bo celem życia człowieka nie jest robienie kasy kur** mać.
Dla niektorych niestety jest. Zalezy kto ma jaki system wartosci.
Cytat: LoNdEk Dzisiaj o 13:10:12
Juz kiedys pisalem, nie wyobrazam sobie mieszkac z rodzicami/byc od nich zaleznym po osiagnieciu pewnego wieku.
A ja sobie nie wyobrażam szukać roboty nie mając wykształcenia wyższego. Sam widzisz... Ludzie są różni ;]
Wiadomo studia pomagaja, z tym, ze jesli chcesz naprawde, zeby papierek ci pomogl, musisz miec dyplom naprawde dobrej uczelnii, albo naprawde miec pasje do tego co chcesz robic, bo teraz mgr. kazdy moze zostac tyle tych prywatnych uczelni.Druga sprawa, to to co juz powiedzialem, w UK na portalach z ogloszeniami pracy w wiekszosci ogloszen nikt nie pyta o wyksztalcenie, tylko o doswiadczenie (fakt faktem czasami wymagane sa pewne certyfikaty, ale to jest kwestia kilkukudniowego kursu, zeby takowe zdobyc ). Nie zaprzecze jednak, ze tytul odopwiedni pewnie troche wiecej drzwi otworzy.
Wiadomość scalona: Września 09, 2010, 13:30:19 pmJuż widzę, jak dają osobie po ogólniaku do zaprojektowania System Czasu Rzeczywistego....
Mam kupla(28 lat), ktory technikum skonczyl, byl kilka lat developerem w firmie, w ktorej ja teraz pracuje, a teraz sie wybil do firmy stricte software'owej gdzie jest senior developerem (ma chlopak 8 lat dosiwiadczenia w programowaniu). Zadnych studiow, certyfikatow itp. nie ma. Poprostu jest zdolny.