Autor Wątek: W co teraz gracie?  (Przeczytany 1573620 razy)

Lem++, RyoHazuki, Moldar i 1 Gość przegląda ten wątek.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 84
Odp: W co teraz gracie?
« Odpowiedź #14800 dnia: Grudnia 26, 2024, 10:28:21 am »
Zrobiłem krótką przerwę od Astro Bota (już i tak jestem przy końcu) i postanowiłem ograć jeszcze coś z gamepass nim wygaśnie. Wybór padł na tegoroczne Open Roads, gdyż lubię takie gierki. Trochę pochodzić, poszukać, posprawdzać, poczytać/posłuchać dialogów czy opowieści. Gierka krótka, bo na 2-3 h, ale tak prawdziwych, realnych i ludzkich dialogów, problemów czy historyjki to sobie nie przypominam od dawna. Prawdziwe rodzinne problemy, z końcowym zaskoczeniem dla obu bohaterek, a może bardziej smutnym, bo osobiście nie bylbym zadowolony z takiego poznania prawdy. Dobry indyk. Właśnie dla takich gier jest stworzony gamepass.

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

-Druchal-

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #14801 dnia: Grudnia 27, 2024, 11:56:45 am »
Wu kong- obecnie 5 rozdział. Czyszczę mapę, szukam sekretów, pokonuję opcjonalnych bossów. Jest moc, chodź robi się coraz trudniej.

andryush

• Gagarin
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #14802 dnia: Grudnia 27, 2024, 15:54:03 pm »
Hogwart's Legacy

Z początku miałem takie sobie wrażenia, powiewało nudą, potrafiłem przysnąć, gra wydawała się skierowana głównie do fanów, którzy będą się jarać uniwersum. Trwało to w moim przypadku jakieś 20h, nie spieszyłem się z głównym wątkiem, robiłem zadania poboczne, zwiedzałem.

Na dniach poszedłem bardziej do przodu i tym razem - im dalej w las, tym lepiej. Dostałem miotłę, poruszanie się po świecie stało się znacznie wygodniejsze. Walka też nabiera rumieńców, poznałem nowe zaklęcia i co najważniejsze - mimo jeszcze braku dostępu do ulepszeń ekwipunku znalazłem kilka sztuk z już wmontowanymi dodatkowymi perkami, jest niezła rozpierducha, bo ulepszenia dostałem nie byle jakie - po użyciu konkretnego czaru HP przeciwnika siada przynajmniej o połowę, jeśli nie do zera.

System craftingu, uprawa roślin, wywary, wszystko to bardzo fajnie działa i jest to dla mnie chyba pierwsza gra, gdzie autentycznie widzę potrzebę stosowania czegoś więcej w walce niż podstawowe ataki. (Wiesiek 3 wymięka).

Przeciwnicy też są fajnie urozmaiceni, niektórzy zyskują dodatkowe tarcze, które można zdjąć tylko określonym zaklęciem, innych można złapać tylko podczas ich ataku, jeśli w odpowiednim momencie użyjemy odpowiedniego czaru. Bomba.

Na ten moment największym mankamentem gry dla mnie jest zbyt późne wprowadzenie gracza w te bardziej zaawansowane mechaniki , które właśnie wyciągają z gry to co najlepsze. Mi to zajęło aż 25h, a mam wrażenie , że to dopiero początek i nie widziałem wszystkiego.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2024, 15:55:42 pm wysłana przez andryush »

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14803 dnia: Grudnia 27, 2024, 18:05:27 pm »
Ja HL skończyłem kilka miesięcy temu, z tą różnicą, że pierwsze kilkadziesiąt minut to zbierałem szczękę z podłogi.
Nie jestem fanem Portiera, nie czytałem książek, widziałem kawałek filmu, więc podchodziłem do tego bez żadnych sentymentów. I cóż mogę rzec. Gierka mną pozamiatała. Avalanche odstawiło przy niej kawał świetnej roboty i chętnie zagram w kontynuację.

Kyokushinman

• Gagarin
  • Reputacja: 171
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #14804 dnia: Grudnia 27, 2024, 20:58:58 pm »
Ja męczę nadal Nine Sols.
Komu się podobał Hollow Knight a nie może się doczekać dwójki, można śmiało brać.
Jest w game pasie, ale poziom trudności wyżyłowany.
Takie Sekiro 2d tylko bardziej wymagające.

lupinator

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #14805 dnia: Grudnia 29, 2024, 18:24:50 pm »
Pierwsze 5 godzin w Final Fantasy 7 remake i naprawdę mi się podoba. To mój pierwszy w życiu dłuższy kontakt z serią niż jakieś demowki z czasów ps2.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #14806 dnia: Grudnia 29, 2024, 18:34:44 pm »
Pierwsze 5 godzin w Final Fantasy 7 remake i naprawdę mi się podoba. To mój pierwszy w życiu dłuższy kontakt z serią niż jakieś demowki z czasów ps2.
A Rebirth jest dużo lepsze.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

andryush

• Gagarin
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #14807 dnia: Grudnia 30, 2024, 11:11:26 am »
Test Drive Solar Crown - noworoczny trail dostępny do 31 grudnia

Nabiłem w weekend jakieś 10h, wbiłem 20lvl, zobaczyłem więcej niż widać na pierwszy rzut oka.

- fizyka jazdy daje radę

- offroad to poziom niemal ostatniego WRC, bardzo przyjemne granie zarówno na padzie jak i na kierze

- asfalt nabiera kolorytu, gdy odblokujemy możliwość robienia własnych setupów aut, domyślne wypadają różnie.

- Problemy z kierownicą można rozwiązać wymuszając ograniczony kąt obrotu

- Grafika nie jest najgorsza, pierwsza mapa - Hongkong ma parę słabszych momentów w obszarach mocno zurbanizowanych, tam gdzie pojawia się zieleń jest znacznie lepiej , z kolei Ibiza to w ogóle bajka , mniejsza mapka prawie jak z innej gry 

- Ai wypada dość naturalnie, wyścigi są ciekawe, przeciwnicy popełniają błędy, rubberbanding jest chyba obecny ale imo działa na korzyść, jest dynamicznie i nie ma nudy podczas ścigania 

Jak tylko cena spadnie poniżej 150zł - biorę.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #14808 dnia: Stycznia 01, 2025, 09:30:42 am »
Silent Hill 2 Remake i Indiana ukończone.
Przez Nine Sols zniszczony, poraz pierwszy chyba nie wiem czy dam rade pewnego bossa pokonać.
Black Ops 6 zaczęte.
A i kupiłem jeszcze takie coś.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14809 dnia: Stycznia 02, 2025, 20:46:04 pm »
Broken Sword: Shadow of the Templars na NDS.
Gram w to po raz pierwszy w życiu i muszę przyznać, że od czasu Najdłuższej Podróży nie obcowałem z lepszym point and clickiem. Fantastyczna gierka.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #14810 dnia: Stycznia 08, 2025, 14:31:07 pm »
Eigong w Nine Sols :lol:
Final boss.
Taki Ishin z Sekiro przy tym relax na hamaku z drinkiem w dłoni.

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 536
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #14811 dnia: Stycznia 08, 2025, 18:23:19 pm »
Ostatnio przeszedłem Lorelei and the Laser Eyes. Teraz kończę Unicorn Overlord.

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #14812 dnia: Stycznia 10, 2025, 21:13:46 pm »
Miałem zaczynać dobry tydzień temu, ale randka z NDS (najpierw ukończyłem fenomenalnego Broken Sworda, a następnie FF3, które zacząłem w lipcu), trochę zmieniła pierwotny plan.
The Thaumaturge na PS5.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #14813 dnia: Dzisiaj o 13:21:23 »
Po dość dobrych grach ogrywanych ostatnio.
Spróbowałem.

Stalker 2.
Tylko 2h i mam dość, można się nabawić nerwicy.
W skrócie siermiężny, męczący gameplay z ogromnymi spadkami animacji.
Bugi, tragiczne zarządzanie ekwipunkiem, co minute krwawisz jak zarżnięta świnia, leczysz się więcej jak chodzisz, bandaż, apteczka, promieniowanie, lek na takowe, latarka świeci na 1m, wrogowie widzą z kilometra w nocy, noc tak ciemna, że wiadomo gdzie jest jaśniej, dzień trwa 5minut, chcesz w nocy aby był ponownie, super pójdę spać, ale niestety nie można bo jakieś dolegliwości.
Pewnie da się jakoś do tego przyzwyczaić.
Na obecną chwilę odpuszczam.

POE1.
Z racji, że ogrom super opini jest na temat wczesnego dostępu do dwójki postanowiłem dać chyba już piątą szansę jedynce. Niestety, nawet takie Diablo 1 zmiata to rozgrywką a klimatem zabija.
Nie czuć ciężaru ciosów, machasz jak słomką do coli a przeciwnicy to gąbki.
Jeszcze ta poświata czerwona na zbliżających się wrogach.
Oby dwójka była całkiem inna.

Sekiro.
Aby wyrównać i zagrać w coś naprawdę dobrego, pobrałem wersje na Xa.
Dawno nie grałem, może poleci na strzała ta wersja.

Axiom Verge.
Sylvan tak się robi pixel art.
Początek, zapowiada się ciekawie.
Ponoć tytuł robiła jedna osoba.

lupinator

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #14814 dnia: Dzisiaj o 14:17:57 »

Na pewno sprawdzę, ale muszę zrobić sobie przerwę, bo końcowka bardzo mnie wymęczyła. Przegięli z boss rushem o 2 ostatnie starcia (gameplayowo i fabularnie).

Teraz na fali hajpu jrpg wjezdza persona 5 royal.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #14815 dnia: Dzisiaj o 15:45:41 »

Na pewno sprawdzę, ale muszę zrobić sobie przerwę, bo końcowka bardzo mnie wymęczyła. Przegięli z boss rushem o 2 ostatnie starcia (gameplayowo i fabularnie).

Teraz na fali hajpu jrpg wjezdza persona 5 royal.
Oj tak, koncowka w remaku przegieta. W rebirth jest przegieta jeszcze bardziej, ale przez różne okoliczności dodatkowe, wchodzi lepiej.