Pograłem już trochę na PS3.
Po tym co od 3 lat czytałem na tym forum i w całym internecie, myślałem, że do mojego mieszkania zawitał potwór.
Mega moc, Cell, Bluray, haj defynyszyn i majtki przez głowę.
Ograłem kilka dem i oczekiwałem od nich więcej.
Nie dostałem niczego, o czym mógłbym powiedzieć "czegoś takiego nie zobaczę na Złomie 360".
Na pierwszy ogień "killer graficzny pierwszej generacji gier na PS3" - Heavenly Sword.
MEGA GÓWNO! Naprawdę, nie pojmuję. jak ta gra mogła zgarniać takie oceny.
Dla mnie to jest kpina. Mega prymitywna forma gry - biegniesz, spotykasz zgraję bandytów i walczysz z nimi po kolei (nie uczyli ich atakować razem, stoją z tyłu czekając na swoją kolej), napieprzając na pałę w przyciski. Grafika na chwilę obecną średnio-słaba, animacja skaczącej Nariko nie jest płynna, ponadto zauważyłem problem z synchronizacją obrazu. 2/5 dla mnie
Następny MotorStorm:PR.
Gra bardzo przyjemna, naprawdę fajne wyścigi, ale po raz kolejny oczekiwałem, że zobaczę niewiadomoco, a okazała się być graficznie po prostu w porządku.
W demie kilka błędów graficznych typu migająca tekstura (chyba coś z oświetleniem).
PS3 musi być naprawdę trudne w programowaniu.
Na koniec Killzone 2.
Grafika faktycznie bardzo dobra, chociaż Gearsy 2 w moim subiektywnym odczuciu są porównywalne.
Świetna animacja.
Demo jest króciutkie, więc ciężko coś więcej powiedzieć, ale jakoś nie porwało mnie tak, jak tego oczekiwałem.
Liczę na Uncharted, bo MGS4 to pewniak.
Aha, w Sixaxis (nie mam DS) te spusty są bardzo słabe.
Ogólnie konsola jest w porządku, podobnie jak X360. Każda ma swoje mocne i słabe strony.
Przez te wszystkie teksty forumowych rycerzy Sony miałem jakieś wygórowane oczekiwania.