Głosów w sumie: 25
Głosowanie skończone: Marca 17, 2005, 10:32:07 am
"Jakis czas temu z podlubelskiej wsi, wyjechal do stolicy szukac lepszych dni..." Dla mnie cala tresc tej piosenki jest plytka. Niby ma przekaz, ale jakos on do mnie nie dociera (ze niby kazdy mysli ze jest lepszy od innych i traktuje ich gorzej?).
ja tam zostaje przy klasyce Kaliber 44 ...
Hehe- co za temat... powiem krótko- akceptuję HH jako "coś" co jest, jednak słuchanie tego cuda to czysty masochizm......IMHO oczywiście
Zacznijmy od tego, ze praktycznie wszystko co widzimy w Polsce to wierna kopia Stanow.
dla mnie sluchanie niektorych death metalowych lub speedcore'owych kawalkow to czysty masochizm
btw jezeli chodzi o rap (polski przedewszystkim), to rzadza wami stare, bzdurne stereotypy
(...)W rezultacie amerykańskiego rapu też nie lubię (a jak widzę 50 centa z tą opadającą wargą, to już śmiech szarpie...)JEDYNY jako tako który mnie nie odrzuca na starcie to Snoop Dog (btw. ma świetne programy autorskie)(...)
Cytat: "_Music"(...)W rezultacie amerykańskiego rapu też nie lubię (a jak widzę 50 centa z tą opadającą wargą, to już śmiech szarpie...)JEDYNY jako tako który mnie nie odrzuca na starcie to Snoop Dog (btw. ma świetne programy autorskie)(...)50 cent to taki amerykanski doniu ;] a snoop byl spoko, ale jakis czas temu niezle mu odyebalo (chlopak sie chyba przejaral) - ostatnio na mtv czy innej vivie widzialem jego klip i wszystko byloby ok, gdyby nie to, ze byl w nim takze justin timberlake ;x
Ostatnie dobrze go zapamietałem po świetnym remixie "Riders of the storm" w NFS:U2
Dziś stwierdziłem , że polski Hip Hop stał się sprzedajną dziw#ą a to za sprawą Mezo i jego hitu Ważne A to dlatego że ten kawałek przewja się w spocie jakiegoś kandytata na prezydenta
Zainspirowany waszymi wypowiedziami przesłuchałem troszkę tego dorobku Kalibera 44. To chyba jednak pomimo niektórych tekstów najbardziej wartościowy skład w Polsce.
Kaliber44 i plyta Ksiega Tajemnicza to jest kult, zreszta inne plyty tez sa spoko, film czy konfrontacje to jedne z najlepszych kawalkow kalibra wedlug mnie..........