ludzie teraz oczekują efekciarstwa i przyjemnego grania na padzie (bo przecież taki HIV nie będzie na kierownicy grał)
W recenzji pisał że grał kierownicą.
o widzisz jaka zmiana, aż jutro kupię PE i przeczytam jakie ma wrażenia
ok kupiłem PsxExtreme, przeczytałem recenzję, i nie wyłapałem tego miejsca w którym HIV napisał że grał na kierownicy... dlatego wskaż mi proszę to miejsce...
poza tym potwierdzam to co napisałem - jakakolwiek opinia HIVa dawno mnie przestała interesować (mniej więcej jak zaczął z siebie robić "pierdzącego oszołoma" i w najgorszy możliwy sposób lizał po małych fiutkach 12-to latków tylko po to żeby im się przypodobać), szczególnie jego opinia o simach mało mnie interesuje, i tą recenzją tylko to potwierdził że kompletnie nie ma o nich pojęcia. pozwólcie że przytoczę kilka jego słów:
- [o SI] "(...) w FM4 do boju wypuszczono bandę agresywnych pawianów! (...) Wiedz zatem, że kraksy, nawet widowiskowe, są tutaj na porządku dziennym, spoilery fruwają aż miło, a samochodowy boks jest wciąż wokół Ciebie."
- "Kupujesz wypasioną grę wyścigową, biegniesz z kumplem do domu i okazuje się, że musisz zdać masę licencji oraz spędzić z grą bity tydzień, aby zdobyć 'lepsiejsze' samochody, co by poczuć prędkość... Wiesz co mam na myśli, prawda? W FM4 nie ma tak debilnej sytuacji, bo albo zabierasz się z miejsca za tryb kariery i po ok 3 godzinach masz już możliwość bujania się porządnymi samochodami, albo wybierasz tryb Wolna Gra (...)"
generalnie mówcie co chcecie, ale dla mnie to co wypisuje kompletnie rozbiega się z moim pojmowaniem sim-racerów. to nie Burnout żeby podniecać się kraksami, a o fizyce pisze szczątkowo i bez zbędnego zagłębiania się w szczegóły - cyt. "model jazdy jest dopracowany do perfekcji, fizyka jest wymuskana" - to jedne z nielicznych słów jakie pisze o modelu jazdy, innych opisów prawie nie ma, a jak są to są równie ogólnikowe i niemerytoryczne jak to co przytoczyłem. reszta to skupianie się na kompletnie nieistotnych z mojego punktu widzenia rzeczach - jak opis autovisty czy kinecta. a ogólnie cały opis skupia się nie na aspektach symulacyjny i tego jak się jeździ, a na "okołowyścigowych". do mnie to nie trafia, ale wiem że takie są teraz oczekiwania rynku i FM4 bardzo dobrze je spełnia, oprócz tego dając możliwość wypasione zabawy fanom symulacji - ale dla nich nie pisze się recenzji...
o uszczypliwych komentarzach wobec GT5 nie chcę za bardzo się wypowiadać, po prostu koleś pisząc słowa które zacytowałem kompromituje się na całej długości i pokazuje że w grę po prostu nie grał...