by Iras...
No wybacz, ale prawicowcy nie wyglądają jak rozwrzeszczane, półnagie małpy.
idz do typowego klubu techno (nie mowie o wiejskiej dyskotece czy klubie pelnym karkow) to zobaczysz ze takie przebiearanie sie itp. jest bardzo popularne i wsrod hetero...
btw. a slyszales moze o Love Parade ?? na poczatku byla to imreze wlasnie srodowiks homoseksualnych ale potem sie przerodzila w otwarta impreze, a to jak i kto sie lubi ubierac to juz kwestja jego gustu a nie orientacji, uwierz mi ze gej ktory jest bankierem nie pozwoli sobie na takie piuropusze, ale z bedzie chodzil z chlopakiem za reke i nie widze sensu porownywac kogos do malpy bo ani wygladem ani zachowaniem osoby z twojego przykladu tego zwierzecia nie przypominaja...juz bardziej zwierzecy sa panowie pod sklepem w piatek albo kilku koksow na pigulach na sobotniej imprezce...
by Iras...
wywołuję u mnie obrzydzenie skacząc półnago na manifach i opowiadając publicznie o sprawach intymnych, które absolutnie nikogo nie powinny interesować + wysuwają tak niedorzeczne postulaty, jak prawo do wychowywania dzieci.
by FoKa...
nie no pedaluchy mnie właśnie wkurwiają że się tak Tym swoim zboczeniem afiszuja.ok niech sobie są kim są , ale niech się tym nie obnoszą , bo to nigdy nie było akceptowane przez ogół(normalni ludzie) .
pytanie do was, gdzie widzieliscie taka manifestacje/takie afiszowanie sie z tym?! ja bylem kilka razy we wloszech, teraz od 1,5 roku w uk, ponad 20 lat w polsce i w zyciu nie widzialem takich scen o jakich piszecie ,nie widzialem afiszowania sie ze swoje seksualnoscia ... w lodzi chyba byla parada rownosci ?!
no chyba ze mowimy o czyms zaobserwowanym na ekranie TV ??
ogolnie to ze niektore ze srodowisk spolecznosci homoseksualnej chca aby o nich mowiono, poprostu wsrod niektorych panuje przekonanie ze jesli o czyms nie mowimy to to nie istnieje...
@monio4
nie sadzisz ze podobnie maja polacy ten mesjanizm, to ze jestesmy skazani na cierpienie, to wieczne narzekanie, ta zawisc czy zazdrosc - wiem ze to wszystko to sa nalecialosci przeszlosci i teraz jest coraz lepiej, ale jednak ...
by blancio_
No nie żartuj teraz! Młode pokolenie i 90% internautów najeżdża na katolicyzm i duchowieństwo. Teraz jest to na topie, podobnie jak wypowiadanie się "o Kaczorach" i jeszcze niedawno Giertychu, nie mając choćby najmniejszego pojęcia o polityce. Aha, jeszcze Radio Maryja.
Nie, nie jestem katolikiem, nie popieram PiSu, a RM nie cierpię
ja jestem katolikiem i nie kieruje sie chwilowa moda, dla mnie kosciol jest instytucja nie aktualna, dlatego mlodzi ludzie sie w niej nie odnajduja, po drugie jest tez kwestia buntu, swiat sie otworzyl, wpaja sie nam wartosci demokratyczne, kazdy ma wolna wole, jednak u nas w Polsce, religia w 90% przypadkow jest narzucana dzieciom przez ich rodzicow i tak w kolko...
do tego w kraju gdzie sa wciaz rejony naprawde bardzo biedne, czyta sie o niedozywionych dzieciach, widzi sie tez ks. Jankowskiego czy o. Rydzyka obracajacych grubymi milionami, czyta sie tez o ksiezach pedofilach i innych takich swinstwach, nie raz na kazaniu slyszy sie jak kosciol wcina sie w polityke, oczywiscie nie mozna mowic w tym kontekscie o wszystkich kaplanach, jednak juz chyba nie ma zludzen jak naprawde to wyglada, jak mala czesc kaplanow naprawde spelnia to do czego zostala powolana...
Tak jestem wierzacy, ale wierze w Boga, ale nie wierze w kosciol...
Łk 20:46 ("Strzeżcie się uczonych w Piśmie, którzy z upodobaniem chodzą w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku..."
by Colt...
Cóż wszystko zostało już powiedzianie. Ja również uważam że manifesty i latanie z gołą dupą nie sprawi że będziemy myśleć o homoseksualistach jak o równych ludziach. Tymi manifestami i przyznawaniem się do orientacji poprostu świadomie się odcinają od reszty społeczeństwa. Hmm zaryzykuje porównanie do sub-kultur które ubierają się inaczej aby pokazać swoją przynależność i swoje upodobania. Podobnie ma się z gejami którzy odcinają się od nas i sami sprawiają problemy.
to ci wyszlo
btw. porownywanie pedofilow itp. do osob homoseksualnych uwazam nie na miejscu