Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 850367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #6240 dnia: Czerwca 10, 2008, 08:55:14 am »
Formuła jeden zasysa, ktoś ma stłuczkę i zaraz wstrzymują wyścig na 2 okrążenia. Lipa na maksa. Połowa sukcesu to fart, gdyby wpuścili Mercedesa po stłuczce, gdy Kubica sobie wyrabiał przewagę nad kolegą z BMW, to już nie byłoby tak wesoło.
Nie wiesz co dobre to piszesz głupoty ;) wiadomo że wstrzymali wyścig skoro uszkodzonego samochodu nie dało się usunąć, jeśli podczas wyrabiania przez Kubice przewagi znowu by się ktoś rozwalił i nie dało by sie usunąć tego uszkodzonego bolidu, to żadne modlitwy by nie pomogły, wyjechał by samochód bezpieczeństwa i było by po ptokach.Takie są przepisy.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #6241 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:24:52 am »
...I taka głupia (Moim zdaniem!!!!!!!!!!!!!!!!!) jest Formuła 1.
Śmiem twierdzić, że gdyby nie gruba kasa pompowana przez koncerny w ten sport przez wielkie koncerny w celu rywalizacji między nimi, gdyby nie to nachalne promowanie F1 - sport ten cieszyłby się zainteresowaniem podobnym do bierek podwodnych.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2008, 10:59:06 am wysłana przez blancio_ »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #6242 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:28:15 am »
Niektorzy poprostu nie czuja magii F1.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6243 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:35:13 am »
Nie czuję magii wielu sportów, w sumie pasjonują mnie tylko żużel i reprezentacyjna piłka nożna.
I jestem w stanie przyjąć to, że znajdzie się kilku pasjonatów, którzy podniecają się taktyką zjazdów na tankowanie oraz szybkością zmieniania kół (przecież wtedy dochodzi do jedynych mijanek :lol: ), ale nikt nie wmówi mi, że bez nachalnego promowania F1 stałaby się ona dla 3/4 Polaków pasjonująca.

Krayzie

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #6244 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:46:50 am »
Niektorzy poprostu nie czuja magii F1.
To nie znaczy, że mają pisać na forach, że F1 jest "głupie". To raczej pokazuje brak zrozumienia odbiorcy. Mnie nie jara wiele sportów ale nigdy nie mówię, że te których nie rozumiem są głupie. Tak to robi 5 letnie dziecko. Nie rozumiem żużla kompletnie, jak również tego, że można się tym pasjonować, ale widocznie można skoro to jest popularne. Ja nie oglądam tego sportu, dla mnie on nie istnieje i tyle. Nie daję swoich wywodów na forum jak bardzo ten sport jest dla mnie niezrozumiały i "głupi".

F1 to więcej niż oglądanie 70 okrążeń wyścigu. Mnie jara podniecanie się czasami poszczególnych sektorów okrążenia. Analizowanie za ile okrążeń ten zjedzie, a tamten czy nadrobi po pit stopie, dlaczego teraz kręci takie wolne czasy (np. zmiana ciśnienia w oponach) itd. Tutaj na sukces składa się wiele czynników, które wykorzystać w 110% musi kierowca. Zawsze oglądam GP z LIVE TIMING i radzę to każdemu. Tak mnie to wszystko kurewsko jara, że nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że F1 jest "gupie". Niech nie oglądają.

A to co podoba się ludziom to nie ogromne pieniądze, bo co by to dało, jeśli by nie było emocji? Moim zdaniem w F1 ludziom podoba się to, że jest to szybki sport, najszybszych maszyn jeżdżących po ziemi, taktyka, analiza, przewidywanie, najmniejszy błąd kończy Twój udział w GP, w innych sportach masz kolejne minuty, sety, tercje... to, że jest to kurewsko trudna sztuka jeździć takim bolidem, kierowca musi jechać skupiony przez półtorej godziny w warunkach mało sprzyjających. Dużo pomogło wyłączenie kontroli trakcji w ogólnym widowisku, a niedługo pomogą slick'i na nowo wprowadzone. Wtedy będzie przesiew najlepszych kierowców od tych gorszych. Obejrzyjcie sobie odcinek Top Gear, tam Hammond próbuje jazdy bolidem.

Dla Polaków stała się ona fajna bo jest Polak. To norma w naszym kraju... Ale przez takie zjawisko nie można umniejszać samej F1.

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #6245 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:52:19 am »
Ja oglądam tą głupią Formułę 1 z zaciśnięta pięścią w ryju i mam dwie godziny emocji co 2 tygodnie. Sprawa indywidualna. Gdyby nachalnie promować football amerykański w europejskich telewizjach to byłby popularniejszy od f1... so what?

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6246 dnia: Czerwca 10, 2008, 10:59:36 am »
Prawdziwy fan F1 pamieta jak wygladaly wyscigi za czasow Hilla, Shumachera, Prosta czy tez Senny. Prawdziwy fan pamieta w jak cudowny sposob Hakkinen wyprzedzil Shumachera na torze Spa-Francorchamps czy tez jak wygladala kraksa na tym samym torze w 98. Osoby, o ktorych mowisz, te 3/4 Polakow, zaczely ogladac wyscigi F1 tylko dlatego, ze pojawil sie w nich Robert K. W innym wypadku nie sadze aby kiedykolwiek, tak wielu zainteresowalo sie tym sportem.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6247 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:02:45 am »
Krayzie wyluzuj trochę.
Przecież nie napisałem niczego w stylu "każdy jarający się F1 ma problemy z głową".
Wyraziłem swoją opinię, uważam, że ten sport nie istniałby, gdyby nie rywalizacja koncernów i tyle.
I naprawdę, kompletnie mi nie przeszkadza gdy ktoś się pasjonuje F1. Serio.

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #6248 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:08:14 am »
Prawdziwy fan F1 pamieta jak wygladaly wyscigi za czasow Hilla, Shumachera, Prosta czy tez Senny. Prawdziwy fan pamieta w jak cudowny sposob Hakkinen wyprzedzil Shumachera na torze Spa-Francorchamps czy tez jak wygladala kraksa na tym samym torze w 98. Osoby, o ktorych mowisz, te 3/4 Polakow, zaczely ogladac wyscigi F1 tylko dlatego, ze pojawil sie w nich Robert K. W innym wypadku nie sadze aby kiedykolwiek, tak wielu zainteresowalo sie tym sportem.

Prawdziwy gracz pamięta wielogodzinne sesje w PONGa z końca lat 70. Wszyscy inni są pozerami i gdyby nie konsola wciśnięta na komunię, promocja w mediamrkcie i reklama w tv to nikt by nie grał! Nigga please...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2008, 11:12:38 am wysłana przez oscyp »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6249 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:24:17 am »
Pomiedzy okresem 12 lat a niespelna 40 jest pewna roznica, nie sadzisz? Swoja droga moze troche sie zagalopowalem z tym stwierdzeniem o prawdziwym fanie ale nikt nikomu wczesniej nie bronil ogladania tego sportu. Czemu wczesniej nie bylo tylu "fanow"?

Wooyek

• Łajka
« Odpowiedź #6250 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:29:41 am »
Pomiedzy okresem 12 lat a niespelna 40 jest pewna roznica, nie sadzisz? Swoja droga moze troche sie zagalopowalem z tym stwierdzeniem o prawdziwym fanie ale nikt nikomu wczesniej nie bronil ogladania tego sportu. Czemu wczesniej nie bylo tylu "fanow"?
Bo jak napisał Krayzie nie było Kubicy, a kto sie interesował skokami zanim Małysz nie zaczął wygrywać.Też garstka ludzi, tak to już w Polsce jest.Jak za rok będziemy mistrzami świata w tańcu synchronicznym pod wodą tez będzie pełno kibiców :cool: Polska to nie Niemcy czy USA że prawie w każdej dyscyplinie odnoszą sukcesy, więc jak jakiś Polak sie wybije w jakiejś dyscyplinie sportu to Polacy przeżywają, żyją tym :cool:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2008, 11:36:33 am wysłana przez Isaac »

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #6251 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:38:09 am »
Ej lolz? A to Polska jest wyjątkiem jeśli chodzi o masowy przyrost zainteresowania w momencie sukcesów? to normalne, tak jak to, że ludzie zaczynają słuchać rhiany gdy media lansują jej piosenkę. Jest sukces - chcesz to oglądać, nie ma sukcesu - nie chcesz oglądać. Tak jest w przypadku 85% ludzi, ale nie tylko w Polsce. W USA, Niemczech, kurna Kambodży. Tak jest wszędzie i nie ma co się wkurzać/podniecać.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6252 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:40:37 am »
Tak jest wszędzie i nie ma co się wkurzać/podniecać
A ja nie wiedzialem dlaczego mi caly czas bryka  :lol:

Wooyek

• Łajka
« Odpowiedź #6253 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:45:54 am »
Wyjątkiem nie jest, ale nie sądzę żeby była taka mania w innych krajach.Jeśli Kubica zdobędzie kiedyś tytuł w F1 to sie dopiero zacznie fanatyzm.Raikkonen zdobył i nie sądze żeby w Finalandii kogoś to ruszało, a wiesz dlaczego bo oni mają lub mieli wielu bardzo dobrych kierowców jak choćby Hakkinen, Makinen czy Kankkunen
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2008, 11:49:03 am wysłana przez Isaac »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6254 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:48:10 am »
wielu bardzo dobrych kierowców
True, true.

W Finlandii ogolnie bardzo lubia sporty motorowe.

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #6255 dnia: Czerwca 10, 2008, 17:07:09 pm »
Ale jak na Jamajce bobsleiści dostali się na Olimpiadę to Jamajkę opanował szał na punkcie tych chłopoczków od jeżdżenia po śniegowej rynnie. W Polsce natomiast zawsze siatkówka stała na wysokim poziomie i nie ma takiej zajawy na siatkówke dla nas sukces w siatkówce - normalka. Prosty rebus nowy sukces (w sensie w nowej dyscyplinie) = nowa zajawa. NOR-MAL-KA.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6256 dnia: Czerwca 10, 2008, 17:12:58 pm »
Co nie zmienia faktu, że od Formuły jeden ciekawsze jest Moto GP. Bądźmy obiektywni - taka jest prawda.

---

Jak mnie wkurza pieprzenie w studiu Hajty, Świerczewskiego itd. Z nudów sobie takie analizy spotkań chętnie bym obejrzał, ale mądrowanie piłkarzy co najwyżej dobrych, mnie dobija. Dodatkowo w studiu panuje przyjacielska atmosfera w stylu:
"-Tomek wskoczy do basenu z panienkami
-E no, nie, 20 lat temu to tak, a teraz nie
-Hehe"

...

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #6257 dnia: Czerwca 10, 2008, 17:13:55 pm »
wkurza mnie strajk poczty przez którą to już tydzień czekam na Assassina nadanego priorytetem  :-x

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #6258 dnia: Czerwca 10, 2008, 17:15:22 pm »
wkurza mnie strajk poczty przez którą to już tydzień czekam na Assassina nadanego priorytetem  :-x
U mnie nie strajkuje, ale u gościa, który kupił ode mnie przedmiot na allegro, akurat musi strajkować, więc na kasę poczekam jeszcze trochę. :-?

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #6259 dnia: Czerwca 10, 2008, 17:27:07 pm »
co najgorsze końca strajku nie widać  :sad:

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #6260 dnia: Czerwca 10, 2008, 18:59:27 pm »
Co nie zmienia faktu, że od Formuły jeden ciekawsze jest Moto GP. Bądźmy obiektywni - taka jest prawda.

Ta jasne, w Moto GP nie ma sukcesów Polaków przecież.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #6261 dnia: Czerwca 10, 2008, 20:19:08 pm »
Weźcie spie....e wszyscy.
Ejjjjjjj, MarcePan wysiadl. :x

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #6262 dnia: Czerwca 10, 2008, 22:24:46 pm »
Wkurza mnie, że z kasą na nowe słuchawki krucho- kupujcie ode mnie tą disgaeę i mp3, bo już chciałbym zamawiać.

I tak- F1 to równie ciekawy sport co Nascar- czyli n razy jeździć po tym samym torze, na dodatek w tej samej konfiguracji- zieeew.

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6263 dnia: Czerwca 10, 2008, 22:31:35 pm »
Wkurza mnie, że z kasą na nowe słuchawki krucho- kupujcie ode mnie tą disgaeę i mp3, bo już chciałbym zamawiać.

A jaki model konkretnie kupujesz ?

_Music

• Łajka

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #6265 dnia: Czerwca 10, 2008, 23:48:42 pm »
Czyż nie za drogie?

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #6266 dnia: Czerwca 11, 2008, 01:32:12 am »
Eeee... Dyskusyjny stosunek ceny do jakości. I clip-on do mnie nie przemawiają.
GT: Trusio

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #6267 dnia: Czerwca 11, 2008, 01:48:49 am »
Wkurza mnie powiadomienie o ponownym uruchomieniu komputera, które pojawia się często po aktualizacji Windowsa. Po kiego grzyba to gówno wyskakuje co jakieś 5-10 minut na środek ekranu? Nie ma przecież żadnej różnicy, czy zrestartuje komputer teraz, czy za 10 godzin, dlatego też nie mam ochoty przerywać sobie pracy.
Już kilkakrotnie mi się zdarzyło, że sobie w coś gram i nagle ziuu... gra się zaczyna haczyć, coś się pieprzy, wywala mnie do Windowsa a tam... dialog box z pytaniem "Czy chcesz teraz ponownie uruchomić komputer" -_-.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #6268 dnia: Czerwca 11, 2008, 06:48:29 am »
Jak to dobrze choć raz nie mieć sesji.
Za rok się to zmieni.

Eeee... Dyskusyjny stosunek ceny do jakości. I clip-on do mnie nie przemawiają.

Są i droższe. Kupowane w Polsce zaplacę znacznie więcej.
Na szczęście przesyłka wychodzi w miarę ludzkich cenach.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #6269 dnia: Czerwca 11, 2008, 11:17:10 am »
Pewnie, że są :lol:. Tylko ja nie wiem, do czego ci te słuchawki jeszcze? Mają być do odsłuchów domowych, czy do przenośnego odtwarzacza? Jaką barwę dźwięku lubisz? Jaka powinna być scena? Jakich gatunków muzyki słuchasz? Jeśli sugerowałeś się tylko ceną i wyglądem, to szczerze życzę szczęścia i oby ci się spodobały :grin:.
GT: Trusio

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6270 dnia: Czerwca 11, 2008, 11:34:54 am »
Trusiu nie zgrywaj eksperta :x

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6271 dnia: Czerwca 11, 2008, 11:44:19 am »
Jaką barwę dźwięku lubisz?
Siarczystą.
Jaka powinna być scena?
Duża, musi się nadawać do 2-stepa i stage-dive'ów.

Jakich gatunków muzyki słuchasz?
http://www.myspace.com/mainstrikeyouthcrew

:evil:

Co polecisz? :)

oscyp

• Gość

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6273 dnia: Czerwca 11, 2008, 12:05:30 pm »
Wiedziałem, że przepłaciłem...

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #6274 dnia: Czerwca 11, 2008, 12:08:32 pm »
Ej _Music Ty naprawdę chcesz wyrzucić 600 zł za słuchawki do odtwarzacza?  :lol:
Już Sennheiser CX300 jest lekką przesadą jak dla mnie. Jeżeli zauważysz jakąkolwiek różnice w dźwięku na telefonie/odtwarzaczu/czymkolwiek innym z serii "przenośne" to masz magistra z dziedziny Słuch Absolutny w kieszeni.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #6275 dnia: Czerwca 11, 2008, 12:15:05 pm »
Dla mnie branie słuchawek za więcej niż 150zł to jakieś nieporozumienie jest. Za 600zł to mozna miec 1000 innych, znacznie bardziej przydatnych rzeczy niż słuchawki, w ktorych róznice od tych za 100zł dostrzegą 2 osoby na swiecie  :lol:

No ale twoja kasa.

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #6276 dnia: Czerwca 11, 2008, 12:17:42 pm »
Ej mikes z jakiej przeglądarki korzystasz. Bo chciałbym wiedzieć gdzie u mnie w firefox jest opcja "kopiuj, wklej, zmień układ zdań i zachowaj znaczenie kopiowanego fragmentu".

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #6277 dnia: Czerwca 11, 2008, 12:28:08 pm »
A nie pomyślałeś że mogę mieć podobne zdanie i wyraziłem je? :lol:

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #6278 dnia: Czerwca 11, 2008, 12:33:14 pm »
Przez myśl mię to nie przeszło :F mogłes napisać zwykłe "no włacha!".

Tolas

• Budowniczy socjalizmu
  • PSN ID: Tolas69
« Odpowiedź #6279 dnia: Czerwca 11, 2008, 13:08:21 pm »
Poczta, kur**, polska  :x