Z racji tego, ze zazwyczaj obietnic dotrzymuje, oto moj spis:
1. (kolejnosc raczej przypadkowa)
-Metallica - ...And Justice For All
-Metallica - Ride The Lightning
-Metallica - Master of Puppets
-Adramelch - Irae Melanox
-Haggard - And Thou Shalt Trust The Seer
-Skyclad - Oui Avant-garde A Chance
-Skyclad - Prince of The Poverty Line
-Symphony X - The Divine Wings of Tragedy
-Iron Maiden - Powerslave
-Skyclad - A Burnt Offering For The Bone Idol
2. Metallica, Skyclad, Haggard, Adramelch - wszystkie sa genialne, nie umiem wybrac jednej ;]
3. Szeroko pojeta muzyka metalowa [poza 2ma gatunkami], nie pogardze tez dobrym bluesem [The Blues Brothers ownz], jazzem czy rockiem
4. Wszystkie grajace pseudo-true muzyke, ktora tak naprawde nie jest warta funta klakow - czyli znakomita wiekszosc Death- i Black-metalowych kapel [sorx dla milosnikow tych gatunkow
], ale jesli mialbym wybrac jedna... hm, ciezka sprawa, jak cos wymysle, uzupelnie.
5. Dwa przyklady jak wyzej, poza tym wiekszosc hip-hopu [w klasie mam przyklady, co nalogowe tego sluchanie robi z niedojrzalych ludzi
], techno [choc pare utworow jest niezlych], pop [starszy jeszcze moze byc]
6. Chyba bedzie to pierwsza plyta Emperora - In The Nightside Eclipse. Moze i dla blackmetalowych purystow ta plyta jest bostwem, do mnie nie trafia ten styl i nie moge go zniesc, wylaczam ja po najwyzej 3 minutach sluchania dowolnego utworu. Co ciekawe, ich kolejne wydawnictwa jeszcze potrafie przesluchac ;]
7. Folk Metal [niech zyje wiecznie, Skyclad roxor, kto nie zna, musi poznac], Symphonic Metal, Progressive Metal
8. Na dzien dzisiejszy chcialbym, by to byl kawalek Skyclad'a - Alone In Death's Shadow, tudziez Orion Metallici... Moglbym po tym odejsc w spokoju ;]
No i jak na razie to tyle, jak wymysle kolejne pytania, to dopisze.