Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 835659 razy)

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #9200 dnia: Lutego 14, 2009, 15:37:50 pm »
Matematyka to jeden z niewielu przedmiotów, które można chwytać w locie, jeśli tylko rozumie się zagadnienia.

Pracy to wymaga historia, gdzie innego sposobu, jak wkucie materiału, nie ma.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #9201 dnia: Lutego 14, 2009, 15:39:12 pm »
Chciałbym znać taką osobę co bez przerabiania zadań z jakiegoś zagadnienia rozpizguje zadania. Naprawdę chciałbym.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #9202 dnia: Lutego 14, 2009, 15:41:41 pm »
Matematyka to jeden z niewielu przedmiotów, które można chwytać w locie, jeśli tylko rozumie się zagadnienia.

Matme można chwytać w locie...... Tak sie może wydawać. Jeśli nie przeliczysz wielu, wielu zadań nie będziesz naprawde dobry z matmy. Uwierz matma też wymaga duzo pracy. Pewnie więcej niż wykucie na blache historii czy innego wosu.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #9203 dnia: Lutego 14, 2009, 15:41:46 pm »

Bezedura. W matmie jedno wynika z drugiego i często nieznajomość jednego działu uniemożliwa rozkminienie dziesięciu następnych. Z matmą trzeba być na bieżąco, trzeba robić wiele zadań i po prostu zapierdalać, talent natomiast może skrócić czas potrzebny na ogarnięcie tych wszystkich zagadnień - nic więcej.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9204 dnia: Lutego 14, 2009, 15:47:21 pm »
No nie wiem. Dla mnie matematyka zawsze była jednym z prostszych przedmiotów. Oczywiście, że czasem trzeba się przyłożyć, ale w życiu nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że 90% matematyki to praca. Od cholery przedmiotów wymaga znacznie więcej pracy.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #9205 dnia: Lutego 14, 2009, 15:52:43 pm »
Zależy z jaką matematyką miałeś styczność. Jeśli z tym co jest w szkołach określane jako "poziom podstawowy" to nie dziwota. Bo to są banały. To co jest na rozszerzonym to też dopiero przedsionek do prawdziwej matematyki. I naprawde, wykucie na blache jest o wiele łatwiejsze niż rozwiązywanie zadań z matmy.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #9206 dnia: Lutego 14, 2009, 16:18:50 pm »
Jest jeszcze jeden minus w nauce przedmiotów ścisłych. Humanistyczne - myślę, że wystarczy książka. Z matematyką nie jest tak prosto i jeśli czegoś nie rozumiesz, bo podręcznik napisany jest zawile, a ty jesteś laikiem w odczytywaniu opisów, liter greckich i znaczków, pomoc innych osób bieglejszych z tego przedmiotu, jest często niezbędna (w ten zwykle sposób polega nauka przedmiotów na studiach, w których majca gra pierwsze skrzypce - ze znajomym/znajomymi). Sam, z książki niczego bym się nie nauczył, tylko gdy ktoś mi to wytłumaczy. Potem wiadomo, trzeba przerabiać multum zadań samemu i jest coraz lepiej. Pewnie dlatego też tak ciężko części młodzieży oswoić się z przedmiotami ścisłymi, bo mało czasu na lekcji, nie każdy "łapie" od razu, a nauczyciel często nie ma chęci/czasu, żeby komuś po godzinach wytłumaczyć dane zagadnienie. Praktyka czyni mistrza, jednak talent niewątpliwie się przydaje, co widać, gdy np. ktoś musi sobie rozpisać niezbyt skomplikowaną całkę czy różniczkę, a inny chwilę się zamyśli i pisze rozwiązanie, łącznie z wykresami z tzw. "biegu". Tak też się zdarzało, lekka zazdrość się pojawia.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9207 dnia: Lutego 14, 2009, 16:25:55 pm »
Nie mówimy o poziomie na uczelniach wyższych. Ciapkas nie jest na studiach (nie mam nawet pewności, czy gimnazjum ma za sobą), a do szkoły średniej włącznie jednak wystarczy dobry nauczyciel, skupienie na lekcjach i trochę praktyki w domu (jeśli ktoś nie jest kompletnie lewy z przedmiotów ścisłych, bo niektórym nawet godziny korków nie pomagają).

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #9208 dnia: Lutego 14, 2009, 16:36:31 pm »
Nie zmienia to faktu że przedmioty humanistyczne są łatwiejsze, bo wystarczy siąśc nad książką, powtórzyc 6 razy i to pamiętamy. Nie musimy na dobrą sprawę nawet wiedziec o czym mówimy, choc to utrudnia zrozumienie materiału i sprawia że brzmimy sztucznie.

Ze ścisłymi niestety nie jest tak różowo, samo przeczytanie materiału nie wystarczy, bo trzeba to zrozumiec i wiedziec co robimy, a że jedno wynika z drugiego i później wszelkie działy się w magiczny sposób zazębiają, to odpuszczenie sobie jednej rzeczy, odbije się w przyszłości. Dla mnie to jest cięższe nie ukrywam, wymagana jest większa systematycznośc i sumiennośc, czyli coś o co walczę od czasów szkoły średniej, bo nigdy tego za mało.

Choc- mimo mojego lenistwa, w lo problemów z matmą nie miałem. Gorzej że przez 5 lat od zakończenia liceum nie miałem z nią styczności, więc większośc rzeczy pozapominałem, musząc nadrabiac zaległości + kosmiczne rzeczy teraz co mam na uczelni.
Podobnie miałem z biologią- nigdy nie sądziłem że będzie mi potrzebna jako przedmiot w przyszłości, a tu rok temu na egzaminie wstępnym do medycznej szkoły biologia się pojawia, a w trakcie roku chemia jako częśc materiałoznawstwa.

Tak więc nigdy nie mówcie w lo "olewam ten przedmiot, bo i tak nie wiążę z nim przyszłości", bo później wkuwacie na wakacjach w dwa miesiące materiał z 4 lat+ jakieś kosmosy.
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2009, 16:42:41 pm wysłana przez _Music »

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9209 dnia: Lutego 14, 2009, 16:39:52 pm »
Nie mówimy o poziomie na uczelniach wyższych. Ciapkas nie jest na studiach (nie mam nawet pewności, czy gimnazjum ma za sobą), a do szkoły średniej włącznie jednak wystarczy dobry nauczyciel, skupienie na lekcjach i trochę praktyki w domu (jeśli ktoś nie jest kompletnie lewy z przedmiotów ścisłych, bo niektórym nawet godziny korków nie pomagają).
Myślę, że to co napisałem, ma zastosowanie od szkoły średniej, bo często o "dobrego nauczyciela" trudno, co w konsekwencji prowadzi do rozkojarzenia na lekcjach. Wiadomo, piszę w odniesieniu do swojej osoby, że z podręcznikiem i zbiorem zadań ciężko usiąść od tak, z marszu, jeśli nie zna się materiału chociażby od podstaw, a podręczniki często w przykładach "skaczą" o parę linijek rozwiązania dalej, ciężko się nie zgubić. Jeśli ktoś jest całkowicie "lewy", to sobie przedmioty ścisłe zwykle odpuszcza. Hece się zaczynają, jak absolwenci szkół średnich wybierają się na kierunek "Biologia" i okazuje się, że na pierwszym semestrze mają przedmiot "Matematyka Wyższa" (która wyższa jednak jest tylko z nazwy, bo materiał na niej przerabiany, jest zwykle na poziomie klasy o profilu mat-fiz w średniej szkole).

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #9210 dnia: Lutego 14, 2009, 16:47:04 pm »
Mam wrażenie że ty nie do końca wiesz o czym mówisz. Powtórze na poziomie podstawowym to wystarczy, na rozszerzonym już nie jest tak różowo i bez ciężkich, ługich praktyk w domu sie nie obejdzie.

Tolas

• Budowniczy socjalizmu
  • PSN ID: Tolas69
« Odpowiedź #9211 dnia: Lutego 14, 2009, 16:49:13 pm »
Że mam wolną chatę i wyjdzie walentynkowe gay party, bo dziewczyn brakuje, wszystkie gdzies pojechały ;dd

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9212 dnia: Lutego 14, 2009, 16:57:23 pm »
Mam wrażenie że ty nie do końca wiesz o czym mówisz. Powtórze na poziomie podstawowym to wystarczy, na rozszerzonym już nie jest tak różowo i bez ciężkich, ługich praktyk w domu sie nie obejdzie.
Rozumiem, że ciężko się zabrać, ale narzekanie na aktualną sytuację i ciągłe przebywanie na forum pewnikiem nie przyniesie pozytywnego rezultatu. Chociaż, pewnie osładzasz sobie intensywne dwa tygodnie z tym przedmiotem (a i tak pewnie na zamiarach się skończy, jak pamiętam, gdy siedziałem nad zadaniami przed maturą). Inni niech mówią i piszą co chcą, uważam że matematyka jest przydatna i warto ją rozumieć, nawet jeśli nie będzie się z nią miało wiele styczności w życiu.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #9213 dnia: Lutego 14, 2009, 17:00:58 pm »
Rozumiem, że ciężko się zabrać, ale narzekanie na aktualną sytuację i ciągłe przebywanie na forum pewnikiem nie przyniesie pozytywnego rezultatu. Chociaż, pewnie osładzasz sobie intensywne dwa tygodnie z tym przedmiotem (a i tak pewnie na zamiarach się skończy, jak pamiętam, gdy siedziałem nad zadaniami przed maturą). Inni niech mówią i piszą co chcą, uważam że matematyka jest przydatna i warto ją rozumieć, nawet jeśli nie będzie się z nią miało wiele styczności w życiu.
Tylko raz napisałem że mnie to wkurza, że całe ferie musze sie uczyć. Nie mam zamiaru na to marzekać ponieważ to jest mój wybór. I tym razem na zamiarach sie nie skończy. ;)

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9214 dnia: Lutego 14, 2009, 17:01:20 pm »
Że mam wolną chatę i wyjdzie walentynkowe gay party, bo dziewczyn brakuje, wszystkie gdzies pojechały ;dd
Nie martw się. Będzie herbatka i krakersy. Jak poszalejecie, to może i kawa się znajdzie.

hanza

• Gość
« Odpowiedź #9215 dnia: Lutego 14, 2009, 17:53:02 pm »
Ja tam nie widze potrzeby spinania sie nad matematyka chyba ze ktos chce isc na Polibude. Ale wszem i obec wiadomo. ze tam dziewczyny sa brzydkie :-P
To pisalem ja student Turystyki i Rekreacji 8-)

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #9216 dnia: Lutego 14, 2009, 17:57:44 pm »
A ja się zgodzę z Irasem (Żeby ktoś mi nie zarzucił "matmy podstawowej", jestem na 4 roku studiów, polibuda gdańska, informatyka).
Zrozumienie zagadnień to 90% sukcesu, zadania wówczas są tylko po to, by te zagadnienia sobie utrwalić. JeŻeli dla kogoś ciąg literek, znaczków i liczb (czyt: wzór ;)) jest od razu czytelny i wie, co to znaczy i jak się za to zabrać, to mogą wystarczyć nawet i trzy-cztery zadania by sobie to przećwiczyć.

Dla mnie z kolei właśnie przedmioty humanistyczne, bądź inne polegające na wkuwaniu materiału, to problem. W tej chwili właśnie siedzę nad 244-stronnicowym skryptem z Bezpieczeństwa Aplikacji Internetowych, gdzie mam jakieś śmieszne definicje autoryzacji, uwierzytelniania, polityki bezpieczeństwa, podpisów cyfrowych, róŻnych metod zarządzania dostępem do baz danych i innych bzdur, które muszę wkuć na środę na blachę (bo prowadzący uwielbia wręcz, jak się go cytuje na egzaminie ;/).
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2009, 18:01:06 pm wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #9217 dnia: Lutego 14, 2009, 18:12:01 pm »
Kur*a strasznie brakuje mi...MGSa tzn tej epickości, cytatów które będę pamiętać do końca życia, bohaterów, ich wrogów, bossów. Dlaczego nowe gry już tego nie mają? Chyba tylko GoW3 będzie coś takiego mieć (fajne teksty w trailerach), a tak to posucha. Czy gracze naprawdę wolą strzelać bezimiennym (lub z ch*jowo imiennym---Marcus) koksiarzem niż wczuć się w bohatera gry i przeżywać razem z nim jego przygody?
Ku*wa HIDEO dawaj kolejną świetną i przede wszystkim EPICKĄ serię!!!
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2009, 18:18:14 pm wysłana przez Solid Snake 1989 »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9218 dnia: Lutego 14, 2009, 18:16:23 pm »
Czy gracze naprawdę wolą strzelać bezimiennym koksiarzem

Ej, Marcus ma imię :lol:.

Desser

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
  • Demons don't wear white
« Odpowiedź #9219 dnia: Lutego 14, 2009, 18:21:17 pm »
Ja tam nie widze potrzeby spinania sie nad matematyka chyba ze ktos chce isc na Polibude. Ale wszem i obec wiadomo. ze tam dziewczyny sa brzydkie :-P
To pisalem ja student Turystyki i Rekreacji 8-)

Podpisuje sie pod tym, rowniez student TiRu 8)

W dzisiejszy dzien wiadomo co moze mnie wkurzac. Poza ty fakt, ze nie dostalismy ferii w ogole po sesji, dopiero skonczylismy ostatni egzamin, a w poniedzialek zaczyna sie nowy semestr. Dziekanowi sie chyba we lbie poprzewracalo :roll:

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #9220 dnia: Lutego 14, 2009, 20:48:33 pm »
Podobnie miałem z biologią- nigdy nie sądziłem że będzie mi potrzebna jako przedmiot w przyszłości, a tu rok temu na egzaminie wstępnym do medycznej szkoły biologia się pojawia, a w trakcie roku chemia jako częśc materiałoznawstwa.

Tak więc nigdy nie mówcie w lo "olewam ten przedmiot, bo i tak nie wiążę z nim przyszłości", bo później wkuwacie na wakacjach w dwa miesiące materiał z 4 lat+ jakieś kosmosy.
Poszedłeś na medycynę i nie wiedziałeś że będzie ci potrzebna biologia? Coś źle zrozumiałem czy jaja se robisz?

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #9221 dnia: Lutego 14, 2009, 21:06:32 pm »
Medyczna szkoła =/= medycyna

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #9222 dnia: Lutego 14, 2009, 23:03:38 pm »
Kur*a strasznie brakuje mi...MGSa tzn tej epickości, cytatów które będę pamiętać do końca życia, bohaterów, ich wrogów, bossów. Dlaczego nowe gry już tego nie mają? Chyba tylko GoW3 będzie coś takiego mieć (fajne teksty w trailerach), a tak to posucha. Czy gracze naprawdę wolą strzelać bezimiennym (lub z ch*jowo imiennym---Marcus) koksiarzem niż wczuć się w bohatera gry i przeżywać razem z nim jego przygody?
Polecam Bioshock. Może to jednak nie MGS, ale dużo mu nie brakuje.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #9223 dnia: Lutego 14, 2009, 23:41:23 pm »
Polecam Bioshock. Może to jednak nie MGS, ale dużo mu nie brakuje.
No przeszedłem (platyna wpadła), ale to nadal nie to czego oczekuję, choć Would You kindly ma coś w sobie, no i te The man choses, the slave obey też. Mimo wszystko, to nie to co MGS. Szukam gry która znów jak MGS przewróci mi w głowie, która tak wryje mi się w pamięć że stanie się częścią mnie, która sprawi że choć przez chwilę poczuję się spełnionym człowiekiem.

(piszę troszkę nawalony, weekend jest to i wypić trzeba).

A żeby nie było offtopa---następny odcinek LOSTa dopiero we czwartek.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #9224 dnia: Lutego 14, 2009, 23:59:44 pm »
Ja czytałem kilka postów Irasa, i naprawde nie wiem o co Ci chodzi.

D3LTA_TOM.

• Pawka Morozow
  • Xbox Live: xXI TOMEK IXx
« Odpowiedź #9225 dnia: Lutego 15, 2009, 00:00:01 am »
kur**,przestańcie już  :x

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #9226 dnia: Lutego 15, 2009, 00:56:33 am »
A ja się zgodzę z Irasem (żeby ktoś mi nie zarzucił "matmy podstawowej", jestem na 4 roku studiów, polibuda gdańska, informatyka).
Zrozumienie zagadnień to 90% sukcesu, zadania wówczas są tylko po to, by te zagadnienia sobie utrwalić. Jeżeli dla kogoś ciąg literek, znaczków i liczb (czyt: wzór ;)) jest od razu czytelny i wie, co to znaczy i jak się za to zabrać, to mogą wystarczyć nawet i trzy-cztery zadania by sobie to przećwiczyć.

Otóż to. Jak ktoś ma talent do matmy, przedmiot wcale nie jest taki pracochłonny. Nawet z przedmiotów ścisłych niektóre wymagają więcej czystego kucia (biologia, fizyka, chemia). Matematyka to w dużej mierze talent.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #9227 dnia: Lutego 15, 2009, 00:59:14 am »
A ja się zgodzę z Irasem (żeby ktoś mi nie zarzucił "matmy podstawowej", jestem na 4 roku studiów, polibuda gdańska, informatyka).
Zrozumienie zagadnień to 90% sukcesu, zadania wówczas są tylko po to, by te zagadnienia sobie utrwalić. Jeżeli dla kogoś ciąg literek, znaczków i liczb (czyt: wzór ;)) jest od razu czytelny i wie, co to znaczy i jak się za to zabrać, to mogą wystarczyć nawet i trzy-cztery zadania by sobie to przećwiczyć.

Otóż to. Jak ktoś ma talent do matmy, przedmiot wcale nie jest taki pracochłonny. Nawet z przedmiotów ścisłych niektóre wymagają więcej czystego kucia (biologia, fizyka, chemia). Matematyka to w dużej mierze talent.
Talent talentem, ale i tak wymaga to ciężkiej pracy.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9228 dnia: Lutego 15, 2009, 01:05:07 am »
Wymaga zrozumienia. Matmy nie da się nauczyć, ją trzeba zrozumieć; można wkuć się wzorów, można wkuć się schematów rozwiązywania zadań, ale bez zrozumienia to się będzie potrafiło tylko zacytować wzór i rozwiązać zadanie pod warunkiem, że będzie tak samo ułożone jak te przykładowe.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #9229 dnia: Lutego 15, 2009, 02:21:23 am »
Egzakli.

Poszedłeś na medycynę i nie wiedziałeś że będzie ci potrzebna biologia? Coś źle zrozumiałem czy jaja se robisz?

Źle zrozumiałeś.
W czasie liceum nigdy nie sądziłem że pójdę do takiej szkoły, więc nie przykładałem do bioli i chemii większej uwagi.

Wkurza, że 2 w nocy, o 7 wstaję, piszę wypracowanie na pisanie, w pociągu uczę się na proficiency i o 12:30 zaliczam ostatni przedmiot w tym semestrze. Jak pójdzie idealnie, to laba, jak nie to się wkurzę :/

Diuk

• Gość
« Odpowiedź #9230 dnia: Lutego 15, 2009, 12:14:15 pm »
wkur**a mnie konkretnie, że trzeba mi na spid cztery stówy, a nie mam  :???:

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 537
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #9231 dnia: Lutego 15, 2009, 12:20:05 pm »
Wkurza mnie, że od grudnia mam kaszel i do dziś nie wiem za bardzo, jaka jest jego przyczyna :?

suli dia

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #9232 dnia: Lutego 15, 2009, 13:01:36 pm »
Palisz papierosy?.Mnie wkurza choroba która się przyczepiła do mnie ,katar olbrzymi ,całyczas kicham oczy mi łzawią ,brak smaku i zapachu ,nawet paląc papierosa.
Umiesz Liczyć, Licz na Siebie!!!

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9233 dnia: Lutego 15, 2009, 16:49:37 pm »
Że baby to zajeb.ne kur.y co to się niczym nie dzielą. Przykład w 1 semestrze je*.ny egzamin z historii i połowa nie zdała, druga połowa zdała bo ktoś miał test, a wszyscy chodzimy do jednej grupy, potem się zlitowały i dały. Ostatnio czyli parę dni temu to samo, gdzie z Konstytucji kure.ki zdały BO znowu miały testy i wykuły odpowiedzi, a reszta musiała się uczyć niestety tego jest w 3 dupy i nie zdali ze mną włącznie. Zachowują się jak małe szmaty co to dają pomoce tylko tym których lubią zajeb.ne kurwiska.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #9234 dnia: Lutego 15, 2009, 16:52:20 pm »
Zachowują się jak małe szmaty co to dają pomoce tylko tym których lubią zajeb.ne kurwiska.

Jak każdy co nie ;) Nie powiesz mi chyba że dałbyś odpowiedzi typowi którego nie lubisz po prostu.

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9235 dnia: Lutego 15, 2009, 17:01:08 pm »
Zachowują się jak małe szmaty co to dają pomoce tylko tym których lubią zajeb.ne kurwiska.

Jak każdy co nie ;) Nie powiesz mi chyba że dałbyś odpowiedzi typowi którego nie lubisz po prostu.
Wybacz, ale być takim egoistą zwłaszcza że one dostaję te rzeczy od koleżanek i kolegów nie kiwniejszy palcem... Druga sprawa grupa jest o tyle zgrana że ludzie się dogadują mimo iż powstały malutkie grupki po 3-5 osób. Przez takie coś nie cierpie tych szmat i jakbym miał okazję to rozjeb.ł w pizdzieć wszystkie. Jedna od miesięcy pieprzy że kupuje dziecku telewizor z obudową z kubusia puchatka czy tam króla lwa, druga o prawo jazdy, trzecia o sesji jaka to straszna, reszta o ch.jowinach i jak tak siedzisz na przerwie to normalnie idzie ocipi.ć od tych głupot. Samców jest raptem 4 ze mną włącznie, a reszta baby. Łącznie osób 32... także wyobraź sobie ich pierd.lenie o niczym. Na dodatek nie które mają tak wkur.ający głos żę nie idzie wytrzymać...ale ta z tym telewizorem to mnie wkur.ia najbardziej na świecie.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #9236 dnia: Lutego 15, 2009, 17:04:24 pm »
Pewno to ta, ktorej sie nie miesciles w bobra.

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #9237 dnia: Lutego 15, 2009, 17:09:05 pm »
Pewno to ta, ktorej sie nie miesciles w bobra.
O_o ta wciąż ze mną jest i nie poznałem wśród tych zajeb.nych studentek ;)

svonston

• Gość
« Odpowiedź #9238 dnia: Lutego 15, 2009, 17:10:17 pm »
Nie moja wina, ze sie dzieliles na forum takimi rzeczami na temat siebie i swojej partnerki. ; )

GenzoChan

• Towarzysz
« Odpowiedź #9239 dnia: Lutego 15, 2009, 17:18:43 pm »
Moje umiejętności kulinarne  :-x
Myślałem, że przygotowanie spaghetti to bułka z masłem, a tu ch*j. Sos mi się cały przypalił po 2 minutach ( a mieszałem ! ) tak, że garnka nie mogę domyć. No i makaron miał sie gotować 8 min, a siedział z 20 minut po czym wykipiał, a i tak był surowy  :x