Autor Wątek: W co teraz gracie?  (Przeczytany 1564875 razy)

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
Odp: W co teraz gracie?
« Odpowiedź #14800 dnia: Grudnia 26, 2024, 10:28:21 am »
Zrobiłem krótką przerwę od Astro Bota (już i tak jestem przy końcu) i postanowiłem ograć jeszcze coś z gamepass nim wygaśnie. Wybór padł na tegoroczne Open Roads, gdyż lubię takie gierki. Trochę pochodzić, poszukać, posprawdzać, poczytać/posłuchać dialogów czy opowieści. Gierka krótka, bo na 2-3 h, ale tak prawdziwych, realnych i ludzkich dialogów, problemów czy historyjki to sobie nie przypominam od dawna. Prawdziwe rodzinne problemy, z końcowym zaskoczeniem dla obu bohaterek, a może bardziej smutnym, bo osobiście nie bylbym zadowolony z takiego poznania prawdy. Dobry indyk. Właśnie dla takich gier jest stworzony gamepass.

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

-Druchal-

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #14801 dnia: Wczoraj o 11:56:45 »
Wu kong- obecnie 5 rozdział. Czyszczę mapę, szukam sekretów, pokonuję opcjonalnych bossów. Jest moc, chodź robi się coraz trudniej.

andryush

• Gagarin
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #14802 dnia: Wczoraj o 15:54:03 »
Hogwart's Legacy

Z początku miałem takie sobie wrażenia, powiewało nudą, potrafiłem przysnąć, gra wydawała się skierowana głównie do fanów, którzy będą się jarać uniwersum. Trwało to w moim przypadku jakieś 20h, nie spieszyłem się z głównym wątkiem, robiłem zadania poboczne, zwiedzałem.

Na dniach poszedłem bardziej do przodu i tym razem - im dalej w las, tym lepiej. Dostałem miotłę, poruszanie się po świecie stało się znacznie wygodniejsze. Walka też nabiera rumieńców, poznałem nowe zaklęcia i co najważniejsze - mimo jeszcze braku dostępu do ulepszeń ekwipunku znalazłem kilka sztuk z już wmontowanymi dodatkowymi perkami, jest niezła rozpierducha, bo ulepszenia dostałem nie byle jakie - po użyciu konkretnego czaru HP przeciwnika siada przynajmniej o połowę, jeśli nie do zera.

System craftingu, uprawa roślin, wywary, wszystko to bardzo fajnie działa i jest to dla mnie chyba pierwsza gra, gdzie autentycznie widzę potrzebę stosowania czegoś więcej w walce niż podstawowe ataki. (Wiesiek 3 wymięka).

Przeciwnicy też są fajnie urozmaiceni, niektórzy zyskują dodatkowe tarcze, które można zdjąć tylko określonym zaklęciem, innych można złapać tylko podczas ich ataku, jeśli w odpowiednim momencie użyjemy odpowiedniego czaru. Bomba.

Na ten moment największym mankamentem gry dla mnie jest zbyt późne wprowadzenie gracza w te bardziej zaawansowane mechaniki , które właśnie wyciągają z gry to co najlepsze. Mi to zajęło aż 25h, a mam wrażenie , że to dopiero początek i nie widziałem wszystkiego.

« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 15:55:42 wysłana przez andryush »

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
« Odpowiedź #14803 dnia: Wczoraj o 18:05:27 »
Ja HL skończyłem kilka miesięcy temu, z tą różnicą, że pierwsze kilkadziesiąt minut to zbierałem szczękę z podłogi.
Nie jestem fanem Portiera, nie czytałem książek, widziałem kawałek filmu, więc podchodziłem do tego bez żadnych sentymentów. I cóż mogę rzec. Gierka mną pozamiatała. Avalanche odstawiło przy niej kawał świetnej roboty i chętnie zagram w kontynuację.

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

Kyokushinman

• Gagarin
  • Reputacja: 171
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #14804 dnia: Wczoraj o 20:58:58 »
Ja męczę nadal Nine Sols.
Komu się podobał Hollow Knight a nie może się doczekać dwójki, można śmiało brać.
Jest w game pasie, ale poziom trudności wyżyłowany.
Takie Sekiro 2d tylko bardziej wymagające.