Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249151 razy)

Mrocz

• Gość
Odp: Destiny
« Odpowiedź #920 dnia: Października 13, 2014, 16:23:49 pm »
Często jest tak, że można grać podczas konserwacji.

Jak się zalogujesz przed konserwacją ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #921 dnia: Października 13, 2014, 16:40:45 pm »
To przychodze po pracy i sie loguje :troll:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #922 dnia: Października 13, 2014, 16:42:13 pm »
To przychodze po pracy i sie loguje :troll:

Ja nie wyrobie się po pracy więc pewnie dzisiaj odpadne z grania ;)

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #923 dnia: Października 14, 2014, 02:07:29 am »
Miałem dzisiaj okazję dołączyć do Raidu z randomową ekipą, do sekcji z ostatnim bossem.
W skrócie - jest ciężko. Ludzie byli na 27-29 lvl, a przez niewiedzę i zamieszanie nie mogliśmy sobie poradzić.

Bardzo ważne jest, aby mieć wymaksowane bronie i armor. Legendarne, a najlepiej exotic.
To jest musowy warunek, bo inaczej szanse są nikłe. W skrócie wygląda to tak:

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Paczki z amunicją to też bardzo ważna rzecz, bez nich ani rusz. I tutaj Ice Breaker może bardzo się przydać, właśnie ze względu na swoje odnawialne amo.
Broń na Void zadaje tutaj ponoć najwięcej obrażeń.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #924 dnia: Października 14, 2014, 09:06:58 am »
No to kur** pozamiatane. Trzeba maksować postać. Mam wrażenie, że na raid będę gotowy w okolicach DLC bo wtedy będę miał motywacje grać :lol:

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #925 dnia: Października 14, 2014, 10:48:45 am »
No to kur** pozamiatane. Trzeba maksować postać. Mam wrażenie, że na raid będę gotowy w okolicach DLC bo wtedy będę miał motywacje grać :lol:

No bronie muszą być dopakowane, bo inaczej zaleje nas fala mobków i będzie kicha.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #926 dnia: Października 14, 2014, 11:09:19 am »
No to u mnie narazie lipa z Raidem... :( nie dość, że trafić na legendarną broń trzeba to jeszcze ją dopakować na maksa :(

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #927 dnia: Października 14, 2014, 16:32:36 pm »
To nikt sie wieczorem nie pisze na rajda?

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #928 dnia: Października 15, 2014, 02:18:49 am »
No, po dzisiejszej sesji na Raidzie, moja ocena gry zostaje podwyższona z 6/10 na  mocne 7/10!! Prawdziwy hardcore z mega naciskiem na współpracę między graczami!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #929 dnia: Października 15, 2014, 09:23:02 am »
No, po dzisiejszej sesji na Raidzie, moja ocena gry zostaje podwyższona z 6/10 na  mocne 7/10!! Prawdziwy hardcore z mega naciskiem na współpracę między graczami!

I jak udało się ukończyć?

Prawie ukończyłem Bounty na Shotguna :) najtrudniejsze za mną więc lada dzień będę go miał :D

Wczoraj mi wpadł fioletowy enegram na broń główną... I co mi wypadło? Znowu Scout Rifle T_T do tego jakiś gówniany :(

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #930 dnia: Października 15, 2014, 10:00:07 am »
No właśnie Andry napisz jak poszło.

Po wczorajszym patchu i kilku grach w crucible stwierdzam jednak, że czuć różnicę po nerfie auto rifle. Moim surosem już nie wygrywam tak często pojedynków jeden na jeden. Czuć poza tym, że pogorszyła się stabilność. W Surosie mam na maxa stability i wcześniej praktycznie nie było czuć odrzutu i mogłem w punkt wpakować serię. Teraz nie ma tak dobrze:). Mam nadzieję, żę tak jak obiecywali w notkach dopakują teraz egzotyczne bronie: Thorna i Bad Juju.

Poza tym, ci co używali Vex Mythoclast lamentują, że już nie da się nim grać. Tam dmg obniżyli o 34%:). I trochę racji mają ci, że te zmiany mogłyby dotyczyć tylko PVP a nie PVE. Bo ta broń jest w końcu nagrodą za ukończenie Raidu i powinna być czymś wyjątkowym. Ale fakt, że w multi w starciu jeden na jeden było się praktycznie bez szans wcześniej jak ktoś z tym biegał.

Dzisiaj zobaczę jak zmiany mają się do PVE i może pobiegam trochę z scout rifle.

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #931 dnia: Października 15, 2014, 10:20:23 am »
Nie udało się, zorganizowanie się i poznanie systemu zajęło nam bardzo dużo czasu. Ale zjechaliśmy ostatniego bossa do połowy życia, więc całkiem nieźle, jak na pierwszy raz. Ekipa musi być na prawdę mocno ogarnięta i zgrana. Scout, to wcale nie taka zła broń na ten Raid, bo jest dosyć sporo walki na średnie i duże odległości. Dopakowany hand Canon też da radę, bo np zdejmie zwykłe moby Vexów na strzała. Na bossów idzie już ciężka artyleria w pierwszej kolejności i też walka z nimi to walka na odległość bardziej niż walka w zwarciu.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #932 dnia: Października 15, 2014, 10:27:13 am »
Nie udało się, zorganizowanie się i poznanie systemu zajęło nam bardzo dużo czasu. Ale zjechaliśmy ostatniego bossa do połowy życia, więc całkiem nieźle, jak na pierwszy raz. Ekipa musi być na prawdę mocno ogarnięta i zgrana. Scout, to wcale nie taka zła broń na ten Raid, bo jest dosyć sporo walki na średnie i duże odległości. Dopakowany hand Canon też da radę, bo np zdejmie zwykłe moby Vexów na strzała. Na bossów idzie już ciężka artyleria w pierwszej kolejności i też walka z nimi to walka na odległość bardziej niż walka w zwarciu.

Spróbuje dopakować tego Scouta a może w między czasie wpadnie jakiś AutoRifle. Dziś musze przejść Weekly Challenge jakiś. Bo już zrobiłem część Bounty na Shotguna w Crucible. Było ciężko, bo nie jestem mistrzem w K/D Ratio a tam było to mega istotne, ale mi się udało. Czułem mega satysfakcje z zaliczenia tej części :)

Jedno muszę przyznać, już czuję się dumny, że będę miał egzotyka. Dobrze, że są takie wymaksowane te Bounty :)

Na Raid musimy klanem iść :) Wtedy damy radę. Dopakuje jakoś sprzęt i będę się pisał. Myśle, że znajdziemy znajomych chętnych do wbicia na raid. Ruch w okół Destiny znowu się zagęści w okolicach DLC. Sporo ma już kupione dodatki przez kolekcjonerki

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #933 dnia: Października 15, 2014, 10:38:24 am »
Moim zdaniem najtrudniejsze zadanie z exotic bounty było na Thorna, zwłaszcza ostatnie PVE. Summoning Pits na very hard - utrzymywanie Photoga przy życiu i czekanie na dropship z magiem do sprzątnięcia.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #934 dnia: Października 15, 2014, 10:42:02 am »
Moim zdaniem najtrudniejsze zadanie z exotic bounty było na Thorna, zwłaszcza ostatnie PVE. Summoning Pits na very hard - utrzymywanie Photoga przy życiu i czekanie na dropship z magiem do sprzątnięcia.

Nie wątpię miałem go do wyboru ;) Ale jako Titan uparłem się na ShotGuna. Był jeszcze Bad JuJu, ale jakoś nie zafascynowała mnie ta broń :)

Znowu wróciła mi ochota na granie w ten tytuł. Ktoś będzie się pisał na jakieś Vanguard Strike'i? Muszę nabić te VM'y by móc kupić jakąś legendarkę :D

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #935 dnia: Października 15, 2014, 10:46:42 am »
Sorry chłopaki za wczoraj, ale dwa razy mi net wywaliło i później już nie wrócił, więc olałem i pouczyłem się i poszedłem wcześniej spać.

Jak będziecie sie zbierać na rajd to dawać znać!

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #936 dnia: Października 15, 2014, 11:42:05 am »

Spróbuje dopakować tego Scouta a może w między czasie wpadnie jakiś AutoRifle. Dziś musze przejść Weekly Challenge jakiś. Bo już zrobiłem część Bounty na Shotguna w Crucible. Było ciężko, bo nie jestem mistrzem w K/D Ratio a tam było to mega istotne, ale mi się udało. Czułem mega satysfakcje z zaliczenia tej części :)

Jedno muszę przyznać, już czuję się dumny, że będę miał egzotyka. Dobrze, że są takie wymaksowane te Bounty :)

Na Raid musimy klanem iść :) Wtedy damy radę. Dopakuje jakoś sprzęt i będę się pisał. Myśle, że znajdziemy znajomych chętnych do wbicia na raid. Ruch w okół Destiny znowu się zagęści w okolicach DLC. Sporo ma już kupione dodatki przez kolekcjonerki

Pakuj pakuj, w sumie to ja też mógłbym jeszcze trochę dopakować swoje bronie, Ice Breaker'a i może Thorna, więc jakby co to możemy wspólnie porobić Bounty, żeby expo wpadało. Klanem obowiązkowo trzeba będzie się zebrać, ale część graczy musi jescze podpakować trochę postacie, ulepszyć zbroje, wymaxować bronie. Wczoraj przechodziłem Raid od samego początku, Wściekły dołączył w ostatniej fazie, więc mniej więcej mamy to ogarnięte.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #937 dnia: Października 15, 2014, 11:54:37 am »
No tu kluczowa jest komunikacja i TeamPlay. Dlatego trzeba pograć ;) Mam teraz fajny moment w graniu bo zarówno DriveClub jak i Destiny stoi na poziomie grania dorywczego. Wieczorem wbijam i ogrywam na co mam ochotę ;) Dziś mogę weekly challenge jakiś zrobić :) I będę miał shotguna :P (tam jeszcze jest jakas opcja z oddaniem Ammo Packów dla Banshee i wtedy wpadnie shotgun :D )

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #938 dnia: Października 15, 2014, 12:06:21 pm »
Z tego co pamiętam tyo tych ammo packów sporo trzeba kupić będzie:)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #939 dnia: Października 15, 2014, 12:07:50 pm »
Z tego co pamiętam tyo tych ammo packów sporo trzeba kupić będzie:)

Sporo już mam ;) + Dużo glimmera mam :) No i mam sporo dopalaczy do Glimmer na różne rasy ;) Myśle, że zarobie :P Najwyżej do zera się wykosztuje ;)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #940 dnia: Października 15, 2014, 12:45:23 pm »
Chyba 50 packów to kosztuje 50x450G.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #941 dnia: Października 15, 2014, 12:56:00 pm »
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2014, 13:10:14 pm wysłana przez Mrocz »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #942 dnia: Października 15, 2014, 13:27:22 pm »
Lepiej wrzucić filmik niż promować obce stronki :P

<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/8NG2VZNc7nA?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #943 dnia: Października 15, 2014, 13:53:27 pm »
Dzisiaj jest na Heroicu Strike Old Russia. Ktoś idzie ze mną na niego?

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #944 dnia: Października 15, 2014, 14:06:54 pm »
Mrocz, weekly heroic strike jest weekly bo... jest jeden na tydzień :D

Jak sie wyrobie wieczorem to mogemy zrobić.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #945 dnia: Października 15, 2014, 14:08:51 pm »
Mrocz, weekly heroic strike jest weekly bo... jest jeden na tydzień :D

Jak sie wyrobie wieczorem to mogemy zrobić.

Wiem ale dziś na Facebooku wspomnieli o tym i tak sobie przypomniałem, że muszę go zrobić ;) A na Heroicu rzadka broń wystarczy do tego wpadnie mi kolejne Bounty na egzotycznego shotguna :D

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #946 dnia: Października 16, 2014, 13:36:59 pm »
W Destiny jedno trzeba przyznać. Hasło reklamowe "Become a Legend" jest 100% trafione. W tej grze znajdują się gracze, którzy są pionerami w czymś osoby do których mamy respekt, które Bungie samo promuje. A opowieść o tym strażniku zasługuje na nasze najwyższe uznanie:

Koleś samotnie rozjebuje Templara... Respekt kur**... O_O

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #947 dnia: Października 16, 2014, 14:56:41 pm »
A my przez godzinę w 6 osób próbowali i dawaliśmy dupy na normalu. ALE WSTYD :(!

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #948 dnia: Października 16, 2014, 15:01:30 pm »
A my przez godzinę w 6 osób próbowali i dawaliśmy dupy na normalu. ALE WSTYD :(!

Bardziej podziw dla typa co to ogarnął w pojedynkę. Myślę, że nam źle nie szło trzeba jednak bardziej skoordynować nasze akcje. ;)

Kto dziś wieczorem gra w Strike? Myśle, że bez gregorego będzie ciężko iść na Raid. Możemy spędzić ten czas by dopakować postacie. :)
« Ostatnia zmiana: Października 16, 2014, 15:08:52 pm wysłana przez Mrocz »

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #949 dnia: Października 16, 2014, 15:36:18 pm »
No ja właśnie dopiero w sobotę/niedzielę będę miał czas na Raida od 22. Mam nadzieję, że zbierze się ekipa bo grało się kozacko i zazdroszczę wam dobrych dropów:)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #950 dnia: Października 16, 2014, 15:44:03 pm »
No ja właśnie dopiero w sobotę/niedzielę będę miał czas na Raida od 22. Mam nadzieję, że zbierze się ekipa bo grało się kozacko i zazdroszczę wam dobrych dropów:)

No ja tak jak pisałem na stronie klanu... W Sobotę mam wesele siostry :( W niedziele poprawiny. Więc ja się nie pojawię. Chyba, że do Poniedziałku to odłożymy?

Inna sprawa, że mam nadzieje, że kiedyś zrobimy konkret ustawkę na Raida całym klanem by od początku do końca to przejść ;) To wczoraj to taki spontan trochę był :)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #951 dnia: Października 16, 2014, 16:37:19 pm »
Ja w poniedzialek (od 19.30) i wtorek mogę jak najbardziej. Jak będą ludzie to zagramy:).

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #952 dnia: Października 16, 2014, 17:04:43 pm »

Porównanie trochę ulepszonego Thorna, exotic Hand Canon'a do mojego zwykłego, legendarnego HC, który wypadł mi na Iron Banerze. Thorn jako egzotyk mocno ssie.

Co do tego powyższego sposobu na Templara, to sobie dzisiaj spróbuję :D Jesli będziecie mieli chwilkę, to też sobie odpalcie Raid i obadajcie tą tarczę, jak się z nią gra.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #953 dnia: Października 16, 2014, 17:08:43 pm »
wow faktycznie po tym obrazku widać która broń jest słabsza. Obiecywali, że ulepszą Thorna i Bad Juju więc trzeba trochę poczekać. A swoją drogą to nieźle dali ciała, że za najtrudniejsze bounty jest taka słaba broń:)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #954 dnia: Października 16, 2014, 17:09:32 pm »
Ja dziś wole ponabijać VMy by zdobyć lepsza giwerę i może hełm ;)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #955 dnia: Października 16, 2014, 18:45:50 pm »
Właśnie pokonałem Templara w pojedynkę sposobem z tego filmiku wyżej :lol: :lol:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #956 dnia: Października 16, 2014, 19:27:35 pm »
Właśnie pokonałem Templara w pojedynkę sposobem z tego filmiku wyżej :lol: :lol:

To już wiemy jak go rozjebać jak się spotkamy :)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #957 dnia: Października 16, 2014, 19:39:48 pm »
Ta my się gdzieś skitramy a Andry nam go rozwali:D

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #958 dnia: Października 16, 2014, 20:14:23 pm »
To nawet mój niski poziom wystarczy :)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #959 dnia: Października 16, 2014, 20:25:51 pm »
Enrage mu się załączył pod koniec i te harpie latają wszędzie dookoła. W kupie siła, razem możemy go wykończyć jeszcze szybciej)