Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 718089 razy)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #15520 dnia: Stycznia 17, 2012, 18:26:12 pm »
Z życia wzięte: póki nie zacząłem czytać politycznego, społecznego i filozoficznego gówna byłem głupszy, ale za to mniej miałem nienawiści do siebie czy otaczającego mnie gówna*.

Co do pytania czy żyję wg zasad o których pisałem. W 100% oczywiście, że nie. Nie jestem w stanie utylitarnie podchodzić do wielu rzeczy. Z drugiej strony, jak coś zaczynam robić czy zamierzam coś kupić, to zadaję sobie pytanie czy to co robię jest dobre, wartościowe i czy ma sens. Np pisząc tego posta wywnioskowałem, że pisząc na forum o gierkach takie rzeczy jest szansa, że ktoś przemyśli co robi. To czy się ze mną zgadza czy nie, nie ma znaczenia. Ważne, że włączyło się krytyczne myślenie i ktoś podjął się wysiłku przeanalizowania i ewentualnego poddania w wątpliwość tego co tu sobie skrobiemy. Co do kupowania, to podejście nie jest związane z pieniędzmi, bo mam np. teraz tyle, że mógłbym sobie podejść 200 metrów do Empiku i kupić 3 randomowe gierki. No bo móglbym. Pytanie tylko na jaki ch**? Żeby mieć? Żeby przyfocić i pokazać Internetowi, że mogę? Wiecie czym/kim to śmierdzi. Zresztą to jest przykład dość ekstremalny, ale pomyślcie sami jaką rolę pełni na forum wątek "Zakupowe szaleństwo". Chwalimy się, że coś sobie kupiliśmy i tyle. Kwestią jest, co kupujemy i jak ostentacyjnie chcemy światu pokazać, że to mamy.

*gówno to pojęcie bardzo szerokie i nie chce mi się tłumaczyć co rozumiem pod tym pojęciem
Weź tutaj nie pierd** bez sensu, bo ja czekam na twoje muzyczne podsumowanie roku.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15521 dnia: Stycznia 17, 2012, 18:38:29 pm »
Po ch**? Przecież ja jestem spalony w wątkach muzycznych przez mój głupi faszyzm, który uskuteczniałem latami. :(

Napiszę może jutro, bo na takie coś to potrzeba grubo godzinkę.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2012, 18:41:50 pm wysłana przez tarniak »

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15522 dnia: Stycznia 17, 2012, 18:44:17 pm »
Faszyzm chwilami wkur**a, ale ja zawsze znalazłem coś ciekawego w tym co zapodawałeś.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15523 dnia: Stycznia 17, 2012, 18:45:21 pm »
Już tak nie mam przecież!

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #15524 dnia: Stycznia 17, 2012, 19:14:51 pm »
Z życia wzięte: póki nie zacząłem czytać politycznego, społecznego i filozoficznego gówna byłem głupszy, ale za to mniej miałem nienawiści do siebie czy otaczającego mnie gówna*.

Co do pytania czy żyję wg zasad o których pisałem. W 100% oczywiście, że nie. Nie jestem w stanie utylitarnie podchodzić do wielu rzeczy. Z drugiej strony, jak coś zaczynam robić czy zamierzam coś kupić, to zadaję sobie pytanie czy to co robię jest dobre, wartościowe i czy ma sens. Np pisząc tego posta wywnioskowałem, że pisząc na forum o gierkach takie rzeczy jest szansa, że ktoś przemyśli co robi. To czy się ze mną zgadza czy nie, nie ma znaczenia. Ważne, że włączyło się krytyczne myślenie i ktoś podjął się wysiłku przeanalizowania i ewentualnego poddania w wątpliwość tego co tu sobie skrobiemy. Co do kupowania, to podejście nie jest związane z pieniędzmi, bo mam np. teraz tyle, że mógłbym sobie podejść 200 metrów do Empiku i kupić 3 randomowe gierki. No bo móglbym. Pytanie tylko na jaki ch**? Żeby mieć? Żeby przyfocić i pokazać Internetowi, że mogę? Wiecie czym/kim to śmierdzi. Zresztą to jest przykład dość ekstremalny, ale pomyślcie sami jaką rolę pełni na forum wątek "Zakupowe szaleństwo". Chwalimy się, że coś sobie kupiliśmy i tyle. Kwestią jest, co kupujemy i jak ostentacyjnie chcemy światu pokazać, że to mamy.

*gówno to pojęcie bardzo szerokie i nie chce mi się tłumaczyć co rozumiem pod tym pojęciem

Dlatego jestem za tym, by ceny alkoholu wzrosły o 400% (co najmniej). Za dużo pijesz. W następstwie robisz się wrażliwy. Lepiej byś zapadł w zimowy sen, niż styczniową melancholię. Przeczekaj do lata, trudny okres. Lepsze to, niż pałętać się po mieszkaniu i jak cymbał skończony pluć wszędzie, a później wszytko wycierać.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2012, 22:58:19 pm wysłana przez Sylvan Wielki »

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #15525 dnia: Stycznia 17, 2012, 19:17:21 pm »
Faszyzm chwilami wkur**a, ale ja zawsze znalazłem coś ciekawego w tym co zapodawałeś.
hanza dopiero się zastanawia, cierpliwości.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #15526 dnia: Stycznia 17, 2012, 23:19:32 pm »

Ło kurwesku, myślałem że jakaś grubsza akcja się szykuje :D to jak z tą panną? Zajęta czy coś?

:) Wolna, tylko strasznie nieśmiała.

Beka :D Mam dokładnie tą samą sytuacje obecnie.

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Z Gdańska nie, ale też nad morzem. :)

---------

Ehhh naszym światem rządzi kult genitalnopieniężny. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że urodziłem się w nieodpowiedniej epoce.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #15527 dnia: Stycznia 17, 2012, 23:34:25 pm »
Z Gdańska nie, ale też nad morzem. :)

To może Gdynia albo Sopot? xD

Nie no żartuje tylko :) W każdym bądź razie życzę powodzenia nieśmiałe laski są wbrew pozorom zajebiste :D

Znaczy się czemu nie mają wartości? Nie maja wartości bo w obecnym systemie nie mają pokrycia w złocie, czy nie mają wartości ogólnie? Bo jeśli to drugie, to raczej się nie zgodzę. Taki pierwszy lepszy przykład z brzegu, który wpadł mi do głowy. Zloty motocyklowe to wspaniała sprawa. Mnóstwo ludzi o takich samych zainteresowaniach, mnóstwo maszyn, mnóstwo tematów do dyskusji i niepohamowana radość kiedy przemierzasz ulice w kolumnie parady, a mieszkańcy miast wychodzą przed domy i machają wszystkim pozdrawiając ludzi zarażonych pasją. To jest duch, to są wartości, których pieniądz nie kupi, ale jest jeden warunek, który musi być spełniony. Najpierw trzeba zarobić na wymarzoną maszynę. Dla takiego pasjonaty, pieniądz ma ogromną wartość, bo pozwala mu na pielęgnowanie marzeń.

Dobrze prawisz, podpisuje się rękami i nogami. Każda pasja, która sprawia, że aktywnie się gdzieś udzielamy, coś tworzymy, o coś dbamy nie może być nazwana bezwartościową, a to, że czasem (ba! w większości przypadków) potrzeba kasy by fajną pasję rozkręcić to inna sprawa. Dla mnie pieniądze też, mają duże znaczenie, rozwijanie takiej pasji jak Airsoft tanie nie jest, a bez tej pasji to pewnie w niedziele siedziałbym przed kompem/konsolą/na piwie z kolegami i zamulał zamiast pójść z oddziałem postrzelać się na świeżym powietrzu, rozwijać zdolność do działania w drużynie, kondychę oraz poznawał nowych ludzi. Bez pieniędzy które wydałem na sprzęt itp nie byłoby mowy o tak fajnym spędzaniu czasu. Były one środkiem do zdobycia czegoś bardzo wartościowego.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15528 dnia: Stycznia 18, 2012, 03:56:14 am »
http://www.lukaszgrass.pl/powrot-gorskiego-czesc-i

Z dedykacją dla tych którzy mówią, że "nie mogą"..

-------------------------------------------------------------------

Poza tym zauważyłem (ku mojemu przerażeniu i wkurwieniu zarazem) u siebie oznaki strasznego rozleniwienia umysłowego. Ot, po prostu przestałem ostatnimi czasy wymagać czegokolwiek ponad zwyczajne debilne minimum, od siebie samego. Siedzę teraz wielce tym zaniepokojony. Świadomość utraconego czasu jest prawie nie do zniesienia. Brak wyzwań. Muszę coś z tym zrobić, szlag! Dzisiaj chyba nie pośpię.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2012, 05:21:43 am wysłana przez kun »

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #15529 dnia: Stycznia 18, 2012, 09:21:24 am »
Jestem leniwą pałką i nie wiem jak samym sobą wstrząsnąć.;/
no chyba znalazłem sposób by temu zapobiec
http://www.proaktywnie.pl/2007/08/nieustajaca-motywacja/

Boban ja nic nie mam do tych co mają jakieś pasje/zainteresowania wręcz przeciwnie przyklaskuje takim działaniom. Mam tylko zarzut do ludzi bez ambicji gdzie koniec i początek życia to pieniądz i dziura.
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #15530 dnia: Stycznia 18, 2012, 09:53:49 am »
http://www.lukaszgrass.pl/powrot-gorskiego-czesc-i

Z dedykacją dla tych którzy mówią, że "nie mogą"..

-------------------------------------------------------------------

Poza tym zauważyłem (ku mojemu przerażeniu i wkurwieniu zarazem) u siebie oznaki strasznego rozleniwienia umysłowego. Ot, po prostu przestałem ostatnimi czasy wymagać czegokolwiek ponad zwyczajne debilne minimum, od siebie samego. Siedzę teraz wielce tym zaniepokojony. Świadomość utraconego czasu jest prawie nie do zniesienia. Brak wyzwań. Muszę coś z tym zrobić, szlag! Dzisiaj chyba nie pośpię.
zmień otoczenie. Mnie GO przestało już dawno temu bawić a aby się rozwijać i nie czuć się 30 letnim emerytem trzeba podjąć odważną decyzję i skończyć ze starymi nawykami.
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #15531 dnia: Stycznia 18, 2012, 10:54:43 am »
Wkurza druga zmiana w pracy od 14 do 22 czyli mowiac prosciej caly dzien psu w dupe

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #15532 dnia: Stycznia 18, 2012, 15:25:09 pm »
Zablokowali mi YT w robocie :-x

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15533 dnia: Stycznia 18, 2012, 15:27:28 pm »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15534 dnia: Stycznia 18, 2012, 15:32:38 pm »
SOPA!!! :mad:

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #15535 dnia: Stycznia 18, 2012, 15:34:26 pm »

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #15536 dnia: Stycznia 18, 2012, 15:38:17 pm »
Ja sobie mogę z ciekawych rzeczy tylko monitoring obserwować.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #15537 dnia: Stycznia 18, 2012, 15:47:56 pm »
Wkurza druga zmiana w pracy od 14 do 22 czyli mowiac prosciej caly dzien psu w dupe
Moja ulubiona zmiana. I pospać do południa można i posiedzieć do późna w nocy.

:)

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #15538 dnia: Stycznia 18, 2012, 15:57:52 pm »
Moja ulubiona zmiana. I pospać do południa można i posiedzieć do późna w nocy.

:)
+

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15539 dnia: Stycznia 18, 2012, 16:49:32 pm »
Same here. U mnie zazwyczaj 15-23. Nienawidzę wstawać rano!

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #15540 dnia: Stycznia 18, 2012, 17:06:06 pm »
Do tego, jak masz coś załatwić na mieście, nie musisz się zwalniać z roboty i odrabiać nadgodzin. Są też minusy. Praktycznie cały dzień rozbity i zero czasu prywatnego.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15541 dnia: Stycznia 18, 2012, 17:09:04 pm »
ja mogę być w pracy od 7 do 10, byle bym 8 godzin zrobił.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #15542 dnia: Stycznia 18, 2012, 21:42:26 pm »
Ehhh... Chciałem sobie dziś wieczorem doładować konto na PSN o 100zł by kupić DLC do GT5 i może coś jeszcze więc kupiłem kodzik na gamecodes.pl. Nie raz już tu kupowałem i zawsze mi wysyłali kod kilka sekund po wpłaceniu na ich konto, wszystko szybko i gładko. A teraz nie mam pojęcia co się stało, bo kasa wpłacona a kodu już od godziny nie ma :/ Z Konta kasę mi ściągnęło, potwierdzenie transakcji dostałem, ale kodu nie ma :/

Wkurza mnie, kiedy coś nie idzie tak jak powinno :/

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15543 dnia: Stycznia 18, 2012, 21:54:47 pm »
Jest Tytacz na forum, co się martwisz.

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #15544 dnia: Stycznia 18, 2012, 22:09:55 pm »
Co ja na to poradzę? :(

Mi też czasami kupione rzeczy po dłuższym czasie przysyłali. Może mają zaje**ny serwer czy cuś, a jak nie to wydruk z przelewu i ślij im na maila.

Mnie dzisiaj wkurwiła paczka z allegro:

Aukcja:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2052513438

Zawartość paczki:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15545 dnia: Stycznia 18, 2012, 22:12:02 pm »
Reklamujesz czy masz to w zadku?

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #15546 dnia: Stycznia 18, 2012, 22:13:03 pm »
Gra działa, a nie mam ochoty się wymieniać mailami o głupie 20zł, ale się zastanawiam jaki komentarz gościowi wystawić  :mad:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15547 dnia: Stycznia 18, 2012, 22:16:09 pm »
No negatyw, ale przygotuj sie na odwetowego.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15548 dnia: Stycznia 18, 2012, 22:23:52 pm »
To jest właśnie kurewstwo. Niektórzy na allegro są mściwi, choć Ty się wywiązałeś ze swojej strony. Teoretycznie sprzedający powinien wystawić komentarz kupującemu zaraz po wpłacie, bo z jego strony temat jest czysty. Ludzie jednak sobie nie ufają, a sprzedający ma przejebane i jest zdany na kaprys kupującego.

@tytacz

Wyślij mu mailem zdjęcia, może się skruszy i ustalicie jakąś opcję, bez konieczności wystawiania chujowych komentarzy. Z tego co widać, jego negatyw mało zaboli.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2012, 22:26:00 pm wysłana przez Kert »

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #15549 dnia: Stycznia 18, 2012, 22:26:07 pm »
No, wysłałem mu pytanie czy według niego aukcja zgadza się z opisem i dałem fotki  :>
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2012, 22:32:55 pm wysłana przez tytacz »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #15550 dnia: Stycznia 18, 2012, 22:37:35 pm »
Mi też czasami kupione rzeczy po dłuższym czasie przysyłali. Może mają zaje**ny serwer czy cuś, a jak nie to wydruk z przelewu i ślij im na maila.

Hmmm... Póki co zawsze mail dochodził po paru sekundach. Czyli myślisz, że to się im czasem zdarza i bez problemu kod dochodzi później? Trochę mnie uspokoiłeś, bo już się zastanawiałem, co się zjebało, a mimo wszystko 100 zł w plecy to nie jest fajna sprawa :P

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #15551 dnia: Stycznia 18, 2012, 22:38:58 pm »

Hmmm... Póki co zawsze mail dochodził po paru sekundach. Czyli myślisz, że to się im czasem zdarza i bez problemu kod dochodzi później? Trochę mnie uspokoiłeś, bo już się zastanawiałem, co się zjebało, a mimo wszystko 100 zł w plecy to nie jest fajna sprawa :P

Jak do jutra nie wyślą to wysyłaj im potwierdzenie przelewu. Sprawa jest do załatwienia na 100% :)

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15552 dnia: Stycznia 18, 2012, 23:17:33 pm »
The Old Republic po patchu z 60 fps na 23. Biednemu to zawsze wiatr w oczy i ch** w dupę  :(

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #15553 dnia: Stycznia 18, 2012, 23:28:13 pm »
Wlasnie wrocilem z roboty w sumie ta druga zmiana nie jest najgorsza od czasu do czasu

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #15554 dnia: Stycznia 18, 2012, 23:42:40 pm »
W zasadzie, to nie było ad personam tylko po prostu pęka czasem we mnie jak czytam różne tego typu dyskusje. Mam wrażenie, że kiedy rzeczy materialne stają się centralnym punktem odniesienia w kontekście marzeń, ambicji i aspiracji to kur.wa coś w człowieku umiera. Ja nie pragnę niczego bardziej niż żeby każdy człowiek był szczęśliwy, dlatego boli mnie kiedy ludzi truje się przekazem opartym na rywalizacji, na kulcie "statusu społecznego" czy pieniędzy. Ktoś może stwierdzić, że to naiwne no ale ch**, taki mam.
Zgadzam się w 100%. Ale prawda jest taka że nie da się nie "marzyć" o rzeczach materialnych, czy kasie w ogóle..nie w takim świecie. Jedyne co pozostaje to podchodzić do tego ze zdrowym rozsądkiem.

A co do Szmajdzika--kolesia podziwiam, robi to co lubi..a chyba mniej więcej o to chodzi w byciu szczęśliwym, a przy okazji zgarnia też niezłą kasę. Nic tylko pozazdrościć...bo jak napisałem wyżej..bez kasy nie da się przeżyć w tym świcie.
Ogólnie dzięki :) A co do tej kasy to jeszcze nie zgarniam kokosów, ale powoli, trzymając się planu i zajawce...
bo jak napisałem wyżej..bez kasy nie da się przeżyć w tym świcie.
Niekoniecznie. Jak robisz to co lubisz i masz bliskich przy sobie to da się. Ja żyję w miasteczku 50k, gdzie wiele znajomych osób ma "ambicje" i się porozjeżdżało na UJoty, AGHy, Lubliny i w ogóle. Jeden czy dwóch znajomych to mnie prawie w twarz wyśmiało, że ja sobie siedzę w domu i "prawdziwego życia nie zaznaję" (ok  :lol:). Nie mów, że się nie cieszysz, że chodzisz na treningi ze znajomymi od paru lat ; )

Ok nie będę już cytował Kerta bo wyjdzie za duży post. Ale ogólnie z tego co widzę to ludzie mają jakąś pogoń za ambicjami (studia, wykształcenie głównie). Tylko dlaczego jak później przychodzi do spotkania to słychać narzekanie jak ciężko i w ogóle, ale jakieee imprezy byłyyyy...  Takich ludzi co idą w prawdziwie obranym kierunku jest garstka. A tylko tacy naprawdę coś zyskują. Na roku mam dwóch znajomych z pomysłem: jeden został ostatnio prezesem dużego stowarzyszenia - jest w samorządzie i zawsze wszystko organizował. Drugi, który uczęszczał na seminaria finansowo-biznesowe, w grudniu zarejestrował firmę. Działalność tożsama z rodzicami, ale już na jego imię.
Nie przeczę, że niektóre marzenia czy plany ciężko spełnić (Kert podziel się! Bo może się okazać, że nie jest to takie trudne...) ale kto od razu zostaje prezesem Microsoftu? Zresztą mniejsza z milionerami. Jak ktoś chce piec bułki - niech to robi. Też są tacy potrzebni. Niech walnie sobie małą piekarnię na rogu. (Jeżeli będzie to robić z pasją to niech wie, że osobiście będę przyjeżdżać po jego bułki :D) A kto wie, może kiedyś będzie dostarczać dla połowy miasta. Taki przykład, wiecie o co mi chodzi?
Mam nawet z życia wzięty: zgadałem się online`owo niedawno z pewną dziewczyną co robi cosplaye. Prawdopodobnie najlepsze w Polsce. Ma nawet parę fotek na kotaku czy pisamch zagranicznych. Pamiętacie Lightning z koncertu Final Fantasy w Krakowie? Tak, to ona. Nie robi na tym kupy kasy, ale szyje, projektuje i sprzedaje sama. Dzisiaj miała wpis na facebooku następującej treści:

Pewna osoba z USA, ktorej prace juz od jakiegos czasu podziwiam i nalezy do http://www.facebook.com/apotheosis.agency napisala do mnie czy mam w planach przyjechac do Stanow poniewaz z checia by mnie poznala i porobial zdjecia mojej Novie... a Apotheosis Agency to jest firma w ktorej obecnie marze pracowac.... dlatego w tej chwili nie ogarniam co sie dzieje XDDDDD
Już nie mówiąc, że ugadywaliśmy się już wstępnie na pewną współpracę ;)

EDIT.

Dobra cofam, bo to było ch**owe.
Napisz jeszcze raz bo się tam z siekierą ukrytym ostrzem do ciebie przejadę  :mad:

PS. Co do powyższej, ciekawej dyskusji, to wszystko ok, ale niektóre marzenia wiążą się bezpośrednio ze sporymi sumami (np. moje, którego i tak nigdy nie spełnię, bo nawet jeśli miał tak duże pieniądze, to nie jestem pewny czy udałoby mi się za nie osiągnąć to o czym od zawsze marzyłem). Ogólnie Tarniak ma godne podziwu podejście do życia. Jeśli żyje zgodnie z tym co napisał, to szacun, bo to trudne w tym kraju (ogólnie trudne w tych czasach).

wiesz boban, to zależy od marzeń. do niektórych można dojść ciężką pracą, do innych potrzeba dużych kwot. są też takie, które wymagają tylko odrobiny wysiłku, czy po prostu przestawienia swojego myślenia na osobne tory, albo czasu. sam mam jedno, aktywnie dążę do jego realizacji. jestem zdeterminowany do tego stopnia, że mimo iż mam opcję zmiany roboty, z perspektywą na naprawdę dobre siano (po dwóch latach pracy porządna polska prezesowska pensja), to tego nie robię, bo obecne zajęcie przybliża mnie do osiągnięcia założonego celu. przy czym, nie mówię, obecny stan konta całkowicie mnie zadowala i jakbym miał przysłowiowy nóż na gardle, to bym się pewnie długo nie zastanawiał i zmienił szybko nastawienie. dlatego też staram się zrozumieć szmajdzika i jego filmowanie wesel, ale jednocześnie mam wrażenie, że chcąc osiągnąć coś więcej (w sensie artystycznym, nie materialnym) powinien zrobić switch na produkcje bardziej ambitne.
może się mylę, bo po prostu nie znam jego marzeń. możliwe, że pizganie gniotów za duże siano pozwoli mu się samorealizować. w każdym razie nic mi do tego, niech każdy podąża swoją ścieżką tak długo, jak tylko jest w zgodzie z sobą i wszystkimi dookoła ;)
Po pierwsze gratuluję! Obranej ścieżki dążenia do marzenia, mimo jakichś tam większych pieniędzy. Pasja się zawsze spłaci sama :)
Co do drugiej części. Hmm musiałbym ci mój plan wyłożyć, ale opiszę pokrótce. Ta cena jaką widać w ogłoszeniach jest naprawdę chwilowa. Niedawno uzupełniłem sprzęt i po prostu chce się z nim pokazać. Porządne filmy z wesela zaczynają się od 2k - to tak na początek - cel na koniec obecnego roku ;) Co potem? hmm powiem tylko, że nie mam zamiaru się na tym zatrzymać.
Poza tym ja nie filmuję tylko wesel. Reklamówki, reportaże, teledyski (a poza zarobkowo i z zajawki - fabuły oczywiście). W lutym/marcu zdradzę, że będę realizować 2 z wymienionych :)
switch na produkcje bardziej ambitne
On już po prostu nastąpił ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 03:13:19 am wysłana przez szmajdzik »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15555 dnia: Stycznia 19, 2012, 11:03:38 am »
Pozostając w temacie pracy. Otwiera się u nas oddział dużej firmy i rekrutują na różne stanowiska, więc pomyślałem czemu by nie złożyć aplikacji. Znajomy pracuje w innym mieście/oddziale na stanowisku na które składałem papiery i z tego co się dowiedziałem, to płacą mniej niż dostaje w obecnej firmie, ale co tam. Iść zawsze można i trochę negocjować też. Wystarczyło mi 5 minut rozmowy z panią, która w przypadku mojego przyjęcia będzie moją przełożoną. Dupa fajna, nawet bardzo (ładniutka buzia i zgrabna), ale okrutnie zarozumiała. Strasznie nie lubię takich ludzi. Zawsze wychodzę z założenia, że niezależnie od stanowiska ludzie powinni się dogadywać i być po prostu miłymi dla siebie. Bardzo cenię sobie dobrą ekipę i luźną atmosferę w robocie. Kiedyś pracowałem w administracji gdzie miałem szefa chama i zrezygnowałem, bo dosyć miałem tego człowieka. Ciekawe czy zadzwonią do mnie, żeby umówić się na rozmowę kwalifikacyjną, bo jeśli tak, to chętnie się przejdę dla beki. Podejmować pracy tam nie zamierzam, ale mam nadzieję, że na rekrutacji będzie ów pani, bo jak zacznie sypać te swoje głupie odzywki z nosem zadartym do góry, to się popytam o warunki pracy i wynagrodzenie, żeby potem uświadomić im, że nie mają dobrej oferty i w dodatku mało komunikatywnych i niesympatycznych pracowników. ;P
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 11:09:51 am wysłana przez BoBaN »

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #15556 dnia: Stycznia 19, 2012, 11:32:54 am »
A potem zrób jej :O  c====8
Fryty tyty dotknij pyty

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #15557 dnia: Stycznia 19, 2012, 11:36:50 am »
A potem zrób jej :O  c====8

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15558 dnia: Stycznia 19, 2012, 11:42:29 am »
:lol:

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15559 dnia: Stycznia 19, 2012, 11:43:43 am »
@BoBaN
Wszystko fajnie, ale ze swoje podwórka wiem, że epitety o życzliwości i miłym usposobieniu przekreślają szanse na pięcie się po szczeblach kariery, chyba, że jesteś nieprawdopodobnie zdeterminowany, rezygnujesz ze sporej ilości czasu prywatnego i umiesz robić coś, czego inni nie potrafią. Inaczej trzeba nadrabiać zdecydowaniem, kojarzącym się niestety wielu ludziom na "stanowiskach" z chamstwem, egocentryzmem i dążeniem po trupach do celu. Jak będziesz grzeczny i miły, to w końcu inni zaczną Ci skakać po głowie.

Stwierdzeniami, że idziesz tam dla beki i raczej masz gdzieś to stanowisko, nie zależy ci na tej robocie przeczysz ogólnemu poglądowi nt. obecnemu kryzysowi na rynku pracy. LUDZISKA ROBOTY NIE MAJO, A TEN kur** WYBRZYDZA!