Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 828931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #2720 dnia: Sierpnia 29, 2007, 20:03:46 pm »
Ja dostałem otwarte i połamane pudełko z Ratchetem -_-''
Kurcze, to sie ciesz że w ogóle z Ratchetem, a nie same pudełko. Ta poczta to w ogóle nie ma szacunku dla cudzej własności.

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #2721 dnia: Sierpnia 29, 2007, 20:10:03 pm »
Mi ukradli PDZ ale na szczęście jak paczka zaginie to poczta oddaje 10x koszt przesyłki czyli oddała rowne 100zł i sprzedawca odzyskał kase, a ja musiałem zamowić drugi egzemplarz ;/

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2722 dnia: Sierpnia 29, 2007, 20:14:14 pm »
Otóż przyszła duża koperta od ciotki z USA (wysłała nam 2 gazety które były nam potrzebne), która była roztarta!

To już legendarne przecież że paczki a hemeryki sa otwierane, bo kiedyś popularne było wkłądanie tam $ dla rodziny.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #2723 dnia: Sierpnia 29, 2007, 20:42:20 pm »
Wkurza mnie, ze Mikes nie chce mi dac numeru gg do swojej siostry :-x
Juz mnie to nie wkurza xd
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2007, 20:48:00 pm wysłana przez svonston »

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #2724 dnia: Sierpnia 29, 2007, 20:51:42 pm »
Wkurzyłem sie bo NFS:MW nie chce mi sie włączyć, wsadziłem do czytnika wyjmuję a tu rysa że ja pier*ole. :mad: :mad: :mad: Chyba muszę pogadać z siostrą.  :mad:

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #2725 dnia: Sierpnia 29, 2007, 20:52:50 pm »
Dał w końcu ?  :lol:

Tak czytałem tutaj często o przejściach ludzi z pocztą polską myśląc sobie "o co wam kurna chodzi? przecież poczta zawsze, może z jakimś spóźnieniem, ale działa dobrze"... mój pogląd zmienił się, gdy ok. trzech tygodni czekałem na przesyłkę z allegro (polecony, priorytet). Chodziłem już nawet na pocztę dopytywać się, czy może listonosz zapomniał zostawić awizo czy co. Ostatnio w sobotę (25 sierpnia) znalazłem w skrzynce awizo datowane na 10 sierpnia (dodatkowo, było to powtórne awizo)... Albo więc listonosz sobie w kulki leciał (bo po 10 sierpnia właśnie byłem się pytać o paczkę, podając nawet jej dokładny numer, i niczego takiego na poczcie nie było), albo po prostu awizo sobie latało po sąsiadach...
Skąd ja to znam. Idziesz na pocztę dowiadujesz się że już drugie awizo przyszło ale człowiek ich na oczy nie widział więc jak ..ka mogłem się dowiedzieć. Poza tym listonosz ma przynieść mi do ręki a jak już mu się doopy nie chce ruszyć to wiazo w drzwiach albo wp..dol  :lol:

Ukoronowaniem wk...jącego poranko było wypadnięcie plomby Żedne problem gdybym miał czas na dentystę :x

svonston

• Gość
« Odpowiedź #2726 dnia: Sierpnia 29, 2007, 21:18:09 pm »
Dał w końcu ?  :lol:
Yup 8-)

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #2727 dnia: Sierpnia 29, 2007, 23:47:51 pm »
Mikes, rzuć fotkę siostry :mrgreen:

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2728 dnia: Sierpnia 29, 2007, 23:51:38 pm »
Mikes, rzuć fotkę siostry :mrgreen:
Paskudna jest od razu mówię :D.

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #2729 dnia: Sierpnia 30, 2007, 00:37:27 am »
Dawaj Mikes, na zgodę  :lol:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2730 dnia: Sierpnia 30, 2007, 01:29:31 am »

Ibra mówi ze brzydka, Svon przy niej wali a Lesiu chciał ja kupić.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #2731 dnia: Sierpnia 30, 2007, 01:33:44 am »

Ibra mówi ze brzydka, Svon przy niej wali a Lesiu chciał ja kupić.

Za duzo chciales, nie oddam PS3.  :lol:

Michaś, zebym ja nie powiedzial, co ty robisz.  :cool:
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2007, 01:37:30 am wysłana przez LesiuGR »

svonston

• Gość
« Odpowiedź #2732 dnia: Sierpnia 30, 2007, 01:34:19 am »

Zapodam i ta, jak juz dajesz foty. Mam nadzieje, ze nic sie nie stanie.
Tutaj wyglada calkiem inaczej - fajne spojrzenie i zalotny usmiech :]

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2733 dnia: Sierpnia 30, 2007, 01:35:08 am »
Eee średnia

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #2734 dnia: Sierpnia 30, 2007, 01:35:21 am »
Damn, dostrzegam wade. Kto by chcial miec Mikesa w rodzinie? :/

:lol:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2735 dnia: Sierpnia 30, 2007, 01:38:06 am »
Damn, dostrzegam wade. Kto by chcial miec Mikesa w rodzinie? :/

:lol:
Wszyscy :cool:

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #2736 dnia: Sierpnia 30, 2007, 09:18:21 am »
Mikes chyba jednak skorzystam z zaproszenia :-D.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #2737 dnia: Sierpnia 30, 2007, 09:26:22 am »
Eee średnia

idealnie to ująłeś... :smile:

grzyber

• Towarzysz
« Odpowiedź #2738 dnia: Sierpnia 30, 2007, 10:44:59 am »
a siem wkurzyłem ;/

Mój kochany braciszek zniweliczył moje 7 godzin grania w God Of War 2 w ciągu 2 sek, zapisując swój beznadziejny save na easy mode ;/ KKKKK!!@#%@#$%#$^AAAAA
"kiedy patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w ciebie..."     Poszukuje ludzii z xboxem !!!!

_Maniek_

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #2739 dnia: Sierpnia 30, 2007, 10:53:55 am »
Cytat: grzyber
a siem wkurzyłem ;/

Mój kochany braciszek zniweliczył moje 7 godzin grania w God Of War 2 w ciągu 2 sek, zapisując swój beznadziejny save na easy mode ;/ KKKKK!!@#%@#$%#$^AAAAA

Jedna z bardziej wkurzających rzeczy w konsolach. Każ mu teraz przechodzić te 7h, albo też mu skasuj save'a   :smile:

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #2740 dnia: Sierpnia 30, 2007, 10:55:22 am »
Mi kumpel, lata temu, nadpisał 40h, siedmioma w Dark Cloud 2. :)

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2741 dnia: Sierpnia 30, 2007, 11:07:04 am »
Moj kuzyn mojemu bratu zapisal na savie z Disgaea 80h, savem 3h. Moj brat ma uraz do gier od tamtego czasu :)

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #2742 dnia: Sierpnia 30, 2007, 11:20:21 am »
ja sobie kiedyś nadpisałem 98 h w FFIX pierwszym napotkanym sejwem...zdenerwowałem się lekko, ale przeszedłem grę powtórnie i bawiłem się przy tym bardzo dobrze :)

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #2743 dnia: Sierpnia 31, 2007, 21:30:56 pm »
wkurza mnie i to bardzo że ostatnio mam mało czasu na granie  :-x

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #2744 dnia: Września 01, 2007, 10:31:20 am »
Wkurzaja mnie zmieniające sie gusta muzyczne. Coś czego jeszcze rok temy bym nie dotnał teraz słucham bez przewy a cos czego słuchałem rok temu wydaje mi sie słabe. uhh

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2745 dnia: Września 01, 2007, 16:03:00 pm »
W związku z tym co się aktualnie dzieje w IVRP, po za długim oglądaniu tvn 24 i wysłuchiwaniu niektórych widzów, doszedłem do wniosku że w Polsce warto by głosować w wyborach za pomocą punktów. O co chodzi? Głos obywatela byłby wart więcej punktów niż innego, np. oddany głos w wyborahc człowieka bez matury byłby wart 1 punkt, człowieka z maturą 2 punkty, po studiach 4 punkty, po najwyzszym stopniu 7 punktów.

Wyeliminowało by to partie nieudolne, a wzmocniło bądź wprowadziło specjalistów którzy nareszcie by coś konkretnego zrobili.
Że niby niesprawiedliwe i niedemokratyczne? Ależ skąd- nikt nikomu nie będzie bronił by skoczył wyżej w tej drabince.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2746 dnia: Września 01, 2007, 16:22:15 pm »
Niektórzy nie zdobyli wysokiego wykształcenia przez słabą sytuację materialną, przez to, że musieli się wypruć by rodzinę utrzymać. Dawniej - byli przeciwko ustrojowi, to ich wydalono z uczelni i tym podobne. Popatrz też na wielu magistrów, prywatne uczelnie i zero wiedzy. Mój brat jest po dwóch latach zaocznych, prywatnych studiów i kompletnie się nie uczy. Potem jeden jego głos byłby więcej wart, niż 3 głosy wypruwających sobie żyły rolników?

Nie mówiąc już o łatwiejszym fałszowaniu wyborów. Doszłoby do sytuacji, że w Borzyminie jest 1000 punktów, a 150 mieszkańców (wszyscy to profesorowie).

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2747 dnia: Września 01, 2007, 16:30:19 pm »
Nie mówiąc już o łatwiejszym fałszowaniu wyborów. Doszłoby do sytuacji, że w Borzyminie jest 1000 punktów, a 150 mieszkańców (wszyscy to profesorowie).

Nie no, nie sądzę by fałszowanie wyborów stało sie przez to prostsze.
Na ostatnich samorządowych wyborach u mnie w Stalowej Woli jeden z kandydatów dostał 0 głosów (lol)- a zaklinał się że głosował sam na siebie.
Takie fałszerstwa byłyby na takim samym poziomie.

Co do przykładu z rolnikami- fakt, trochę dziwnie to wygląda, eliminuje tych ciężko pracujących i znających się na rzeczy a bez wykształcenia formalnego, ale uważam że wciąż jest to mniejsze zło niż obecnie.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #2748 dnia: Września 01, 2007, 17:07:27 pm »
Nie no, nie sądzę by fałszowanie wyborów stało sie przez to prostsze.
Na ostatnich samorządowych wyborach u mnie w Stalowej Woli jeden z kandydatów dostał 0 głosów (lol)- a zaklinał się że głosował sam na siebie.
Takie fałszerstwa byłyby na takim samym poziomie.
Może i racja. Pojawia się jednak inny problem - na pewno niedługo wprowadzone zostanie głosowanie przez internet, a wtedy co? Ludzie zaznaczaliby, że są profesorami i... skanowanie papierów? Zresztą przy urnie trzeba by, poza okazaniem dowodu osobistego, pokazać papiery z matury, ze studiów, a co jeśli ktoś skończył dwa kierunki? To też byłoby krzywdzące, jakiś gość po marketingu i zarządzaniu z zapadłej dziury, a ktoś, kto na UJ skończył robotykę i elektronikę.

Mimo to, byłoby to mniejsze zło, ale nie przejdzie. Ludzie są równi i mają równe prawa (w teorii) bez względu na wykształcenie. Źle, że stare baby w radiu usłyszały "Głosuj na XYZ, to dobrzy ludzie, katolicy" i głosują na XYZ, nawet nie mając pojęcia o programie tej partii (lub jego braku). Inne ugrupowania to masoni rzecz jasna. Młodzi ludzie nie głosują, "bo po co?" i potem są dziwne rezultaty. 

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #2749 dnia: Września 01, 2007, 17:16:08 pm »
jakiś gość po marketingu i zarządzaniu
Co ty masz do marketingu i zarządzania?
Jedyne wyjście żeby w kraju zrobić porządek, to wywalić wszystkich z sejmu. Nieważne jaka partia itp, wszyscy posłowie ministrowie. Myśl Kononowicza nie jest taka głupia. I powołać zupełnie nowy rząd z zupełnie nowymi ludźmi.

b.szym

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #2750 dnia: Września 01, 2007, 18:08:51 pm »
W związku z tym co się aktualnie dzieje w IVRP, po za długim oglądaniu tvn 24 i wysłuchiwaniu niektórych widzów, doszedłem do wniosku że w Polsce warto by głosować w wyborach za pomocą punktów. O co chodzi? Głos obywatela byłby wart więcej punktów niż innego, np. oddany głos w wyborahc człowieka bez matury byłby wart 1 punkt, człowieka z maturą 2 punkty, po studiach 4 punkty, po najwyzszym stopniu 7 punktów.

Wyeliminowało by to partie nieudolne, a wzmocniło bądź wprowadziło specjalistów którzy nareszcie by coś konkretnego zrobili.
Że niby niesprawiedliwe i niedemokratyczne? Ależ skąd- nikt nikomu nie będzie bronił by skoczył wyżej w tej drabince.

Sądzisz, że było by to sprawiedliwe?
Taki system liczenia głosów byłby w kłótni z demokracją, gdzie wszyscy w świetle prawa powinni być równi...

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #2751 dnia: Września 01, 2007, 20:22:43 pm »
Wkurza mnie kurier. Założyłem sobie konto w mBanku i miał przyjechać kurier z umową. Miał być u mnie o 18. Dzwonie do niego trochę po i pytam się, kiedy będzie. Mówi, że się trochę spóźni i przyjedzie o... 20. I wciąż go nie ma,

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #2752 dnia: Września 01, 2007, 20:25:29 pm »
Mimo to, byłoby to mniejsze zło, ale nie przejdzie. Ludzie są równi i mają równe prawa (w teorii) bez względu na wykształcenie. Źle, że stare baby w radiu usłyszały "Głosuj na XYZ, to dobrzy ludzie, katolicy" i głosują na XYZ, nawet nie mając pojęcia o programie tej partii (lub jego braku). Inne ugrupowania to masoni rzecz jasna. Młodzi ludzie nie głosują, "bo po co?" i potem są dziwne rezultaty. 

Sądzisz, że jedynie stare babcie głosują na partię X wierząc bezkrytycznie w ich ideologie? Tak nie jest. Wśród ludzi wykształconych również jest sporo osób, które nie zawracają sobie głowy jakąkolwiek dyskusją, a jedynie z klapkami na oczach słuchają się tej jedynej partii.

Nie mówiąc już o tym, że takiego pana magistra z wielkiego miasta nie obchodzi los polskich wsi i czy w ogóle coś się z nimi będzie działo. Dlaczego więc np. skazywałbyś rolników, by ich przedstawicieli wybierały osoby, którym na rolnikach w ogóle ie zależy?

Zresztą, problemem jest co innego - to, że ludziom po prostu się nie chce chodzić na wybory. To, że tak populistyczne bądź radykalne partie jak Samoobrona czy LPR w ogóle dostały się do sejmu jest wynikiem tego, że ich wyborcy poszli do urn, natomiast większość osób, którym ty dałbyś 3, 4pkt, wybory olała. Te wszystkie stare babcie namawiane przez pewnego "ojca" w Radiu idą do wyborów nawet, gdy pada deszcz, wieje wiatr, buty przemakają, a laska się gdzieś zgubiła. Taki ynteligent natomiast siedzi w domu i myśli sobie "e tam, mój głos i tak nic nie zmieni; idę se pooglądać TV/poszperać w Internecie/poczytać książkę/się przejść itp.". I to jest problem.

Gdyby wszystkie osoby mające prawo wyborcze w dniu wyborów ruszyły zadki i poszły do urn, zapewne sytuacja polityczna w tej chwili wyglądałaby inaczej - nawet przy obecnym demokratycznym prawie głosu.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2753 dnia: Września 01, 2007, 21:47:06 pm »
Co ty masz do marketingu i zarządzania?

Bo to już synonim "ide bo wypada, a nigdzie mnie nie przyjęli"

Gdyby wszystkie osoby mające prawo wyborcze w dniu wyborów ruszyły zadki i poszły do urn, zapewne sytuacja polityczna w tej chwili wyglądałaby inaczej - nawet przy obecnym demokratycznym prawie głosu.

Ok, wiem że mój pomysł jest dość chybotliwy i w praktyce nie ma za bardzo szans by został wprowadzony.
W takim razie może przymusowe branie udziału w wyborach? To by chyba nie rozwiązało problemu + metoda jak w Iraku za Saddama.

Wiem że to społeczeństwo powinno samo dojść do tego by wybierali ludzi odpowiednich a nie pisy czy lpry, ale u nas w zaściankowym i wciąż socjalistycznym myśleniu (większość ludzi z przewagą na tych starszych) będziemy do tego dochodzić przez 20 lat, stojac w miejscu badź rozwijając się minimalnie. Dlatego chętnie widziałbym jakiś taki "dopalacz" który by przyśpieszył ten proces.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #2754 dnia: Września 01, 2007, 21:52:36 pm »
Bo to już synonim "ide bo wypada, a nigdzie mnie nie przyjęli"
A jak człowiek naprawdę chce tam iść? Jeszcze sie zastanawiam, ale nie wykluczam takiej możliwości.
za Saddama
No naszemu rządowi już nie daleko do Saddama. Dobrze chociaż że nie skazują na śmierć.

Do póki do rządu nie wejdą nowi, wychowani już w demokracji to raczej sie nie zmieni.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #2755 dnia: Września 01, 2007, 22:08:40 pm »
A jak człowiek naprawdę chce tam iść? Jeszcze sie zastanawiam, ale nie wykluczam takiej możliwości.

To spoko, nie masz się czym wówczas czym przejmować. Sam mam kilku znajomych na ekonomii, którzy nie poszli tam, bo by się nigdzie nie dostali (wręcz przeciwnie, świetne wyniki z matury), lecz po prostu bo chcieli.

Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #2756 dnia: Września 01, 2007, 22:23:41 pm »
To spoko, nie masz się czym wówczas czym przejmować

No w sumie to jest czym się przyjmować bo patrz na rynek pracy i pod tym względem wybieraj studia.
Jakiś czas temu czytałem wyliczenia, że aby dać pracę wszystkim po marketingu i zarządzaniu w naszym kraju, to trzeba wybudować drugą Polskę by znalazło się dla nich miejsce.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #2757 dnia: Września 01, 2007, 22:26:37 pm »
To spoko, nie masz się czym wówczas czym przejmować

No w sumie to jest czym się przyjmować bo patrz na rynek pracy i pod tym względem wybieraj studia.
Jakiś czas temu czytałem wyliczenia, że aby dać pracę wszystkim po marketingu i zarządzaniu w naszym kraju, to trzeba wybudować drugą Polskę by znalazło się dla nich miejsce.

Wiem i dlatego to jest dopiero do przemyślenia, zastanawiam sie nad zarządzaniem nieruchomościami, ale najpierw mature muszę zdać. A zanim jeszcze do matury to muszę jakoś przeżyć 6 godzin rachunkowości z niezłą rurą. I to mnie właśnie wkurza.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #2758 dnia: Września 02, 2007, 00:20:54 am »
Jutro do szkoły  :sad:

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #2759 dnia: Września 02, 2007, 00:21:32 am »