(....) Gorzej, jak dojdziemy do patchy ulepszających grafikę za pieniądze (....)
Jezu, nawet tak nie pisz, gnysek.
Przypomnij sobie kwiecień 2006r. i słynną zbroję dla konia w grze
Oblivion. Niby nieco ponad dwa $, ale "mleko się rozlało".... I widzisz jak to mutowało przez ponad dekadę. Może ktoś z EA tu przesiaduje (niby użytkowników niewielu, a gości pełno) i podłapie ten piekielny pomysł.
Natomiast co do reszty, tak, też czytałem o tych detalach (przywiązanie się psa do właściciela, bicie serca i tak dalej).
Naughty Dog to artyści i rzemieślnicy w jednym. Wystarczyło lata temu zagrać w pierwsze
Uncharted, by się zachwycać co rusz.
A
Uncharted 4 - bajka. To te nieprawdopodobne detale, o których Zielarz z Moldarem wspominali pięknie wpływają na całokształt.
No i warto przypomnieć wnętrza budynków w
The Last of Us. Ileż tam detali, jaka różnorodność pomieszczeń, a często nawet surowców tam nie szło odnaleźć. Niesamowita sprawa, wybitny kunszt.
Co do fabuły, już wiele teorii się pojawiło. Czytałem nawet o tym, że Joel jest .... wytworem wyobraźni młodej panny. Może nie tyle oklepany, ale ten motyw pojawiał się już zarówno w grach, jak i filmach, wiec wątpię.
Sama opcja zemsty wydaje się zbyt banalna, więc być może będzie miała jakieś rozwinięcie, drugie dno. Zdrada tez brzmi intrygująco.
No i jestem cieka czy pójdą na całość i w nadchodzącej odsłonie uśmiercą któregoś z bohaterów.
Co do budżetu, jakości, tak jak wspominałem już kiedyś. Sądzę, że ta gra, wzorem poprzedniczki, pięknie zamknie bieżąca generację.
Ciekawe tylko ccy coś będzie odpowiednikiem GTA V z 2013r....