Dziwna jest ta gra... Totalnie dziwna. Zawartość na premierę to totalna żenada. Żenada do tego stopnia, że uważam te 7/10 to i tak za dużo było. Kampania single player to jakieś nieporozumienie ( i nawet po dodaniu GT League nie jest lepiej bo jakość tej kampanii pozostawia wiele do życzenia).
Wsparcie po premierze też mocno śmiechowe. Niby jest fajne niby za darmo, ale jakimś dziwnym trafem 90% dodawanych furek to auta, które były w GT6
Widać, że jednak Kaz postanowił wykorzystywać modele z GT 6
Byłoby mega żałośnie gdyby prosił pieniądze o fury z poprzedniej gry
Graficznie gra jest bardzo dobra, no ale trudno by nie była bez dynamicznych warunków i pory dnia...
Model jazdy. Cóż sprawia radochę zdecydowanie, ale symulator to moim zdaniem nie jest, no może trochę, ale uważam, że gra ma zbyt uproszczony model jazdy. Przyczepności i zachowanie auta są zdecydowanie zbyt przewidywalne. Furą można latać jak w jakimś RaceDriver Grid i przy Assetto Corsa czy choćby PC1 czy tym bardziej 2 to nie stało moim zdaniem. ALE! Uproszczony model jazdy ma jedną zaletę... Multiplayer. Dzięki niemu więcej graczy ogarnia jazdę samochodem, a to jest równoznaczne z mniejszą ilością wypadków i czystymi wyrównanymi wyścigami.
I tu jest coś co mnie zachwyciło w tej grze. Multiplayer w Project Cars 2 mnie bardzo zawiódł. Poświęca się za dużo czasu na dołączenie do sensownego pokoju, do tego indeksacja graczy po stylu jazdy jest bez sensu jak nie ma Matchmakingu. PC2 miałoby siłę tylko przy ustalonych z góry ustawkach ze znajomymi, tak to trochę bieda. No i na konsolach 16 graczy online, co smutne bo na PC jest 32...
I tu wchodzi GT Sport, gra ma swoje problemy jak Andryush podawał wyżej filmiki, czy prarts, ale mimo wszystko multiplayer daje radę w tej grze. Szkoda, że głównie on. Jest to świetne rozwiązanie indeksowanie poziomu jazdy kierowców i dobieranie ich zgodnie przy matchmakingu. System działa to trzeba przyznać. W GT Sport miałem najlepsze i najbardziej emocjonujące wyścigi z randomami w życiu. Co prawda patent nowy nie jest, bo występował wcześniej w iRacing na PC, ale cieszy, że gra o dużej popularności dostała taki system.
Czy gra jest ogólnie dobra? Do singla nie. Lepiej poczekać rok lub dwa, aż gra coś sobą będzie reprezentować. Do multi jak najbardziej. Powiedziałbym, że nie ma lepszej sieciowej samochodówki. Ja sobie kupiłem na promocji Black Friday i świetnie uzupełnia mi Project Cars 2, który jest kombajnem do singla