Gears of War 2 też wygląda lepiej niż Gears of War jeden, więc jest progres jak będzie z Uncharted i Uncharted 2... nie wiem o co ci chodzi, że gry stoją jakościowo w miejscu na 360? Oczywiście część exclusive mogło graficznie zawieść na X360, ale wcale to nie oznacza, że nadchodzące będą ustępować maszynie Sony. Turn 10 zapowiadało swego czasu, że Forza 3 będzie wyglądać o niebo lepiej od dwójki... zobaczymy jak wypadnie w pojedynku z GT5... Halo: ODST... bungie mogło spokojnie silnik Halo podkręcić. Do tego nikt nie mówi, że gra będzie działa się na otwartych przestrzeniach, raczej na odwrót Mombasa... mogą ładne efekty wycisnąć. Alan Wake może być niezłym konkurentem Heavy Rain. O żadnej z wymienionych gier nie wiemy za dużo i mówię tu o exclusive na PS3 i X360... nie wiemy jak się będą prezentować. Ufamy. Póki co mamy piękny efekt w postaci Killzone 2 którego robiono 4 lata... zobaczymy co będzie z resztą gier. Śmiało jednak wróżę, że nawet jeśli exclusive na PS3 okażą się ładniejsze, to exclusive na X360 nie będą im znacznie odstawać.
Wygląda to fakt, GeoW2 to jedyny wyjątek o jakim wspomniałem w swoim poście, reszta nieco zawiodła. Chodzi mo o to że, seria GeoW to jedyna seria jaką X360 może się pochwalić jeżeli chodzi o wypasioną grafikę, na dzisiejszy dzień. Zgadza się, to też nigdzie nie napisałem że, X360 nie stać na więcej.Co do Forzy 3, to akurat żaden proble bo, Forza 2 wygląda przeciętnie, fajny HDR i nic po za tym( to już PGR4 lepiej robił)Co do Halo ODST, to gdziesz czytałem że raczej niema się co spodziewać kosmosu, tylko lekko podkręconego Halo 3, mam nadzieje taką samą jak Ty że, do rzucą mase efektów(takich jak, deszcz z trailera czy tez jakieś wypasione oświetlenie ala KZ2) po żyjemy zobaczymy, nie raz pisałem że, my gracze mamy zerowe pojęcie na co stać obie konsole.