No bo można by dać jeszcze jeden wykres...:
większość gier multiplatformowych
___________granica mocy PS3 (od tego miejsca trzeba ciąć grafikę!)
...ale to przecież nieprawda i lenistwo twórców gier.
Dokładnie. Ale w ogóle zauważyłem ciekawą sprawę (przynajmniej na tym forum) jakoby osoby nie posiadające PS3 i czytające o "słabszych" portach miały w głowie coś takiego:
wersja na xo
wersja na ps3
Nie wiem przez co, jest to spowodowane, ale przypuszczam, że sporą rolę odgrywały tutaj ciągłe porównania anonimowego (nic do tego absolutnie nie mam, żeby była jasność). Owszem zdarzają się jakieś mocno skopane porty (z tego co wiem większość, to gry słabe lub bardzo średnie jak tam jakieś NBA 07 bodaj) ale większość różnic to zwykłe detale niedostrzegalne na ekranie, chociażby sławetny POP i jego "super wyraźnie detale na kubraczku księcia w wersji na x0" Tak się składało, że miałem okazję przetestować obie wersje księcia na tym samym
TV, przyglądałem się, mrużyłem oczy i może jestem ślepy, ale naprawdę, żaden człowiek który gra min. 1 metr od TV, bez lupy nie jest w stanie tego wychwycić, to jest niemożliwe. I nie - nie wynika to absolutnie w żadnym stopniu z "braku mocy" (co jest w ogóle rotflowym argumentem, patrząc na różnice graficzne exclusivów z xo, a ps3, no ale to już inna bajka, temat rzeka
) Pokój konsolowi bracia, nie srajcie pod siebie