DC przed dodaniem warunków pogodowych rzeczywiście nie każdego powalił, spotkałem się nawet z opinią, że DC ma grafikę jak jakiś Colin McRae z PSXa - pewno chodziło o klimat i stylizację niektórych tras
Wracając do niedawnej zapowiedzi FM6...
w związku z tym, że ożył nieco przy tym temat GT7, tak sobie pomyślałem, że gdyby PD zaserwowało nam GT z ficzerami graficznymi jak w DC, czyli deszcz, śnieg, piękna gra świateł i cieni, 60fps rzecz jasna + jakieś usprawnienia od siebie, Standardy i trasy podciągnięte do jakości jaką powinny prezentować na PS4, mielibyśmy dobrego racera, ale jednak bez rewelacji, bo w zasadzie to nadal byłaby tylko podciągnięta grafa. Prawdziwą bombą dla mnie byłoby wprowadzenie motywu z GT HD, czyli motocykle!!!! Jeśli GT7 dostałoby motocykle, w next-gen oprawie i z ulepszoną w stosunku do Tourist Trophy fizyką jazdy, no to system rozjebany, i konkurencja w postaci Forza Motorsport 8, Forza Horizon 4, czy co tam jeszcze do tego czasu się pojawi, nie ma do takiej gry startu!! Taka mieszanka wybuchowa, w połączeniu z perfekcjonizmem Kaz'a, dałaby nam grę generacji, na którą chyba pierwszy raz w życiu złożyłbym nawet pre-ordera <3