To, że są, to wiem, ale czy dużo? KKRT, ja się osobiście zawiodłem na PSP. Kupiłem niedługo po premierze i do dziś przeszedłem masę gier, ale większość z nich to porty. Co smutniejsze, wiele z tych gier miało być zarezerwowane tylko dla PSP (vide SH:O, dla którego nie sprzedałem wcześniej konsoli). Ok, fajnie się grało w przenośną Disgaea, SH, GTA, Tekkena, MH. Ale mogę w to pograć na dużych konsolach. I niestety w zdecydowaną większość dobrych (i świetnych gier na PSP). To po prostu smutne.
Z tego samego powodu nie kupiłem pierwszego klocka. Bo 90% porządnych gier wyszło też na pieca. Skoro kupuje się konsolę dla tytułów niedostępnych nigdzie indziej, to PSP przez lineup można nazwać przenośnym Wii. I czekam na kontrę Irasa czy kogoś innego, że tak nie jest, bo nie i ch**.
4 nowe MGS'y, 2 wersje GTA [Stories - potem wyszly tez na PS2 wiem], Patapon, 2x Loccoroco, Echoshift, Monster Hunter, Valkyria Chronicles, 2x God of War, Motorstorm, 2x DJ Max Portable, Killzone, Kingdom Hearts, Crisis Core Final Fantasy , Dissidia: Final Fantasy, Ace Combat, Jak and Daxter, Invizimals , Holy Invasion of Privacy, Badman! What Did I Do to Deserve This? , Resistance, Socom, Silent Hill: Origins, Star Wars Battlefront, Dungeon Siege: Throne of Agony - i to sa tylko tutuly, ktore ja pamietam. Wszystkie sa tylko na PSP [z wyjatkami, ze niektore byly konwertowane na PS2]. To malo gier? 28 ex'ow o ktorych ja wiem przez 5 lat, czyli prawie 6 rocznie.
Juz nie mowiac ile masz fajnych portow - Tekkeny, Soul Calibur, LBP, Modnation Racer, Gran Turismo, Burnout, RR, Sid Meier Pirates!, Ratchet and Clank [choc to tez osobna fabula], SuperStar Dust, 2x Echochrome, Wipeout, Castlevania i wiele wiele innych gier.
Jedyne czego tak naprawde brakuje na PSP to przygodowek, no i mniej strategii jest, za to znacznie wiecej gier wyscigowych. Plus PSP jest kompatybilne z PSX'em, wiec na jRPG'i tez nie mozna narzekac, jak ktos nie przegral wszystkiego na tamtej platformie.
to PSP przez lineup można nazwać przenośnym Wii.
Rozwaz to jeszcze raz. Wii chcialoby miec taki lineup.
Dobra ilu z tych co tu bronia PSP'ka posiada ta konsole !?
Ja nie mam i co? NIe mam tez NDS'a, bo po prostu nie gralbym na nich. Jak jestem w domu to mam PC i PS3, a jak gdzies wychodze to nie gram. Czy to znaczy, ze nie moge powiedziec jak dobra jest dana konsola?
Ps. Jeszcze jedno, jak ktos uwazal, ze Sony zdetronizuje Nintendo jesli chodzi handheldy swoja pierwsza generacja to chyba nie jest w pelni zdrowy na umysle. Nintendo jest w tym biznesie gdzies 20 lat, ma tylu partnerow i taka marke, ze nie da sie z tym tak latwo wygrac, mimo wszystko PSP poradzilo sobie bardzo dobrze, szkoda tylko, ze finansowy sukces piractwo zepsulo.