Zbliża się, a osiągnął... ty stawiasz między tym znak równości? BRAWO!
Jak uprawiasz seks z laską i ona ci mówi, że doszła, to znaczy, że się zbliżała do orgazamu?
Gdzie ja postawiłem znak równości między tymi stwierdzeniami? Znowu dorabiasz sobie teorie z dupy i w dodaku dajesz porównanie żałosne na maksa. Pomyśl logicznie że jeśli coś zbliża się do kresu możliwości to oznacza że dużo więcej po tym spodziewać się nie możemy.
Proponuję ci zapoznać się z tym czym zajmuje się lead designer zanim napiszesz więce głupot.
Ja natomiast proponuję ci zapoznać się z tym czym zajmuje się game producer zanim napiszesz więcej głupot.
30 stron temu napisałem, że Jaffe jest zachwycony nowym God of War 3 i że ma zjeść KZ2 i Gears 2, ty wtedy temu zaprzeczałeś. Odmieniło ci się?
Nadal zaprzeczam bo twierdzę że z tego co do tej pory pokazano w związku z GOW3 to nic ponad KZ2. Może Jaffe widział coś więcej ale trudno wierzyć gościowi, który po pijanemu udziela wywiadów.
Nie zmienia to jednak faktu że lubię patrzeć jak strzelasz sobie w stopę wysnuwając równie bzdurne wnioski co wyżej.
1. To sorry bo przez cały czas żyłem w przekonaniu, że ty starasz się mi wcisnąć, że z Xboksa 360 wyciśnięto już wszystko, a w PS3 są ukryte moce które stworzą potwora. Źle coś dodałem przy czytaniu postów, że Ferguson CHYBA powiedział, że CHYBA wyciśnięto... a UNCHARTED 2 pokaże!!!
Ale skoro się zgadzamy, że jeszcze obie konsole pokażą dużo to szafa gra.
2.
Game producer:
- negocjacje lokalizacji gry
- negocjowanie kontraktów i umów licencyjnych
- middle man między deweloperami a publisherem
- ustalanie terminów i budżetu
- sprawdzanie postępu prac artystów i teamu technicznego
- upewnianie się, że terminy są dotrzymywane
- ustalanie terminów QA i beta testów
Ok, teraz mi wyjaśnij czym zajmuje się lead designer i odpowiedz sobie na pytanie, czy lead designer musi znać język programowania, a co za tym idzie pracę nad np. silnikiem graficznym, i czy game producer również musi posiadać taką wiedzę. Żeby ułatwić ci zgadywankę idź na jakąś stronę oferującą pracę np. monster.com i poczytaj jakie wymagania stawia się przed lead designerami, a jakie przed producentami.
WNIOSEK
Rob Ferguson nie ma pojęcia o specyfikacjach technicznych w przeciwieństwie do Jaffe.
3. Acha... ja mu wierzę. Moja sprawa.
DZISIAJ NPD zobaczymy ile było preoderów na KZ2 i jak popchnęło to sprzedaż PS3... szkoda, że nie będzie wyników Halo Wars... trzeba będzie czekać na marcowe...