[...](odkrywamy płyty na nowo), dostajemy barwę i wiele wiele innych o których można by dużo pisać.
1.) Czy to znaczy, że wydając "odpowiednią" kwotę na dobre stereo mogę odkryć dźwięk w grach PSX na nowo?
2.) Czy efekt będzie lepszy niż nowe "dobrej" klasy "pierdziawki komputerowe 5.1" puszczone przez dekoder DDTS-100 (Dekoder zajmie się przeróbką stereo na 5.1 np. PII czy NEO:6).
3.) Czy takie kolumny muszą być włączone dosyć głośno? (zawsze mi się "kolumny" KD z tym kojarzyły, pytanie zadaje bo mieszkam w bloku z upierdliwym sąsiadem któremu 3/4 T5900 czasami przeszkadzało).
4.) Jaki polecasz kabel do PSX Net Yaroze aby wyprowadzić najlepszy dźwięk do dekodera bądź innego urządzenia?? i jakie głośniki 2.0 do 11tys jeśli 1-2 TAK i 3 na NIE... ??
5.) Rozumiem, że odsłuch w sklepach typu MM lepiej sobie darować? A może nie?
@@KZ2:DTS na DDTS100 i T5900 w demie KZ2 nie zrobił na mnie najmniejszego wrażenia. Ba stwierdziłem, że jest słaby. Śmiało jeśli chodzi o demo KZ2 vs pełne gry Uncharted na DTS mnie zmiótł, a przy HS czyściejszego dźwięku od PSX nie usłyszałem w grze. Według mnie Uncharted miał najlepszy 5.1 DTS. Poprzednio tylko DMC3 ze 2 scenki takie wyparły na mnie wrażenie. A KZ2? Słychać było, że tam gadają moi czy coś w tle, ale ogólnie panował chaos strzałów. Mi się wcale nie podobało, nawet ściszyłem nieco...
Imo Ucharted>>KZ2 i gdzieś tam z boku HS za utkwienie w pamięci jako "jaki czysty oO".
Co do naj gry FPP. Crysis. Radzę konsolową zagrać i dopiero się wypowiedzieć, bo dokładnie myślałem jak co poniektórzy "graphic only". Gra okazała się istnym, GTA4 w FPP a nawet dającym więcej śmiechu i zabawy w rozgrywce. Akcji z pralką mam wrażenie, że nie zapomnę do końca dni
Co do grafiki to bym nie porównywał obu gier, bo przy Crysis cały KZ2 wygląda jak by się specjalnie chował w cieniu (dosłownie i w przenośni), chociaż efekty fajne ma z tym, że Crysis też nie jest ich pozbawiony. (Np. widziałem w filmiku pełnego (GT) KZ2 ogromny wybuch i podmuch fali uderzeniowej z tym, że to chyba była cutscenka (ciekawe czy dało się sterować) a w Crysis szedłem sobie laskiem kiedy coś podobnego nastąpiło i potrząsało nieźle drzewami.).
Jeśli chodzi o samo porównywanie KZ2 i Crysis, to jeśli ktoś zakupił konsole w dniu premiery dla tej gry (rendera) i czekał - dostał dopiero teraz to śmiało może grafikę porównywać z tą drugą imo. Za 2400zł (nie licząc ilości stów z droższych gier), kupił by teraz niezłą nisko-budżetową maszynę do tej drugiej gry.
Podobnie ja zrobiłem, zagrałem w ok. 12 gier + reszta dema przez ten czas na PS3 (brak czasu, czasami chęci, a czasami szkoda było kasy, potem znowu czasu) a konsole kupiłem dla T6 i KZ2. I co? Tekken 6 na X360 -.-, a w KZ2 rozczarowało mnie sterowanie... Czuję się tak samo wy**ujany jak pctowiec który stracił by 2400zł na kartę graficzną, myśląc że pogra dziś płynnie w Crysis.
I tak Uncharted było niezłe
AJ, tylko co z tego
: Marzec 05, 2009, 02:55:39 am
Hmmm, panowie gdzie sa te 3 milony preorderow na KZ2, "oszukancza" stronka http://www.vgchartz.com/games/game.php?id=12253®ion=All , pokazuje, ze jest tego znacznie mniej.
W sprzedaż GTA IV wierzyłem, sam EK kupiłem. Tu wręcz odwrotnie. Więc by mnie to nie zdziwiło
Imo wiedzieć, to oni (SONY) mogą jedynie ile osób pobrało demo... lub ile razy ;p bo było Activating (a dość, rzadko to wyskakuje jak się tylko darmowe rzeczy dostępne dla wszystkich z pss pobiera).
@MarcePan z całym szacunkiem...
Lag is more realistic ? I fuck this!! ;/ Mogą wciskać taki kit jak nie mogą poprawić łatką (skoro mogą z palcem w nosie to czemu tego nie zrobią do singla chociaż jako je**ną opcje?).
Pod siedzeniem mam taki LAG i super grafikę. Wolę odpalić KZ1, planszę na pustyni z jeziorkiem i postrzelać z "chlumpanika" bez lagów do botów.
Oczywiście można przejść grę i zaakceptować to jako "realizm" ale imo cała dynamika i fun z gry pójdzie w piz*u kiedy będę mijał cel z 2m...