad:
Dzisiaj ktoś u mnie koparką rozjebał kable w ziemi i musiałem ze współpasażerami tramwaju robić zrzutę na taksówkę, więc jaki kurwa sezon?

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15450 dnia: Stycznia 11, 2012, 20:08:03 pm »
Dzisiaj ktoś u mnie koparką rozjebał kable w ziemi i musiałem ze współpasażerami tramwaju robić zrzutę na taksówkę, więc jaki kurwa sezon?

Pewnie w nocy taksówkarz rozjebał.

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #15451 dnia: Stycznia 13, 2012, 18:06:40 pm »
W sierpniu 2009 sprowadzając air maxy z USA oszczędzałem 200zł, sprowadzając po dzisiejszym kursie oszczędzę 20zł. :mad:
Wszystko od nowa, od początku...

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #15452 dnia: Stycznia 13, 2012, 20:10:17 pm »
W sierpniu 2009 sprowadzając air maxy z USA oszczędzałem 200zł, sprowadzając po dzisiejszym kursie oszczędzę 20zł. :mad:
w tesco to z 12 piw bedzie 8)

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #15453 dnia: Stycznia 13, 2012, 21:55:21 pm »
hahahahahaha :lol:

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #15454 dnia: Stycznia 16, 2012, 07:57:22 am »
Chyba się zakochałem...

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #15455 dnia: Stycznia 16, 2012, 08:04:29 am »
Co w tym wkurzającego?  :D
Fryty tyty dotknij pyty

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15456 dnia: Stycznia 16, 2012, 08:07:38 am »
A kur** nawet nie chce mi się wyjaśniać........

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15457 dnia: Stycznia 16, 2012, 08:12:40 am »
To chociaż powiedz pokrótce co się stało się, bo mnie cholernie zaintrygowałeś
Fryty tyty dotknij pyty

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15458 dnia: Stycznia 16, 2012, 08:29:11 am »
Wiesz jak to jest: out of nowhere - jebut! Teraz idę odespać bom dopiero co z imprezki wrócił. Jedno jest pewne - miłość to piekło. Szczególnie gdy jest się nieśmiałym chłystkiem, takim jak ja.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #15459 dnia: Stycznia 16, 2012, 08:57:43 am »
żona coś wie o tej dupeczce?
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15460 dnia: Stycznia 16, 2012, 10:57:03 am »

Aaaaaaa  :D no to kurde jest problem...
Fryty tyty dotknij pyty

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #15461 dnia: Stycznia 16, 2012, 11:00:22 am »

Aaaaaaa  :D no to kurde jest problem...
Na pewno po tej stronie jest problem ? Bo po drugiej też może być.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15462 dnia: Stycznia 16, 2012, 11:17:56 am »
Nosz kur*a..3 (jak nie więcej) poniedziałek z rzędu bez treningu.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15463 dnia: Stycznia 16, 2012, 11:58:37 am »
Ja może i nie narzekam na to co mam, ale co z tego, skoro wiem, że sam bym na to nie zarobił. Póki jest się młodym to jeszcze jakoś życie się toczy, ale lata lecą i człowiek powoli chce rozwijać skrzydła i samemu do czegoś dojść, a o to coraz trudniej. Samo przykładanie się do nauki na studiach niestety nic nie daje, w robocie możesz być dobry i chcieć być jak najlepszy, ale co z tego, skoro gdy nie masz znajomości nikt ci nie da awansu, a czasem jeszcze potraktuje jako bezpośrednie zagrożenie na swoją osobę. Jaką tu mamy przyszłość, jak mamy spełniać swoje marzenia i ambicje. Kocham Polskę, ale wydaje mi się, że tym krajem nigdy jeszcze nie rządzili prawdziwi Polacy. Rzygam już tym wszystkim co serwują nam w mediach, rzygam tymi szarymi ulicami pełnymi smutnych realistów i kolorowych pedałów o ograniczonych horyzontach, zupełnie jak w jakimś kołchozie  :mad:

Sorry, że odkopałem, ale ten post wyświetliło mi jako pierwszy "NOWY" w tym temacie. Przykro jest patrzeć na kolejną ofiarę kolibrowego myślenia, które bezrefleksyjnie łyka to co się jej powie. Wiem, że krytyczne myślenie powoli umiera, ale jakoś dziwnym trafem to ludzi nie wkur**a. Za to cieszą ich "niezawodne" recepty pokazane na folk-przeróbkach Adama Smitha uskutecznianie chyżo przez Korwinistów i upeerowców wszelkiej maści.

Ameryka z naszych snów, świat gdzie każdy jest kowalem swojego losu, gdzie kapitalizm przed tym chujem Obamą miał ludzką twarz. Idealny, modelowy przykład bogatego, silnego kraju zbudowanego ciężką pracą świadomych obywateli. No i ten piękny moment kiedy nagle ludzie się dowiadują, że kapitalizm zderegulował stosunki między pracownikiem, a pracodawcą. Te miny kiedy okazuje się, że uniwersytet kończysz z x0.000 kredytu na koncie, do którego dochodzi kolejny kredyt za piękny domek.

Kredyt - podstawa kapitalizmu. To właśnie pieniądz kredytowany stoi za tym umiłowanym kapitalizmem. To nic, że np. Weber, który zgadzał się ze Smithem odnośnie wielu rzeczy widział tak samo jak Marx, że kapitalizm daje dużo większe pole do wyzysku, bo tylko kapitalista jest w stanie szybko przeliczyć wartość "pracy" każdego człowieka. A w kapitaliźmie, wartość Twojej pracy jest wartością podmiotową. Jedyną.

Co ci tam jeszcze za bajki wciskają? A, no tak, Singapur. Niskie podatki, praktycznie wolnorynkowe eldorado. To już ch**, że państwo dzierżawi Ci mieszkanie na 99 lat, jak jacyś czerwoni. Nie dają skurwiele rozwinąć rynku deweloperów. A przecież doskonale wiemy, że rynek mieszkaniowy nie potrzebuje regulacji. Przecież jest taki piękny.

Jaką tu mamy przyszłość, jak możemy realizować własne ambicje? To takie piękne, że "realizowanie ambicji" prawie zawsze współbrzmi ze słowem "praca", "pieniądze", "konsumpcja". To kapitalizm narzucił ludziom bezmyślną konsumpcję. To Hoover pierdolący o kurczaku w każdym garnku i samochodzie w każdym garażu "nauczył" swój naród, że prócz żarcia mają też swoje "potrzeby". Dokładnie tak jak teraz wciska się każdemu z nas, że potrzebujemy do życia tego fikuśnego stoliczka z Jysk czy tabletu, którego boimy się wyciągnąć publicznie, żeby nikt go nie zajebał. A może ludziom potrzebny do życia jest je**ny SUV, którym wożą powietrze w przerwach między próbami zaparkowania równolegle na 1m2 przy głównej ulicy w Krakowie? Piękny kapitalizm. Gdzie wyznacznikiem tego kim jesteś jest to co posiadasz. Dajmy szansę ludziom, którzy w to wierzą. Będziemy wówczas na szczycie. To nic, że będziemy po prostu bogatą Koreą Północną. To nic, że kultura po prostu przestanie istnieć. Każdy będzie bogaty, ergo szczęśliwy. Heil Keynes, heil Smith, heil Friedman.

Jeszcze wkleje wierszyk mojego przyjaciela napisany na podstawie Tuwima, który zadziwiająco szybko poszedł viralem w świat i, co najciekawsze, spodobał się wielu opcjom politycznym:

« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2012, 12:11:01 pm wysłana przez tarniak »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15464 dnia: Stycznia 16, 2012, 12:03:17 pm »
 :lol:

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15465 dnia: Stycznia 16, 2012, 12:05:24 pm »
NO PRZECIEŻ ZARAZ CIĘ Z LISTY USUNĘ CHUJU

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15466 dnia: Stycznia 16, 2012, 12:28:15 pm »
Ahahahaha  :D

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15467 dnia: Stycznia 16, 2012, 17:43:21 pm »

Haha toć ja nie żonaty!  :lol:

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15468 dnia: Stycznia 16, 2012, 17:55:35 pm »
Ja może i nie narzekam na to co mam, ale co z tego, skoro wiem, że sam bym na to nie zarobił. Póki jest się młodym to jeszcze jakoś życie się toczy, ale lata lecą i człowiek powoli chce rozwijać skrzydła i samemu do czegoś dojść, a o to coraz trudniej. Samo przykładanie się do nauki na studiach niestety nic nie daje, w robocie możesz być dobry i chcieć być jak najlepszy, ale co z tego, skoro gdy nie masz znajomości nikt ci nie da awansu, a czasem jeszcze potraktuje jako bezpośrednie zagrożenie na swoją osobę. Jaką tu mamy przyszłość, jak mamy spełniać swoje marzenia i ambicje. Kocham Polskę, ale wydaje mi się, że tym krajem nigdy jeszcze nie rządzili prawdziwi Polacy. Rzygam już tym wszystkim co serwują nam w mediach, rzygam tymi szarymi ulicami pełnymi smutnych realistów i kolorowych pedałów o ograniczonych horyzontach, zupełnie jak w jakimś kołchozie  :mad:

Sorry, że odkopałem, ale ten post wyświetliło mi jako pierwszy "NOWY" w tym temacie. Przykro jest patrzeć na kolejną ofiarę kolibrowego myślenia, które bezrefleksyjnie łyka to co się jej powie. Wiem, że krytyczne myślenie powoli umiera, ale jakoś dziwnym trafem to ludzi nie wkur**a. Za to cieszą ich "niezawodne" recepty pokazane na folk-przeróbkach Adama Smitha uskutecznianie chyżo przez Korwinistów i upeerowców wszelkiej maści.

Ameryka z naszych snów, świat gdzie każdy jest kowalem swojego losu, gdzie kapitalizm przed tym chujem Obamą miał ludzką twarz. Idealny, modelowy przykład bogatego, silnego kraju zbudowanego ciężką pracą świadomych obywateli. No i ten piękny moment kiedy nagle ludzie się dowiadują, że kapitalizm zderegulował stosunki między pracownikiem, a pracodawcą. Te miny kiedy okazuje się, że uniwersytet kończysz z x0.000 kredytu na koncie, do którego dochodzi kolejny kredyt za piękny domek.

Kredyt - podstawa kapitalizmu. To właśnie pieniądz kredytowany stoi za tym umiłowanym kapitalizmem. To nic, że np. Weber, który zgadzał się ze Smithem odnośnie wielu rzeczy widział tak samo jak Marx, że kapitalizm daje dużo większe pole do wyzysku, bo tylko kapitalista jest w stanie szybko przeliczyć wartość "pracy" każdego człowieka. A w kapitaliźmie, wartość Twojej pracy jest wartością podmiotową. Jedyną.

Co ci tam jeszcze za bajki wciskają? A, no tak, Singapur. Niskie podatki, praktycznie wolnorynkowe eldorado. To już ch**, że państwo dzierżawi Ci mieszkanie na 99 lat, jak jacyś czerwoni. Nie dają skurwiele rozwinąć rynku deweloperów. A przecież doskonale wiemy, że rynek mieszkaniowy nie potrzebuje regulacji. Przecież jest taki piękny.

Jaką tu mamy przyszłość, jak możemy realizować własne ambicje? To takie piękne, że "realizowanie ambicji" prawie zawsze współbrzmi ze słowem "praca", "pieniądze", "konsumpcja". To kapitalizm narzucił ludziom bezmyślną konsumpcję. To Hoover pierdolący o kurczaku w każdym garnku i samochodzie w każdym garażu "nauczył" swój naród, że prócz żarcia mają też swoje "potrzeby". Dokładnie tak jak teraz wciska się każdemu z nas, że potrzebujemy do życia tego fikuśnego stoliczka z Jysk czy tabletu, którego boimy się wyciągnąć publicznie, żeby nikt go nie zajebał. A może ludziom potrzebny do życia jest je**ny SUV, którym wożą powietrze w przerwach między próbami zaparkowania równolegle na 1m2 przy głównej ulicy w Krakowie? Piękny kapitalizm. Gdzie wyznacznikiem tego kim jesteś jest to co posiadasz. Dajmy szansę ludziom, którzy w to wierzą. Będziemy wówczas na szczycie. To nic, że będziemy po prostu bogatą Koreą Północną. To nic, że kultura po prostu przestanie istnieć. Każdy będzie bogaty, ergo szczęśliwy. Heil Keynes, heil Smith, heil Friedman.

Jeszcze wkleje wierszyk mojego przyjaciela napisany na podstawie Tuwima, który zadziwiająco szybko poszedł viralem w świat i, co najciekawsze, spodobał się wielu opcjom politycznym:

Doskonale rozumiem co masz na myśli. Ale gdzie ja się odniosłem do amerykanizmu, konsumpcjonizmu i globalizmu? Chęć godnej pracy, godnych zarobków i godnych warunków mieszkaniowych jest czymś złym? Zresztą akurat życiowe ograniczanie się jedynie do dóbr konsumpcyjnych jako tych zaspokajających plany, ambicje, marzenia (nie dających nigdy pełnej satysfakcji, zawsze przecież możesz mieć więcej) jest domeną "pokolenia x", które to z kolei nie ma w planach
godnej pracy, godnych zarobków i godnych warunków mieszkaniowych
tylko z zasady pierdoli wszystko. Bo wtóre cała UPR i pochodne kurwinowskie autorytaryzmy nie leżą w granicach moich zainteresowań.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15469 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:03:36 pm »

Haha toć ja nie żonaty!  :lol:

Ło kurwesku, myślałem że jakaś grubsza akcja się szykuje :D to jak z tą panną? Zajęta czy coś?
Fryty tyty dotknij pyty

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15470 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:12:37 pm »
W zasadzie, to nie było ad personam tylko po prostu pęka czasem we mnie jak czytam różne tego typu dyskusje. Mam wrażenie, że kiedy rzeczy materialne stają się centralnym punktem odniesienia w kontekście marzeń, ambicji i aspiracji to kur.wa coś w człowieku umiera. Ja nie pragnę niczego bardziej niż żeby każdy człowiek był szczęśliwy, dlatego boli mnie kiedy ludzi truje się przekazem opartym na rywalizacji, na kulcie "statusu społecznego" czy pieniędzy. Ktoś może stwierdzić, że to naiwne no ale ch**, taki mam.

To tak jak ze szmajdzikiem, który myśli, że się do niego dopierdalam z zazdrości czy cholera wie czego. Jak on będzie szczęśliwy kręcąc filmy jak Michael Bay to super. Po prostu mam nieodparte wrażenie, że w ludziach jest naprawdę dużo niewykorzystanego potencjału, który czeka na odkrycie, a który ludzie bezwiednie marnują. JAJEBIE ALE JA JESTEM SMUTNYM CHUJEM.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #15471 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:15:31 pm »
Mnie wkurza to że dziś wykryli u mnie prawdopodobnie wadę zastawki w sercu(nie ma to jak z pracy jechać do szpitala erką).

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15472 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:17:53 pm »

Ło kurwesku, myślałem że jakaś grubsza akcja się szykuje :D to jak z tą panną? Zajęta czy coś?

:) Wolna, tylko strasznie nieśmiała.

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15473 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:21:07 pm »
Brak szlifowania talentów w naszym kraju leży od samych podstaw. Mówi się, że system szkolnictwa amerykańskiego jest głupi, bo rodzi z dzieciaków kolejne bandy egocentrycznych idiotów, ale przynajmniej koncentruje się na traktowaniu ucznia osobiście, nie grupowo i przedmiotowo, ba próbuje nawet mu wmówić, że jest kimś ważnym w świecie, że w przyszłości może zostać "Barakiem Obamą", a to że później i tak większość staje się idiotami którzy srają na widok nowego iPhone'a to wynik tylko i wyłącznie zglobalizowanego świata. Ja już od dawna zauważyłem jakie globalizm niesie konsekwencje i czekam kiedy społeczeństwo się obudzi. Tradycję trzeba kultywować. W innym przypadku zaczął się początek końca.

Nie mówię, że sam nie ulegam wpływom globalizmu, no ale są pewne granice.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2012, 18:22:58 pm wysłana przez marcin_N »

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15474 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:25:18 pm »
No to Ty nieśmiały, ona nieśmiała - idealnie, hłehłe:D w każdym razie powodzenia i udanych łowów :)
Fryty tyty dotknij pyty

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #15475 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:27:44 pm »
No kunie, DWA MINUSY DAJĄ PLUS WIĘC BIERZ JĄ W OBROTY!

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15476 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:30:19 pm »
Mnie wkurza to że dziś wykryli u mnie prawdopodobnie wadę zastawki w sercu(nie ma to jak z pracy jechać do szpitala erką).
Moja babcia to ma. Nie martw się, jeszcze żyje, a wiek ma już powyżej średniej oczekiwanej długości życia w Polsce.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15477 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:33:10 pm »
Po prostu mam nieodparte wrażenie, że w ludziach jest naprawdę dużo niewykorzystanego potencjału, który czeka na odkrycie, a który ludzie bezwiednie marnują.

A ja tam twój potencjał? Rozwija się czy marnuje?

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15478 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:35:08 pm »
W zasadzie, to nie było ad personam tylko po prostu pęka czasem we mnie jak czytam różne tego typu dyskusje. Mam wrażenie, że kiedy rzeczy materialne stają się centralnym punktem odniesienia w kontekście marzeń, ambicji i aspiracji to kur.wa coś w człowieku umiera. Ja nie pragnę niczego bardziej niż żeby każdy człowiek był szczęśliwy, dlatego boli mnie kiedy ludzi truje się przekazem opartym na rywalizacji, na kulcie "statusu społecznego" czy pieniędzy. Ktoś może stwierdzić, że to naiwne no ale ch**, taki mam.
Zgadzam się w 100%. Ale prawda jest taka że nie da się nie "marzyć" o rzeczach materialnych, czy kasie w ogóle..nie w takim świecie. Jedyne co pozostaje to podchodzić do tego ze zdrowym rozsądkiem.

A co do Szmajdzika--kolesia podziwiam, robi to co lubi..a chyba mniej więcej o to chodzi w byciu szczęśliwym, a przy okazji zgarnia też niezłą kasę. Nic tylko pozazdrościć...bo jak napisałem wyżej..bez kasy nie da się przeżyć w tym świcie.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #15479 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:39:39 pm »

To tak jak ze szmajdzikiem, który myśli, że się do niego dopierdalam z zazdrości czy cholera wie czego. Jak on będzie szczęśliwy kręcąc filmy jak Michael Bay to super. Po prostu mam nieodparte wrażenie, że w ludziach jest naprawdę dużo niewykorzystanego potencjału, który czeka na odkrycie, a który ludzie bezwiednie marnują. JAJEBIE ALE JA JESTEM SMUTNYM CHUJEM.
Piękną prawdę rzeczesz. Ale serio widziałeś człowieka, który codziennie budził się szczęśliwy i/lub leciał do roboty uśmiechnięty, bez przytłoczenia codziennością? Czuję się dotknięty, bo moje marzenie wiąże się niestety z tym, że trzeba mieć dużo hajsu i tak, ma niejako wymiar materialny.
Marcin_N napisał o szkole - przecież zawsze nauczyciele tłukli: "zdolny, ale leń". Czyż to nie ukryte: masz talenty, ale je marnujesz i nie mogę patrzeć, jak marnotrawisz swoje szanse przy tej bandzie klasowych degeneratów, jak wpasowujesz się w to bydło bez ambicji, żeby przeistoczyć się w tożsamą z nimi personę i w następstwie narzekać wspólnie przy jednym stole, co się w życiu nie udało, koniecznością tyrania do roboty, która nie przynosi żadnej satysfakcji i powoduje powolne zagaszanie wewnętrznego ognia? To była nieudolna próba pedagoga na wyrwanie młodego ze schematu. Podprogowy przekaz, który niewielu łapało.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2012, 18:41:17 pm wysłana przez Kert »