zaś Mass Effect 2 pokaże to samo co pierwsza cześć na tej konsoli - ze troche mocy brak i 20fpsów to w sumie calkiem ok wynik
W przypadku Mass Effect mam nadzieję, że ME2 pokaże więcej; ograniczenia w jedynce nie wynikały chyba z możliwości X0, ale były to po prostu problemy gry. Jeżeli nawet na PC, z 2gb RAM (przy 512mb na X0) i grze uruchamianej z dysku co chwilę witał mnie miły napis "loading", oraz nieraz miałem okazję zobaczyć dogrywające się tekstury, to chyba coś to oznacza. Fakt, na X0 sprawa wyglądała pewnie gorzej, jednak wciąż nie zmienia to faktu, że takie rzeczy na PC nie powinny mieć miejsca.
Zresztą, część problemów tej gry (brzydkie tekstury z bliska, czy właśnie dogrywające się tekstury na oczach gracza) to wina silnika UE3.
Wiesz dogrywanie się tekstur czy loadingi to jedno. Rzeczywiscie te tekstury to bolączka UE, loadingi to już nie tyle wina silnika co charakteru gry, gdzie mapy są podzielone na plansze itp. Weź pod uwagę taką rzecz, że Mass Effect na Xie ledwo co trzyma momentami 20fpsów zaś na kompie UE3 jest IMO jednym z najlepiej napisanych silników. Cholera ja w takim Bioshocku, Girsach czy Mass Effect mam w fullHD fps na poziomie 60-110 ze wszystkim na max. Gry na tym silniku wyglądają świetnie (na PC) i do tego super chodzą. Po tym co widzie jak się sprawuje UE3 to bezwątpienia mogę powiedzieć, że był on pisany z myślą o PC
wez idz se lepiej pograj w crysisa na swoim super pc. carmack wysisnie ostatnie soki z x360 i napewno nie bedzie wiele odbiegac graficznie od wersji pc(rage podobno ma chodzic w 60fps) tak samo jak z doom3 na xboxa.
ps3 owszem zaskakuje ostatnio tym ze nie daje sobie rady z ambient occlusionem
[/quote]
Ojej ostro mi pojechałeś, jesteś prawdziwym wirtuozem. Po pierwsze nie chciałem aby Twojemu Xboxowi zrobiło się przykro i powtórz mu, że wcale go nie uważam za złoma (kto Ci podsunął taki pomysł?) a po drugie, czy chcesz mi powiedzieć, że doom3 na Xie to było to samo co na PC? Przykro mi, że uważam, że PS3 odstawia coraz bardziej Xa w tyle...
Jak ktoś twierdzi że Ps3 ma silniejsze GPU niż X360 to najprościej można o nim powiedzieć że jest głupkiem Przecież nie od dziś wiadomo że gdyby nie Cell to Ps3 by cińko śpiewało Lepszy technicznie, nowocześniejszy jest układ GPU x360, pogódźcie się z tym Fani PS3. Tak samo jak my pogodziliśmy się z tym że Ps3 ma mocniejszy układ CPU.
Ale skąd taka prawda objawiona? Z tego co mi wiadomo to GPU z Xa i PS3 są cholernie blisko siebie jeżeli chodzi o moc. W Xie jest nowocześniejsza technologia od ATI zaś w PS3 mniej inowacyjny, ale troszkę mocniejszy układ od Nvidia. Czytałem już o tym temacie i wyszło na to, że GPU z Xa ma swoje plusy jak i GPU z PS3 ma swoje plusy, różnica w mocy jest znacznie mniejsza niż między xenonem (czy jak to się tam zowie) a Cellem